Odak Esma Gücü

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 770 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Hayatınız da, her zaman sorun teşkil eden ya da olmasını istediğimiz durumlar için uygun odak esmaların seçilmesi ve bu esmaların uzun vadeli olarak hatta her zaman sürekli tekrar edilmesi çok güçlüdür. Esmaların birbirini etkilemesi ve esmaların ilgili özellikler dışında ki özellikleri etkilemesi gerçeği odak esma seçimini meşru kılmaktadır. Odak esma; kendi hayat felsefenize, sorunlarınıza, ideallerinize, burcunuza, cinsiyetinize göre biçimlenir. Olumlama da nasıl odak ve her açıdan genel olarak yaşamınızın gelişimine sebep olan bazı olumlamalar varsa onun gibi odak esmalardan da bahsedilebilir. Örneğin kısa ve öz olması açılarından toplam 3 esmadan fazla olmaması daha iyidir… “Adlallah, Selamallah, Kadirallah” genele hitap eden süper bir üçlüdür. Kadirallah yeterlilik demektir ve diğer iki esmayla genele hitap eder. Örnekleri çoğaltabilirsiniz, bir örnek daha; “Rahmanallah, Rahimallah,Şafiiallah”. Son örnekte her konuda rahatlık ve Rabbimizden yardım olduğu gibi şifalanmak da sözkonusudur. bu zikirler örneğin ya allah ya rahman okunuşunun RAHMANALLAH şeklinde okunmasıdır..

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
Allah razi olsun zeinarda
efsahatun
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 164
10 sene önce
Zeinarda, birbirlerini nötrleştiren esmalar hakkında bilgi verebilir misin?
efsahatun
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 164
10 sene önce
Başka kaynaklarda bazı esmaların okunurken diğerini nötrleştirmesi gibi problemlerden söz edildiğine rastlamıştım. Ama bana da pek mantıklı gelmemişti açıkçası. En nihayetinde Allah'ın isimlerini anıyoruz..Siz bu konuya hakim olduğunuz için son olarak bir de size sormak istedim.Teşekkür ederim.
efsahatun
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 164
10 sene önce
Haklısınız, sayıları belli bir yere kadar benimsiyoruz ancak sayıyı histen uzak olarak tek amaç haline getirmek bence kabalistik bir yola girip hata yapmak veya ibadetleri duygudan ayrıştırıp madde haline indirgemek kimi zaman dini yalnızca ritüel dini haline sokup mana boyutundan uzaklaşmak oluyor.Bu yüzden dualarımda türkçe olarak içimden geldiği gibi içimi dökmeyi esgeçmem.Her şey bir ölçü içinde, hepsinin bir yeri ve düzeni var.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
.........güncel..........
NUR_UM
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 55
8 sene önce
Güzel bir paylaşım olmuş.Allah razı olsun...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)