İstihare hakkında…

Bu konu Cleo tarafından 11 sene önce açıldı, 541 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
Cleo
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 82
11 sene önce

Merhaba benim istihare hakkında aklıma takılan bir şey var. Ben bu siteden gördüğüm bir istihare uygulamasını yaptım. Bu uygulamayı “sevdiğim kızla beraber olabilecek miyim?” maksadıyla yapmıştım. Gördüğüm rüyaya anlam veremedim ama bunu birisine yorumlattığımda bana “geçmişini unut, seni çok seven bir kız var ve kısa süre içerisinde yollarınız kesişecek, rüyan hayırdır” dedi. Gördüğüm rüyalarla gayet uyumlu bir yorumdu hatta tamamen uyumlu diyebilirim.

İlginç olan şey bu yorumu yapan kişiye ne amaçla istihare yaptığımı söylememiştim sadece rüyamı anlatmıştım ve bu yorum yapılınca açıkçası çok mutlu olmuştum. Şimdi ne kadar zaman geçti hatırlamıyorum herhalde 7-8 ay olmuştur ya da 1 seneye yakın. Benim asıl merak ettiğim konu yapılan istiharelerde yanlış sonuç çıkar mı?. Bu zamana kadar hayırdır deyip bekliyorum sonuçta yaptığım işte Allah’ın adını anmışım neden yanlış olsun ki diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın gördüğüm rüyalara bel bağladığım yok ama sonuçta Allah’a danışıyorsun ve bir nevi cevabını alıyorsun onun için istihare yaptığımızda sonucu yanlış alabilir miyiz?. Cevap verirseniz sevinirim.

hayatmasal
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 80
Yanıt Sayısı: 590
11 sene önce
araplar eskiden bir konu hakkında karar vermek için kendilerine belli bir yerde bir mesafe belirleyip ellerine aldıkları ok veya benzeri bir şeyi fırlatırmış, belirlenen hedefi geçerse iyidir ( veya kötüdür )geçmezse ( iyidir veya ) kötüdür diye.efendimiz insanların bu cahiliye alışkanlıklarından vazgeçmeleri her noktada allaha başvurmalarını onların hayatına sokmak için istihare uygulmasını önermiş... istihare temelinde kararın hayırlı mı hayırsız mı olduğunu anlamak için.yani fal gibi size gelecekten haber vermez.zaten rüyalara göre amelde edilmez denir.istihare önemli istişare ( konu hakkında tartışmak iyisini kötüsünü ölçüp biçmek ) ondan önemli denir. rüyanız sevdiğimiz kızla birlikte olacakmıyım sorusunun cevabı olamaz, fincan kapatmakla aynı mantıkta bu durum.bence gördüğünüz rüya bu kızla birlikteliğim hayırlı mıdır hayırsız mıdır sorusunun cevabıdır.geçen süre zarfında kendinizce sorunuza bulduğunuz cevabı hayatınızda yaşamayı beklemek de sizi yanıltmış zaten.
Cleo
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 82
11 sene önce
Tam olarak anlayamadım. Ben hayatımda yaşamayı beklemekle neden hata yaptım acaba?. Hayırdır diye yorum alınca ben de bekledim aslında ne yalan söyleyeyim. Sonuçta insan olduğumuz için her şey bizim elimizde değil. Peki ben "hayırlıdır" cevabını aldıktan sonra ne yapmalıydım?.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
İstihare 7 gün yapılmalı ve kalbiniz neye inanırsa onun olacağına inanmalısınız.... İstihare yaparken niyetiniz sadece <> diye sorabilirsiniz.... ya da falanca kişiyle yuva kurmam benim için hayırlı mı diye niyetlenirsiniz.......bir şekilde rüyanızda bir takım semboller ve renkler görürsünüz,yeşil renk her zaman hayırlıdır... İstihare rüyaları herkese yorumlatılmaz her yerde ulu orta anlatılmaz...
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
Eğer yaradan unutturmayı murad etmişse farkında bile olmazsın canını sıkma....Sen yaradana sığın gerisini ona bırak....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)