Büyü ile dua arasındaki fark nedir?

Bu konu notjustness tarafından 10 sene önce açıldı, 1055 kere okundu ve 12 Cevap verildi.
notjustness
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 19
Yanıt Sayısı: 55
10 sene önce

Muhabbet dualarını internette arattığımda çoğu büyü diye çıkıyor.
Daha önce zeinarda ya sorduğumda birşey üzerine okunup üflenmeyen şeyler büyü değil demişti. Bir başka sitede Allahın adları, ayet ve sure ile büyüğü yapılmaz diyor.

İkisi arasındaki farkı başka nasıl anlayabilirim?
Ben sadece belirli adet ile okuma yapıyorum o kadar. Birde niyettiö oluyor başka tütsü veya bir başka şeyin üzerine okumuyorum. En korktuğum şey büyü yanlışlıkla büyü uygulmasınyapmak.

Teşekkürler

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Büyü bir insanın doğrudan iradesine müdahale etmektir,yerine göre fotoğrafına okuyup üflemek de bir çeşit büyü sayılır.... Allah rızasıyla ve izniyle hayırlısını istiyerek okuduğun herşey duadır... bazı dualarda güzel kokulu buhur ve tütsü yakmak da iyidir,bunları yakmanız büyü değildir,sadece ortamı ruhanilere hazırlamış olursunuz, ruhaniler okuduğunuz duanın melekleridir,duanızı dinler ve ilahi dergaha ulaştırır,siz onları görmezsiniz...... Büyülerde ise mum,saç giysi,toprak,yiyecek ve içecek vs. objeler vardır..Büyüde yazma yakma ve yukarıda saydığım objeler mutlaka bulunur...... Bunlar en kolay anlama yoludur...Sadece okuma yapmak büyü değildir....
notjustness
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 19
Yanıt Sayısı: 55
10 sene önce
Teşekkürler zeinarda Bizler inançlı insanlarız kimsenin iradesine hükmet gibi bir dileğimiz yok. Allah'ın razı geldiğine razıyız. Zeinarda birşey daha sormak isterim Eğer ki bir insan bilmeden bir büyü yapmışsa bunu bilinçli değilde, mesela burada okuduğunu dua diye bilip yapıp aslında büyüse bu büyü tutar mı ve bilinçsizce yapılan bir büyünün vebali olur? Önemli olan niyet diye düşündüm. Büyünün büyü olabilmesi için bilinçli mi olmak gerek yani ne yaptığımızın kendimizinde mi bilmesi gerekir?
POZİTİF
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 48
Yanıt Sayısı: 965
10 sene önce
Hiç bir dua'sı kabul olmayan tek adamda benim en güzeli etmemek
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
10 sene önce
GÜVENSİZ, imzamı okumanı öneririm... Dua ederken şunu düşünerek bilerek dua et. 1.Şu an sen o duayı ederken Allah seni görüyor, duyuyor, halini biliyor.İzleniyorsun yani.Yalnız değilsin. 2.Rabbim duaları asla geri çevirmez, sen ne kadar günahkar olursan ol onun merhameti seni günahlarından kat kat büyüktür, tabi bu şöyle anlaşılmasın o zaman günah işlesem de duam nasılsa kabul olur gibi bi rahatlık vermesin, bunun sonu kötüye gider.. Allah ya duanı hemen kabul eder senin için hayırlıysa, ya erteler der ki daha zamanı var sabret bu senin sınavın.. ya da der ki bu senin hakkında hayırlı değil ben o istediğin şey yerine sana şunu vereceğim.. 3. olarakta şöyle bi şey yapmanı öneriyorum, istersen bu dediklerimi yap ondan sonra hayatındaki gelişmeleri yaz.. : ilk olarak 1 hafta boyunca tövbe namazları kıl, bir de kötü şeylerden nazardan sihirden arınmak için uygulamalar var onlardan birini yap. sonra namaz kılmıyorsan başla bi daha bırakmamak niyetiyle.. bildiğin dualarla başla. ondan sonra birilerine sadaka ver iyilik yap. ondan sonra da duanı etmek için bi dilek duası seç ve onunla dua et. ama başta da sonda da peygamber efendimize salavat getir. ve en sonunda da de ki ''Rabbim, ben senin aciz bi kulunum, senin yardımın olmadan hiçbir şeyi yapamam, Hz.Muhammed (s.a.v)'in hatrı için iki salavat arasında ettiğim duamı tez zamanda kabul et, benim tek kimsem sensin, senin yardımlarına muhtacım.'' diyerek bitir. Sabır ve süreklilik. Lütfen bu iki kavrama göre hareket et. Ettim kabul olmadı bırakıyorum deme. Sabır + süreklilik.
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
10 sene önce
Tamam sen harfi harfine uygula, kötü enerjilerden nazardan sihirden korunmak için bi uygulama da yap mutlaka.. belki de üzerindeki öyle bi şeydir..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Güvensiz gördüğün gibi aklın yolu birdir,herkes sana hemen hemen aynı şeyi yazmış,tevekkülle dua etmenin sırrına vakıf olduğunda herşey yoluna girecek emin ol....Duam kabul olmadı espirisi bile yalış olur hatalı olur..... Duaların kabulü için zaman gelmemiştir,eminimki zamanı geldiğinde sen bile aldığın sonuca şaşıracaksın....Sakın isyan etme....Gerekirse hergün tevbe namazı kıl ve istiğfarı dilinden düşürme..... Zira tevbe namazları ve vird edineceğin istiğfar duaları dileğinin daha çabuk kabulüne vesiledir....
notjustness
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 19
Yanıt Sayısı: 55
10 sene önce
Zeinarda birşey daha var. Hoşlandığım kişi hayatında kimse yok diyor. Yada varsada söylemiyor. Ben ona göre hareket edip muhabbet duası yaparsam harama girer mi? Ben yok diye biliyorum bana öyle söylüyor hissettiriyor.
notjustness
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 19
Yanıt Sayısı: 55
10 sene önce
Güvensiz kardeş. İnan bende aynı durumdayım. Diyoum bizim dünya sınavımız bu. Derler ya Allah ahirette kulunu cehennem ateşinden azad etmek için hesabını dünyada görürmüş ya belki de böyle yada birgün bizede gülecek. Birde şu var teslimiyet.borcunu harcını diğer dileklerini düşünme ahlama vahlama. De ki Allah'ım dertlerimle baş edebilecek güç ver. Senden ne hasıl olursa ona da razıyım. Beni sabredenlerden eyle. Yeter ki benden razı ol, ben herşeye razıyım. De Şunu unutma; yüce makam peygamberlik makamı sahipleri en büyük acılar tatmıştır.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
İster hoşlanma,ister sevgi,ister beğenme......duygularınız her ne olursa olsunuz şu dönemde matlubunuzun sizin için gerçekten hayırlı kısmetiniz olup olmadığını bilemezsiniz... O nedenle de sevginizi ilginizi kalbinizde tutun ve sadece hayırlı kısmetiniz için dua edin,asla ismine niyetlenmeyin...... Unutmayın ki yaradan yarattığı kuluna şah damarından da yakındır ve duygularını düşüncelerini en iyi bilendir...... hayırlı kısmetiniz için niyetlendiğinizde sadece ona tevekkül etmiş ve ve tam bir teslimiyetle ona yönelmiş olursunuz,buradaki incelik ise, eğer sevdiğiniz sizin için hayırlıysa onu size nesibeder,hayırlı değilse dualarınız hürmetine aşk acısı çekmeden uzaklaştığınızı ve soğuduğunuzu farkedersiniz..... yani muhabbet duasını yukarıda söylediğim şartlarda okursanız vebal almadan harama bulaşmadan dua etmiş olursunuz..
notjustness
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 19
Yanıt Sayısı: 55
10 sene önce
Teşekkürler... Güvensiz kardeşe son birşey daha; Bazı insanlarınn hayatı hiçbir zorluk ve sorunla karşılaşmadan yürür. Neden? Onlar dünyaevini okadar çom isterler ki Allah onların bu isteklerini zorluk çıkarmadan verir. Çünkü onlar git gide Allahı anmayı unutlar. Ahiriyet hayatını isteyen insanları Allah daha çok sıkıntıya düşürür. Böylece ona sık sık dua edelim sürekli anmamızı ister. Şunu unutma Allah istemeden Allah'ı anamazsın. Bu yüzden şükret çünkü o senin onu hatırlamanı ondan yardım dilemeni istiyor ki buralardasın. Bu bayram gününde Yüce Rahbim bizi salih kullarından olmamızı, peygamberimiz cemali altında toplanmamızı nasip eylesin.
aritmaci
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 1262
7 sene önce
Dua ile büyü arasındaki farkı bilmeyen kardeşlerimin 1. sayfada yöneticimizin açıklamasını okumasını tavsiye ederim...
aritmaci
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 1262
6 sene önce
Güncellemekte fayda gördüm.....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)