Allah´dan istemek

Bu konu amethyst tarafından 9 sene önce açıldı, 662 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
amethyst
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 17
9 sene önce

Merhaba Dostlar,

tam olarak anlamadigim bir konu var. allah herseyi benden isteyin diyor ayyakabinizin bagicna kadar. Simdi biz esma zikirlerini yada sureleri belli sayi ya kadar okuyuncu, ruhaniler yada hüddamlar devreye giriyor ya, o halde biz onlardan mi istemis oluyoruz birseyleri? Peki bu yanlis olmuyor mu ? Mesela ben borclarimdan kurtulmak icin günlük ya rahim ya tevvab cekiyorum ama diyorum allahim sen benim borclarimi gider ama o halde esma zikirleri yaptigim icin yine meleklerden istemis gibi olmuyor mu ? izin verirseniz söyle bir alinti yapmak istiyorum :
———————————————————————————
Hüddam Edinmenin Ahiretteki Zararlari
Başta peygamberimiz olmak üzere tüm nebilerin, velilerin ve kuranı kerimin şefaatından mahrumdurlar.

Cinler sayesinde bir takım dünyalık edinen insanlar belli bir süre sonra sefalete düşmüşlerdir. Zira cinler o kişiye gece gündüz durmadan beddua etmektedirler.

Çünkü kuranın ayet ve surelerini dünya menfaatı için kullanmış, kuranı para karşılığı satmıştır.
——————————————————————————–
o halde benim yaptigim zikirler allah icin degil de kendi cikarim icin yani dünyalik oluyor ve bu cok tehlikeli degil mi ?

O halde söyle mi yapmam gerekiyor.Sadece allaha yalvarmak ve allahtan direkt istemek , araya zikirleri koymadan?

Arkadaslar kafam biraz karisik ya kusura bakmayin, ne aradigimi bilmiyorum, galiba bu forumun en sacma konularini ben aciyorum.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
dua ederken,esma zikrederken görevli hadimler tabii ki hemen yanıbaşımızdadır,dualarımıza zikirlerimize amin derler,onlar da katılırlar,bu dileklerimizi onlardan istediğimiz anlamına gelmez... Ancak hadim daveti farklı bir şeydir,özel davet ve zikirlerle çağrılır, bu konuyu dua ve zikirlerle karıştırmayın..
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce
maide 35 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْ فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ Yâ eyyuhâllezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne). Ey iman edenler, Allah’a sığının, emirlerine yapışın, günahlardan arınıp, azaptan korunun. O’na yakın olmaya vesile olacak her yola başvurun, her türlü iyiliği ve ibadeti yapın, ihtiyaçlarınızı ona arzedin. O’nun yolunda, İslâm uğrunda hayatlarınızı ortaya koyarak, konuşarak, yazarak, hesapsız servet harcayarak cihad edin ki, kurtuluşa, ebedî nimetlerle mutluluğa eresiniz. esmalar zaten ALLAH azze ve celle'nin isimleri esmaları okumakta herhangi bir kötülük olmaz. Sen ey melekler sizden istiyorum mu diyorsun yoksa ALLAH azze ve celle'den mi bekliyorsun yaptığın duların sonuçlarını ? borç ödemek için bir hadis aktarayım sana ; Hz. Âişe (ra), Peygamber Efendimiz'in (sav) aşağıdaki duâ'yı kendisine öğrettiğini ve: "Uhud dağı kadar borcun olsa da, bu duâ'ya devam edersen, ALLAH azze ve celle sana o borcu ödemen konusunda yardım eder." buyurduğunu söylemiştir: "ALLAHümme fârice'l-hemmi, kâşife'l-ğammi, mucibe da'veti'l-muzdarrîn, rahmâne'd-dünyâ ve'l-âhireti ve rahîmehümâ, ente terhamünî, fe'rhamnî. Bi rahme-tike tuğnînî bihâ an rahmeti men sivâke," bir ayette de ; "Ey mülk'ün sahibi ALLAH'ım! Sen malı ve mülkü dilediğine verir, dilediğinden de alırsın. Dilediğin kulunu azız, dilediğin kulunu zelîl edersin. Hayır, Senin elindedir. Şüphesiz Senin her şeye gücün yeter." Âl-i İmrân / 126 ve cinlerle huddamlar farklıdır bir kişi huddam kendiliğinden gelince ne olacak çağırınca eza veriyoruz da davetsiz kendi gelince eza vermek olmuyor mu ? ayakkabının bağcıgına kadar ALLAH azze ve celle'den isteyeceksin doğru ama doğru düzgün istemek gerekir mesele hastalandığımız zaman ''ALLAH'ım hastalığıma şifa veren sensin'' desek ayet okumuş oluruz şura 80'de geçiyo ayetin görevlileri var dimi ya rabbi şafii isminin hürmetine benim hastalığımı gider demekte ne gibi bir sakınca olabilir ? şafii ismi celili de ALLAH azze ve celle'nin ismi sen ya rahim ya tevvab okurken zaten ALLAH azze ve celle'nin isimlerinden anmış oluyosun yani
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Zaten dua ederken hemen hemen herkes dünyalık için ediyor, ev istiyor, iş istiyor, aşk istiyor, evlenmek istiyor... Ama bu demek değildir ki yanlış yapıyoruz.. Kendinde yazmışsın Ayakkabınız bağına kadar benden isteyin diyor o halde O'ndan isteyeceğiz elbette zikirler çekeceğiz ki bu çoğunlukla O'nun isimleri olacak, ne kötülük var onun isimleri ile O'ndan istemenin? Ama tutupda büyü için irade etkilemek için hadimleri çağırır kullanırsanız o zaman günah olur işte o zaman şirk koşmuş olursunuz... Ayrıca dünyalık istemek çok normal bu dünyada gelip geçiciyiz belki ama Allah yine de O'ndan yardım istememizi O'na yönelmemizi istiyor ve dahası hayatımızı idame ettirebilmek adına bir çok şey için dua etmek çok normal... Dünyalık derdinde olmayan tek varlıklar Peygamberler, Veliler ve Evliyalardır... Bizler insanız aciz kullarız sonuçda nefsimiz var devam ettirmemiz gereken hayatlarımız var... bizler yeter ki içden gelerek halis bir niyetle isteyelim o zaman Allah inan bana dünyalık mı değil mi bakmaz bile... yeter ki niyet iyi olsun..Ayrıca tabi zaman zaman sadece Allah için ibadet etmeli öte tarafı da düşünmeliyiz, şükür, tövbe namazlarını sık sık kılmalıyız hatta bazen sadece Allah rızası için bile namaz kılmak ne güzel şeydir... Sen bence içini ferah tut okuduğun dualara devam et ve unutma; zaten O'nun istemesi olmasa sen isteyemezsin... duayı sana ettirende Rabb'im...
PlutoniK
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 54
9 sene önce
Yanlış bir bakış açısı çünkü kainatta yaratılan tüm canlılar ve yaşadığımız hayat bile Allah'ın esmalarının tecellisidir. İnsanın yaradılışında da Allah'ın esmaları gizlidir. Hatta nasıl parmak izlerimiz bile birbirimizden farklılık gösterir, içimizdeki esmalarda o derece farklıdır. Kimisinin fıtratında vedüd vardır, kimisinde cebbar.. dolayısıyla eksikliklerimizi, derdimizi, beklentilerimizide bizi yaratan elbet iyi bilir. Sen ister esmalarla yaradanı an, ister Kur'an oku, ister namaz kıl dua et sen zaten bunları yaparken zikir halinde oluyorsun sürekli. Allahın isimlerini anarak cinnden, melekten istediğini düşünme sakın.. bahsettiğin o hüddam vs.. konusu çoook çok farklı bir konu. O büyüyle, cinnler yardımıyla iş çeviren, güya gaybden haber veren hani gün boyu seanslarıyla eşek yüküyle para alan bir takım insan müsvettelerini kapsar. Ya da para karşılığı cennet satan bir dolu manyak geçmiş şu hayattan ne biliyim :biggrin[1]:
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)