Aşk,Evlilik,İhanet

Bu konu zeinarda tarafından 12 sene önce açıldı, 500 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce

Fakir bir adam için karısı sahip olduğu tek şeydir. Terketmek üzere olan kadının çektiği ilk silah kendi cinselliğidir;ama o silahla genelde kendini vurur. Evliliğin aşkı öldürdüğü söylenir. Bu akılcıların tipik düz çizgili neden-sonuç yanılmalarından biridir.Doğrusu şöyledir: aşkın beklenen ölümünün evlilik sırasında gerçekleşmesi sık rastlanan bir tesadüftür sadece. Aşkın ömrü zaten kısadır, ölümü de hep ama hep doğal nedenlerledir. “Değişeceğim” sözü ilişkilerimizi düzeltmekte kullandığımız bir bozuk paradır. …gerçekten aşık olamayanlar ve hiçbir zaman olamayacaklar aşkın tüm sorumluluğunu sadakat sanırlar.Ne büyük yanılgı!Aşkta oysa bir tek sorumluluk vardır…Aşk. Sadakat, saygı, ihanet, iffet…Bütün bunlar o sorumluluğu biraz daha sürdürmeye yarayan oyunlardır. Sevmekten usanmak başkadır; sevmemek başka.“Seni hala seviyorum sevgilim.Ama bu aralar sevmekten usandım”. Bu dili konuşan aşıklar ne kadar azdır.Kendimizi her zaman bir papatya falına hapsederiz. Seven erkek üç yılda, seven kadın ise yedi yılda bıkar.Aşkın en barbat yanı da aradaki bu dört senedir zaten. Tehlikeli bir ihanet oyununa başlayanlar sanırlar ki sadece kaybederlerse bir bedel ödeyecekler. Halbuki tehlikeli ihanet oyunların ters bir kuralı vardır: kazananlar her zaman kaybedenlerden daha çok bedel öderler. Üstelik çoğu zaman herkesin ödeyeceği bedel apaçık ortadadır.Tehlikeli oyunları bu kadar cazip kılan ise, bedellerin asla peşin istenmemesidir. Kader, verdiği hazza kıyasla en fahiş bedeli işte bu yüzden ihanet oyuncularından talep eder. Ve oyuncular en ağır senetleri çarçabuk imzalar ve atlarlar sahneye. Ne doğrunun ne de yalanın yüzde yüzü yoktur.Ama ben %80 ve üstüne müteşekkir olmayı;%50 ve üstüne rıza göstermeyi;%30 ile %50 arasına katlanmayı öğrendim.Yoksa tek bir dostum veya sevgilim kalmazdı yahu. Yalan ise %30 ve altından başlar. İtiraf…yepyeni ufak yalanlar söylenerek anlatılan eski bir yalandır. Erkekler ve kadınlar affetmek ve unutmak konusunda da biraz farklıdırlar. Erkek çabuk unutur; ama asla affetmez.Kadın derhal afferder; ama asla unutmaz. Unutmak değil – çünkü bu mümkün de değildir.Ama hatırlamamaya çalışmak -işte bu hayatta erken kazanılması gereken bir meziyettir. Alıntı:Emre Yılmaz

Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce
Erkek çabuk unutur; ama asla affetmez. Kadın derhal afferder; ama asla unutmaz. çok çok doğru bir tespit. emeğinize sağlık :)
MUSTANG
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 55
Yanıt Sayısı: 1019
12 sene önce
hayat bu katlanmak,herkes bir seylere katlaniyor .gercekten ask ve mutluluk icinde hayatini tamamliyan yuzde kacdir veya milyonda kacdir acaba..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)