Dualar Teknik Olarak Kabul Olabilir mi? (Hayır)

Bu konu Abdülhamid tarafından 7 sene önce açıldı, 618 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Abdülhamid
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 10
7 sene önce

Zamanı gelmeyen iş gerçekleşebilir mi?
Zamanı gelmiş iş ertelenebilir mi?

Hayır.

Ya da sizin, dualar neticesinde gerçekleştiğini düşündüğünüz olayın zaten zamanı mı gelmiştir?

Başından sonuna kadar, önceden yazılmış bir kader sisteminin içinde, duaların kabul edilebilmesi teknik olarak mümkün değildir.

Yeryüzünde bildiğiniz bütün evlendirme dualarını ve cinleri, efendileriyle birlikte getirin, kaderinde 40 ında evleneceği yazılan bir kişiyi 30 unda evlendirebilir misiniz?

Hayır.

Sadece Allah kendini ve sistemi çok iyi kamufle ettiğinden, biz herşeyi sepeplere sayarız. 7.5 milyar insanın kaderi saniyesine kadar yazılmıştır. Sadece bu yazılan yaşanır.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
duaları teknik yönden ele alırsanız hata edersiniz... Doğrudur,insanların kaderleri doğmadan önce belirlenmiştir,ama o kaderi yaşarken dualar kaderin kötü ve olumsuz yönlerini daha tahammğül edilebilir ya da daha kolay tolere edilebilir duruma getirirler...... Kutsal kitabımızdaki beyanlar da bu yöndedir ve dua kaderi değiştirebilir... Yoksa siz Allahın gücünden ve kudretinden kuşku duyanlardan mısınız..
Abdülhamid
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 10
7 sene önce
Yazının ana fikri, Allah'ın gücü ve kudretine isnadda bulunarak yazılmıştır. Eğer bu göz ardı edilseydi, kaderi dua veya başka bir yolla değiştirmenin arayışlarına girilirdi. Kaderin neden değişmeyeceğine dair bugün başka bir yazı eklerim belki.
Abdülhamid
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 10
7 sene önce
2 seçenekli, duaya bağlı senaryo yazımı ve her insan için.. 7.5 milyar x 2 = 14 milyar senaryo. Birinin diğerini etkilemesi, onun da diğerini, sonra hepsini ve ... I'ıh ! Olmaz, olamaz. Herkesin kaderi saniyesine kadar yazıldı. Değişmez. Ya hu zaten insanın teknik olarak iradesi yok / olamıyor. Bkz; https://www.lahutiye.com/lahutiye-serbest-kursu/18298-insana-dair-teknik-konular-yaratilis-ve-kader.html#post163956
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)