Kulillah Sümme Zerhum

Bu konu ezgilim tarafından 9 sene önce açıldı, 1456 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce

Okuyup çok şey öğrendiğim, Nur Terapisi’nin kurucusu ve ruhsal danışman olan yazarımız U… K…..’ın “Allah De Ötesini Bırak” isimli kitabından birkaç bölüm müsadelerinizle paylaşmak istedim.

Herşey kendimi bulmakla başladı…Yeni bir hayat, yeni bir dünya, sandığımdan çok daha öte bir ben. Tıpkı Yunus Emre’nin dediği gibi: “Bir ben var bende, benden içeri.” Peki o içeriye nasıl gidilecek? Bugüne kadar sana herkes sadece konu başlığı verdi. Ancak oraya nasıl gidileceği hakkında kimse bir fikir vermedi…..
Bir kez oraya ulaştığında, zihin denen perdeyi, nefis denen karabulutu bir kez buhar ettiğinde ortaya gerçek sen çıkacaktır……Artık özüne ulaşma, Rabb’ini iliklerine kadar hissetme zamanı geldi…..Niyet ederek başladığın her şeyde Rabb’inle birlikte yürümüş olacaksın. Ve sen bir kez Allah’a tam tevekkülle sığındığında o seni asla şaşırtmaz. O ne güzel vekil ve dosttur….

Örneğin, yeni biriyle mi tanıştın, hemen niyet et ve de ki: Ey Rabb’im ben bir yola çıktım, niyetim evlenmek ve huzurlu bir yuva kurmak. Ancak Evvel ve Ahir sensin, Alim olan en iyi bilen sensin tam bir tevekkülle sığınarak niyetimi sunuyorum. Bu insanla evliliğim hayırlı olacaksa nasip et, olmayacaksa ” Mani” isminle engel ol. Bu yolda seni vekil kıldım. Artık üzerindeki yükü bıraktın. Artık sorumluluk sende değil onu Rabb’ine verdin. Çünkü “El-Vekil” olan Allahın sana yardımcı olacaktır……Ve bu yüzden sana “Allah De Ötesini Bırak” diyorum. Bunu sana ben söylemiyorum. Sadece anımsatıyorum. KULİLLAH SÜMME ZERHUM. (Allah De Ötesini Bırak) Enam Suresi, 91. ayet….

Ve ben sana diyorum ki, dua ederken duadan önce dua edileni hisset. Sana kıvam katacak, ruhunu besleyecek olan duanın karşılığı değil, Rabb’i hissetmen olacaktır. Bu ince nüansa dikkat etmeni dilerim…..Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. Şüphesiz Rabb’in sana verecek ve sende hoşnut olacaksın (Duha Suresi 3-5 ayet)…..

Düşenin dostu olmaz diyorlar, bu sözleri eminim sen de o kadar çok duymuşsundur ki. Oysa düşenin dostu vardır, hem de en güvenilir olan, insanı arkasını döndüğünde sırtından vurmayan…El-Veli olan dost, işte o Allahtır. Allah ne yerlere ne de semalara sığar. O, ancak aciz kullarının kalbine sığar……

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
..............Oysa düşenin dostu vardır, hem de en güvenilir olan..................... eline sağlık çok güzel bir paylaşım.....
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
teşekkür ederim sevgili Zeinarda. beğendiğine çok sevindim:)
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
******* bin adi olsa da gerisini ogrenseydik sakıncası yoksa elbette kurallarimiza uygunsa yüreğine sağlık..
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Tamamdir bulduuum ........ Teşekkür ederim...
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
9 sene önce
Herşey kendimi bulmakla başladı...Yeni bir hayat, yeni bir dünya, sandığımdan çok daha öte bir ben. Tıpkı Yunus Emre'nin dediği gibi: "Bir ben var bende, benden içeri Emegine saglık çok guzel
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
teşekkür ederim sevgili Hun ve dombra kardeşim...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)