Sabah Ezanı’nda Dua

Bu konu ekinox tarafından 8 sene önce açıldı, 740 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
ekinox
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 450
8 sene önce

Merhaba,
Ben Forum’a henüz çok yeni katıldım.
Ancak yıllardır başım sıkıştığı zaman bu platformda gezinip kendime yeni ve bilmediğim dualar bulmuş ve zaman zaman da uygulamıştım.
Sizlerle annemden öğrendiğim ve bütün ailemizde gelenek olan bir bilgiyi paylaşmak istedim.

Her ne dileğiniz olursa olsun ”Sabah Ezanı”nda içinizden geldiğince ve çok istekle dileklerinizi dualarınızı yaptığınız zaman faydasını görürsünüz.

Burada en önemli olan husus ezan sesini duyduğunuz andan ezanın bitişine kadar olan süre içersinde dileklerinizi dileyip dualarınızı tekrar tekrar yapmanız.

Ben dualarıma günahlarımı affetmesi için tövbe ederek ve ölmüşlerimizin ruhu şad olsun diyerek başlıyorum.
Çocuklarım başta olmak üzere büyüklerime ve sevdiklerime güzellikler, sağlık, zihin açıklığı, başarı, bereket, rızık dileyerek ve tüm insanlık ve özellikle bebekler, yaşlılar, açlıkla mücadele edenler, hastalar, sakatlar, yalnızlar, mahsunlar, meczuplar, zulüm çekenlere sen yardım et Allahım diyerek başlıyorum.
Ardından ne dileğim varsa açık açık teker teker her dileğimi ”Sabah Ezanları Yüzü Suyu Hürmetine” diyerek içimden geldiğince diliyorum.
Son ezan sesini duyana kadar dileğimi diliyorum.

Akşam yatmadan evvel, sabah ezanına kalkıp dua edeceğim dediğinizde eğer duanız hayırlısı ile kabul olup hayatınıza öyle ya da böyle bir şekilde etki edecekse sanki bir güç sizi ezanı kaçırmadan uyandırıyor.
Ama bazen saat bile kursanız, kalkamıyorsunuz…

Umarım uygulayıp faydasını gören, gönlünü ferahlatan kişiler olur…

CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
[QUOTE=ekinox;152476]Merhaba, Sizlerle annemden öğrendiğim ve bütün ailemizde gelenek olan bir bilgiyi paylaşmak istedim. Burada en önemli olan husus ezan sesini duyduğunuz andan ezanın bitişine kadar olan süre içersinde dileklerinizi dileyip dualarınızı tekrar tekrar yapmanız. Ardından ne dileğim varsa açık açık teker teker her dileğimi ''Sabah Ezanları Yüzü Suyu Hürmetine'' diyerek Son ezan sesini duyana kadar dileğimi diliyorum. nasil bir din bilgisi ve egitimi aldigini bilmiyorum,ama ezan okunurken susulur namaza cagri olan ezan sesi dinlenilir Allahu Tealaya ve elcisine ve Kurani Kerime dinimize saygi ve sevgidendir bu,onume altindan daglarda koysalar ezan sesine degismem,bu dupeduz seytanin oyunudur insana olmaz olsun oyle dilek yerin dibine batsinda cikamasin insallah. ellerinize saglik bu arada hosgeldiniz:biggrin[1]:keyifli forumlar dilerim:biggrin[1]:
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Dikkatli olun! Ezanla kamet arasında yapılan dua red olunmaz. Onun için o vakitlerde dua edin."[kenzül ummal 2 s. 108 ) Tirmizi de de benzer hadisler vardı. Ezanla kamet arası konuşmamak tan kasıt dünya kelamı etmemektedir dua dünya kelamı değil dir. Duanın da sessizi olur seslisi de Lâkin bence yanımızda biri varsa sessiz olmak niyette samimiyeti gösterir hemde kimseyi kendimiz hakkında zanna düşürmeyiz.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Arkadaşlar,öncelikle sakin olun.....Burada hiç birimizin ilahiyat eğitimi yok....Ancak dinimizin bir mantık dini olduğu için tüm zamanlara hitabettiğini hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz....., Hataya düştüğümüz nokta ise ezana kutsiyet yükleyip olur olmaz inançlar geliştirmektir... Ezan sadece namaza çağrıdır,Allah adının anılması ndeniyle saygı gösterilir,ne kutsal kitabımızda ne de sahih hadislerde ezan okunurken herhangi bir şey yapılmaz ya da konuşulmaz diye bir kural yoktur. Bizler aydın insanlar olarak dinimizi hurafelerden arındırmaya çalışırken aileden aldığımız din terbiyesini de hurafe olmadıkça uygulamaya çalışırız.... Ezan okunurken cami avlusunda abdest alan insanlar yok mu,ezan okunurken allah adını anıp salavat getiren aile büyüklerimiz yok mu.... Duanın vakti saati olmaz diyen bir peygamberin ümmetiyiz,ezan okunurken de dua ederiz,yatağa yatıp uyumaya çalışırken de dua ederiz... Bu forumun amacı her ne kadar gizli ilimlerin kapsamına giren tüm inanç sistemlerinin uygulamalarını paylaşıp bilgilendirmekse de bir diğer misyonu da dinimizi örümcekli beyinlerin dayattığı hurafelerden arındırmaktır..... Ciciperi,ifaden kasdı aşan bir ifade olmuş,senin espirili mesajlarını bilirim ve anlarım ama bu defa ne yazık ki ben de bir anlam veremedim....
Eloa
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 1
8 sene önce
[QUOTE=ekinox;152476] Her ne dileğiniz olursa olsun ''Sabah Ezanı''nda içinizden geldiğince ve çok istekle dileklerinizi dualarınızı yaptığınız zaman faydasını görürsünüz.[/QUOTE] Din bilgim bazı bilgileri açıklamak için yeterli düzeyde olmayabilir fakat yazınızda değinmek istediğim bir nokta olduğunu farkettiğimden yazma ihtiyacı duydum ekinox İnsanın yaratılışından dolayı kaynaklanan fıtrat inancı, herkesin içinde bir yerlerde mutlaka vardır. Din inancı olmayan insanların dahi hayatlarının bir noktasında bu inanç galip gelmiştir. Bu nedenle şahsım adına konuşmak gerekirse çocukluğumdan beri din kültürü ile iç içe yetiştirildiğim ve duaların, ezanların barındırdığı huzura her daim ulaşabildiğim için onların çok kutsal olduğuna inanıyorum ve ezan vakitlerinde insanın içinden gelen dua ile Allah'a ulaşma isteği, onu yanında hissetmenin, sevdiklerin için Allah'a dua edip dilekte bulunmanın huzurunu çok iyi biliyorum. Yani dua etme özellikle de ezan vakti dua etmenin istekten ziyade o an duyulan bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ve yazınızı çok doğru buluyorum diyebilirim.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Öğrenmek çekinmemek lazım ben daha önce ne zaman tuvalete girsem tesadüfi ezan okunuyordu ( tesadüf ) ben de ihtiyacımı bırakıp çıkardım :biggrin[1]: sonra öğrendim ki tuvalet aslında bir çeşit taharet temizlik ve sakıncası yok, ezana gösterilecek en büyük saygı namaz kılmaktır.
ekinox
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 450
8 sene önce
Sayın Zeinarda... Yöneticiliğiniz ve farkındalığınıza diyecek söz bulamıyorum... İyi ki yıllardır sadece takip ettiğim bu foruma üye olmuşum... Herkesin duaları kabul olur inşallah...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)