El Kavi Esma-i Şerifinin Havassı

Bu konu zeinarda tarafından 11 sene önce açıldı, 1226 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce

EL-KAVÎ (اَلْقَوِي)116Şerail-Mutyail: Kuvvetli, güçlü, her şeye gücü yeten, kudretli, kuvveti bütün kâinata hâkim ve bütün eşyayı zapteden ve bütün varlıkları hükmü altına alan, çok kuvvetli. Merih saatinde zikrine devam edenlerin bağlı olan bütün işleri açılır. Zorluklar kolaylaşır ve düşmanlarına hasmına karşı galip gelir. Aynı şekilde Merih saatinde meşgul olunmak fethe sebeptir. Akşemseddin hazretlerinin virdidir. İstanbul’un fethinde bu esma ile çok meşgul olmuştur. Ayrıca cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han’a bu esmayı öğretti. Oda fetih de daima bu esma ile meşgul oldu. Bedenen ve kemiksel zayıf olanlar bu isimle meşgul olurlarsa güçlenirler özellikle kemik zayıflıkları olanlar.bu ismin zikrine devam edenlerin hepsi zor işlerde başarılı olurlar … yolcuklarda sıkıntı anlarında bu isimle meşgul olmak sıkıntıları hafifletir aslında kişiyi tahammül ehli kılar.aynı şekilde batini darlık sıkıntılarda da çok faydalıdır.ruhu oldukça kuvvetlendiren esmalardandır. Savaş gibi çok meşakkatli durumlarda bu ismi Ahzab 25 ayetinde:ve kanellahu kaviyyen aziza_Allah, kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir. Geçtiği şekilde okumak çok faydalıdır zaten bu ayet savaş ayetidir. Aynı şekilde diğer dünya ile ilgili işlerde ise Ya Kaviy Ya Kadir şeklinde zikretmek daha faydalıdır.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Insallah Allah her zaman yardimci olur inanarak yapildigi zaman bütün sirlarada erisilir
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
Bedenen ve kemiksel zayıf olanlar bu isimle meşgul olurlarsa güçlenirler özellikle kemik zayıflıkları olanlar.bu ismin zikrine devam edenlerin hepsi zor işlerde başarılı olurlar ... belli yaşın sonunda kemik erimesi olanlar bu isme devam etmelidir, oldukça etkili esmalardandır.
kartalll
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 4
7 sene önce
Ya Kaviyyü (Ey, kendisine acz erişmeyen tam kudret sahibi) Bir kimsenin bir türlü kurtulamadığı kuvvetli bir düşmanı olursa, bir miktar unu hamur haline getirmeli, o hamuru nohut büyüklüğünde bin parçaya ayırmalı, o parçaları birer birer kuşlara atmalı ve her atışta düşmanın def'i niyetiyle "Ya Kavi" demelidir. Allah bu kişiyi düşmanının şerrinden koruyacaktır. Ya Hayy esması ve sırları.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
7 sene önce
bu ismin zikriyle meşgul olmak bedenen olduğu kadar ruhen de destektir..Kendi içimizde güçlü olmaya, olaylar karşısında üzülmemeye, olaylara pozitif bakmaya yani duygusal anlamda güçlü ve sağlıklı kalmaya yardımcıdır. en güzel okuma şekli vird edinmektir..(Ve hüvel kaviyyul aziz)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)