El Veli Esma-i Şerifinin Faziletleri

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 1165 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

EL-VELÎ (اَلْوَلِي)46Hakayil-Kehyail: Dost, yardımcı, müminlere dost ve yardımcı, kullarının işlerini üzerine alan, sevdiklerine dost olan ve yardım eden, varlıkların bütün işlerini ve ihtiyaçlarını üzerine alan, bütün yardımlar ve muvaffakiyetler kendisinden gelen, kendisine iman ile bağlananları her zaman yardım, himaye ve yakın dostluğuyla koruyup gözeten. Allah, sevdiği kullarının dostudur. Onlara yardım eder. Sıkıntılarını, darlıklarını kaldırır, ferahlık verir. İyi işlere muvaffak kılar. Her çeşit karanlıklardan kurtarır, nurlara çıkarır. Artık onlara korku ve hüzün yoktur. Herkesin korktuğu zaman, onlar korkmazlar. Merih saatinde veya Zühre de zikrine devam edenlerin manevi makamlarda ilerlemeleri ve sonlarına varmaları kolaylaşır aynı zamanda alemi manadan kapı açılmasına da sebeptir bu isim. Her kim altmış gün, günde dört yüz otuz iki defa veliyyun hamid zikrine devam ederse, bütün mahlukat ona dost olur, bütün herkes tarafından kabul görür. Evine her girişinde bu ismi zikreden kişinin eşi itaatli ve mahbup olur. Cuma günü ikindi namazından sonra güneş batana kadar sayısız bu ismi zikredip haktan hacetini isteyenin haceti reva olur. Bu ismin zikrine devam edenlerin hiçbir işleri ters gitmez dünyalık ve ahiretlik makam ve mevki sahibi dahi olmasına sebeptir.

huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
10 sene önce
Allah razı olsun..................
kartalll
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 4
7 sene önce
Ya Veli Esması Ve Sırları Arapca Yazılışı الولي Anlamı: En büyük Yardımcı, en güzel Dost. Bu esmayı okumayı adet haline getiren kişilerde esma tezahürlerini gerçekleştirerek Allah'ın görünen ve görünmeyen dostluguna, yardımlarına erişir, tabiki esmayı dil ile degil kalp ile yaşamak ona uygun bir hayat seçmiş olmak gereklidir. Ebded degeri : 46 Allah'ın bu adı şu Kur'an âyetlerinde geçmektedir: (2:257) Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar. Ya Hayy esması ve sırları
satelcom
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 145
7 sene önce
Faziletli bir konu.Teşekkürler. Değerli üyelerimiz lütfen okuduğunuz ve istifade ettiğiniz her konuyu sağ üstten yıldız verip değerlendiriniz ve yorum-mesaj yazınız.Hep birlikte ahde vefa ile foruma destek olalım. Hep birlikte emek verip formumuzu yaşatalım.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)