Murphy Kanunları

Bu konu zeinarda tarafından 12 sene önce açıldı, 546 kere okundu ve 11 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce

Murphy Kanunları Amerikalı mühendis Edward A. Murphy, jr. tarafından, başarısızlıklar ve hata kaynaklarının karmaşık sistemlerde incelenmesi üzerine ortaya konan özdeyişlerdir. Sizler de benzerlerini yazın bakalım ortaya ne çıkacak……MURPHY KANUNLARI : Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir. (Finagle Kanunu) Hiçbir şey göründüğü kadar kolay değildir. Her şey düşündüğünden daha fazla vaktini alır. Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir. Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır. Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır. Er ya da geç olası en kötü koşullar zincirlemesi vuku bulacaktır. Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir. Olmuyorsa zorlayın, kırılırsa zaten değişmesi gerekirdi. Mekanik Tamirat Kuralı : Bir şey tamir ederken elin tamamen yağlandığında burnun kaşınır ve/veya acil tuvalete gitmeniz gerekir. Yer Çekimi Kuralı : Yere düşen her şey ulaşılması en zor köşeye yuvarlanır. Hayatta güzel olan herşey ya illegal, ya ayıp yada şişmanlatıcıdır. Yüzey Kuralı : Tereyağlı ve reçelli ekmeğinizin yeni yaptırdığınız veya aldığınız halıya malzeme sürülmüş tarafı yere doğru düşme ihtimali, halının pahalılığı ve yeniliği ile doğru orantılıdır. Doğanın terslik yasası : Ekmeğin hangi tarafına yağ süreceğini önceden tam olarak kestiremezsin. Sonuç : Tereyağlı ekmeğin yağlı kısmının halının üzerine gelme olasılığı, gelmeme olasılığında daima daha fazladır. Özür dilemek, izin almaktan daha kolaydır. Uyuyan bir bebek, anne babası uykuya dalınca uyanır. Ne kadar beklersen bekle istenmediği zaman gelecektir… İnsanların seni seyretme olasılığı düştüğün komik durum ile doğru orantılıdır. Yanlış Numara Kuralı : Yanlışlıkla çevirdiğiniz bir telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz ve biri daima cevap verir. Mazeret Kuralı : Patronuna lastiğin patladığı için geç kaldığını söylediğinde ertesi gün lastiğin gerçekten patlar.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Gırgır geçmeye başladığın anda patron kapıda görünür. Değişkenlik Kuralı : Eğer (sıkışık) trafikte şerit değiştirirseniz, eski şeridiniz şimdi bulunduğunuzdan daha hızlı akar. Bir şeyi olduğu gibi bırakır ellemezsen, o şey daha da kötüye gider. Doğa Ana kaltağın tekidir. Doğa her zaman saklı kusurdan yanadır. Her şeyi hatasız yapmak imkansızdır çünkü hatalar çok ustacadır. Banyo Kuralı : Duşa girip vücudunuz tamamen ıslandığında telefon çalar. Birileri ile karşılaşma ihtimalin, görünmek istemediğin zaman en üst düzeydedir. Bir makinenin çalışmadığını ispat etmen gerektiğinde kesin çalışır. Biomekanik Kuralı : Kaşıntının şiddeti ulaşma zorluğun ile doğru orantılıdır. Sinemada sıranın ortasında oturanlar salona en son girerler. Ayağınıza tam oturan bir ayakkabı kesinlikle mağazadaki ayakkabıların en çirkinidir.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Wilson'ın Pazarlama Stratejisi Kuralı : Herhangi bir şeyi beğendiğinizde derhal üretimden kaldırılır. Bir şeye ulaşmak istediğinizde ve ulaşamayıp umudunuzu kestiğiniz anda, bir yerden bir şekilde size gelir. En acemi balıkçı daima en büyük balığı yakalar. Bankadan bir kredi almak için, önce o paraya ihtiyacınız olmadığını ispatlamanız gerekir. Faturalar elinize alacaklarınızdan iki kat hızlı ulaşır. Aradığınız şeyi baktığınız en son yerde bulursunuz. Telefon çalmasını beklediğin süreler boyunca çalmayacak, ancak başından ayrılıp başka bir işle meşgul olduğun anda çalıp seni bölecektir. Siz sınavlara istediğiniz kadar çalışın, sonunda her zaman çalışmadığınız bir yerden çıkacaktır! Ne zaman sınavlara çalışacak olsanız uykunuz gelir, sınavdan sonra uykunuz açılır. Dakikalarca beklediğin otobüs sen tam sigara yaktığında gelecektir. Sigara dumanı her zaman sigara içmeyen kişiye doğru gelir. Barda sana yanaşan kız barın en çirkin kızıdır. Ne zaman kürdanı elinden atsan, dişinin arasında bir şeylerin kaldığını farkedersin. İstisnalar daima kaidelerden fazladır. Bir kişinin fikirlerini çalmaya 'alıntı', birçok kişinin fikirlerini çalmaya 'araştırma' derler. Sen bir yanlış yapana kadar kimse seni dinlemiyordur. Tereddüt eden muhtemelen haklıdır. Siz birini işe aldıktan tam bir gün sonra ideal aday iş için başvurur.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
İşler yolunda gittiği zaman mutlaka bir terslik vardır. Bir çocuk yetmez, ama iki çocuk da haddinden fazla çoktur. Yere düşürdüğünüz pazar çantası, daima içinde yumurta olan çantadır. Asla paranızın yeteceği şeyi istemezsiniz. Araba kullanmayı öğreninceye kadar hakkıyla küfretmeyi asla öğrenemezsiniz. Hayat geriye doğru anlaşılabilir, ancak ileri doğru yaşanır. Yeterice bilgi toplanırsa istatistiksel metotlarla her şey kanıtlanabilir. Hukuk hükmettikçe, kimsenin hayatı, özgürlüğü veya malı-mülkü güvenlikte değildir. Gizli kusur asla gizli kalmaz. Hostes kahve servisini yapar yapmaz, uçak hava boşluğuna düşer. Her harekete karşı eşit ve zıt yönlü bir eleştiri bulunur. Düşünmekten bıkılınca varılan yere sonuç derler. Sınava girmeden önce notlarına bakarsan en önemli yerlerin en okunaksız yerler olduğunu görürsün. Bir şey çok gizliyse fotokopi makinesinin yanında unutulur. İhtiyaç duyduğun mal asla satışta değildir. Telefon sen daima dış kapının önünde anahtarlarla boğuşurken çalar. Aşk mektupları, iş anlaşmaları ve para alacağınız 3 hafta sonra gelirken, gereksiz mektuplar postaya verildiği gün gelir. Eğer işlerin ters gittiğinde çok şey kaybedeceksen, onlara çok dikkatli bak. Yakın Tesadüf Kuralı : Beraber görülmek istemediğiniz biriyle beraberseniz tanıdığınız biriyle karşılaşma ihtimali tavan yapar. Gülümse... Yarın daha kötü olacak. Eğer kendini iyi hissediyorsan, üzülme bunu da atlatırsın. Eğer bir şeyi, hiç kimsenin yanlış anlayamayacağı kadar açık anlatıyorsan, birileri mutlaka yanlış anlayacaktır. Herkesin uygun bulacağından emin olduğun bir iş yapıyorsan, birileri mutlaka bundan hoşlanmayacaktır. İşler tam da ters gitmeyeceği noktaya gidildiği zaman ters gitmeye başlar Ne zaman işler iyi gidiyor gözükse, mutlaka bir şeyleri gözden kaçırıyorsunuzdur. Eğer ters gitmesi olası birkaç şey varsa, bunlardan en büyük zararı verecek olan ters gider. Bir devre ünitesinde illaki en az bir tane eski, 2 tane artık bulunmayan, 3 tane de daha yeterince geliştirilmemiş bölüm bulunmalıdır. Bir arıza, parça son bir kez daha gözden geçirilmedikçe ortaya çıkmaz. İnşaatçılar bilgisayar programcılarının program yazdıkları gibi inşaat yapsalardı çıkıp gelecek ilk ağaçkakan bütün uygarlığı yerle bir ederdi.
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
Wilson'ın Pazarlama Stratejisi Kuralı : Herhangi bir şeyi beğendiğinizde derhal üretimden kaldırılır. genelde bu kural saç şampuanları için geçerli:wallbash[1]:
superisi
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 214
Yanıt Sayısı: 1018
12 sene önce
Yanlış Numara Kuralı : Yanlışlıkla çevirdiğiniz bir telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz ve biri daima cevap verir. Aradığınız şeyi baktığınız en son yerde bulursunuz. Yakın Tesadüf Kuralı : Beraber görülmek istemediğiniz biriyle beraberseniz tanıdığınız biriyle karşılaşma ihtimali tavan yapar. Biomekanik Kuralı : Kaşıntının şiddeti ulaşma zorluğun ile doğru orantılıdır. bunlar başıma geliyor genelde:biggrin[1]:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Murphy'nin altın kuralı : Altını olan, kuralı koyar ! Ve "Kuralı koyan, altını alır..." Murphy Felsefesi : Gülümse... Yarın, daha kötü olacak. Murphy Değişmezi : Dünyadaki nüfus, sürekli artar; ama toplam zeka, sabit kalır. Murphy sabiti : Herhangi bir madde, değerine bağlı olarak zarar görür.
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce
Sigara dumanı her zaman sigara içmeyen kişiye doğru gelir. :sad::rofl[1]:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Eğer bir şeyi, hiç kimsenin yanlış anlayamayacağı kadar açık anlatıyorsan, birileri mutlaka yanlış anlayacaktır.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
şu kanunları bir kez daha hatırlamakta yarar var
hayr
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 15
Yanıt Sayısı: 156
11 sene önce
'' Olmuyorsa zorlayın, kırılırsa zaten değişmesi gerekirdi. '' bu kadar olumusuz beklentiden her şeye olacağına varır beklemek gibi bir şeydi bu cümleye katılıyorum olmuyorsa zorlayın kırılırsa yerini bulur :) Emeğine sağlık zeinarda :))
mrlcn
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 443
11 sene önce
çok ilginç gerçekden bazıları çokk dogru ve bu olumsuzluklara yoğunlaşırşak gerçege dönüşme olasılıgı çok fazla olur en ıyısı üzerinde durmamak, okumamak satır satır
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)