Yedi Anahtar

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 530 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

Eğer dua bu kadar güçlü bir araçta o halde neden barışa ve huzura kavuşamıyoruz, sürekli olumsuz şeyler olup duruyor?

Belki de kaos olarak gördüğümüz dünya sadece bir alan. İnançlarımızı bize yansıtan bir ayna. Barışın

olmadığını düşünüyoruz ve bu bize aynadan kaos olarak geri dönüyor. Eğer böyleyse, aynanın nasıl çalıştığını bilirsek ona söylediğimizle onu değiştirebilme konusunda cesarete sahip olabiliriz.

Etkili bir dua; enerjinin tüm yaratımın ayrılmaz bir parçası olduğu ve tamamen bizim gönderdiklerimizi yansıttığı temeline dayanır. Binlerce yıldır yerli şamanlar soruna değil sonuca dua etmemiz gerektiğine inandılar. İnsanları sonucu gerçekleşmiş gibi düşünmeye yönlendirdiler; şifalanmak için değil şifaya, yağmur duası değil yağmur için dua ettiler.

Dua ederken eksik olanı unutur olmasını istediğimizi gerçekleşmiş gibi ta içimizde hissetmeye başlarız.

Sihirli evrenimiz gerekli huzura, sağlığa ve mutluluğa sahiptir. Etkili dua dünyayı beğeni ve şükranla gözlemleyerek bu pozitif özellikleri ortaya çıkarır. Bunu yaparak daha yüksek olasılıklara ve bunların sonuçlarına da kapıyı aralamış oluruz.

Etkili dua için yedi Yontem

1.Net Odak

Odağımızın net olması enerji alanlarına odaklanma konusunda yardımcı olur. Kuantum fiziğinde buna Heisenberg prensibi denir, dikkatle izlenirse gelişigüzel parçacıkların düzenli biçimde hareket ettikleri görülür. Bakışımız ne kadar net olursa Alan’ın bize geri dönüşüde o kadar etkili olacaktır. Duanın öncesinde gerçekten ne istediğinizi belirleyin ve sonuca odaklanın.

2.Niyet

Neden bu sonucu istediğinizi kendi kendinize sorun. En derin niyetiniz ya da isteğiniz nedir? Neden? En derinlere inene kadar incelemeye devam edin; sonra da o en alttaki nedene odaklanın. Örneğin; Yeni bir ilişki istiyoruz ama niyetimiz sevilmek, o halde önce kendimizi sevmeyi öğrenmeliyiz, bunun için dua edelim.

3. Sessizlik

Her türlü iletişimde sessizlik çok önemlidir, çünkü değerlendirmeye ve anlamlı sonuçlara ulaşmaya olanak sağlar. Dua için de aynı şey geçerlidir, dua sizin İlahi olanla iletişiminizdir. Bu sessizlik anlarında çok değerli içgörüler ortaya çıkabilir.

4.Dinlemek

Dua ederken dinlemekte çok önemlidir. Bazen korkularımız, isteklerimiz, şikayetlerimiz ağzımızdan dökülüverir. Ancak sessizce dinleyince bazen iç rehberimizden hiç aklımıza gelmeyen çözümler gelebilir.

5.Teslim olma

Bir çocuk kırık bir oyuncağını anne babasına getirdiğinde, onların sorunu çözeceğine dair sonsuz inancı vardır. Duada hiç farklı değildir. İlahi olanla bu iletişimde, istenen sonuç konusunda tereddüt duymamalısınız. Çocuksu bir güvenle, teslim olmalı, sonra onu orada bırakmalıyız. Olması gereken için yapmamız gerekeni yaptıktan sonra olacak olana teslim olmalı, güven duymalıyız.

6.Şükran

Şükran duygusunun gücü inanılmazdır. Probleme değil sonuca odaklanmamızı sağlar. Bilimsel araştırmalarla da kanıtlandığı şekilde istenen sonuca odaklanmak çok güçlüdür. Zihnimizdeki konunun sadece öznesi olduğumuza göre neden probleme odaklanmak yerine sadece sonuç için şükran duymayı denemiyoruz? Şükran duygusu ile aynı zamanda tansiyonunuzu düşürecek, stresiniz azalacak ve daha yoğun huzur duygusu içinde olacaksınız.

7.Esneklik

Büyük babam; genellikle bizim yanlış dua ettiğimizi ancak Tanrının doğruyu duyduğunu söylerdi. Örneğin finansal bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz ve bunun için bir maaş artışı bekliyor olabilirsiniz. Ancak çözüm yepyeni bir iş ya da kredinizde bir ödeme planı değişikliği olarak gelebilir. Duanızı bitirince gözlerinizi açın, zira yanıtlar beklediğinizden farklı şekillerde gelebilir…
Alinti

ilkAY
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 231
11 sene önce
bende dua ederken teslimiyet duyduğumda içim huzur ve güvenle doluyor. birçok insanın aradığı sorulara cevap olabilir bu paylaşım. teşekkürler Hun..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)