gürüıtüden cok yoruldum yardımınızı beklıyorum

Bu konu hayatdünya tarafından 10 sene önce açıldı, 549 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
hayatdünya
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 9
10 sene önce

Merhaba arkadaslar.ben üst komsumdan dolayı cok sıkıntılıyım.sürekli bagrısma ve evin içinde koşan çocuklar.ben calısıyorum ve bu gürültüler yüzünden evime gelmek istemiyorum defalarca uyardım rica ettim ama yararı olmadı sanki dünya onların etrafında dönüyor. En son konustugumda ısrarla ses bizden gelmıyor deyıp beni sucladı.bu ınsanlardan dolayı sinirlerim cok yıprandı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
Allaha yalvarip dua Edin en güzeli zikr cekmektir yada cennetül esmayi okuyun derim günlük 19 defa Allahu ekber 19 defa Lailahe illallah yuhyi ve yumit Ferdun Hayyun Kayyumün Hakemün Adlün Kuddusün El yevme nahtimu Efvahihim deyin niyetinizide önden yapin
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Apartmanda yaşamanın sıkıntılarından biridir.Ben olsam ne yapardım -ya susardım düşman edinmemek için ve dualarla çözme yöntemlerine başvururdum veya aynı şekilde yanıt verirdim:altımdaki daire boş ise ya da oturduğum daire birinci kat ise-kendilerin çıkardığı gürültünün sabırla iki katını çıkartırdım...kendileri bundan rahatsızlık duyuncaya kadar,zira ardından gürültü yapmamak için temkinli olmaya başlarlardı.Yöneticiniz varsa-şikayetinizi dile getirebilirsiniz,yöneticiniz yoksa ve gece 12-den önce ise gürültü...gerekli mevkilere şikaette bulunsanız pek sonuç elde edemeyebilirsiniz-zira çocuklu evlerde gürültü olmasını normal karşılanır,ikaz edilseler de fazlası yapılamayacaktır.Bir seçenek de ses geçirmez kulaklık takmaktır.Şayet kiracıysanız adres değişikliği yapabilirsiniz,şayet onlar kiracı ise ev sahiplerine dile getirin şikaetinizi,şayet iki taraf da ev sahibi ise:bir söz vardır-kötü komşu yeni ev aldırırmış insana.Forumdaki konuları araştırın,mevzuya yönelik uygulayabileceğiniz ve aklınıza yatabilecek bilgiler bulabilirsiniz,kendinize uygun olanı seçiniz.Arkadaşlar da muhakkak bilgilerini veya bildiklerini,görüşlerini paylaşıcaktır inşallah,illa ki çaresi vardır elbet.Geçmiş olsun,Allah da yardımcınız olsun.
hayatdünya
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 9
10 sene önce
Cok saolun önerileriniz için Allaha razı olsun .tutrakan inan yapılacak her seyi denedim .dua edicem bol bol.hun kardeşimizin verdiği duayı okuyacam.emeğinize sağlık.
elbet bir gün
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 245
10 sene önce
Canım kardeşim aynı sorundan müzdarip biri olarak yazıyorum ki çekilesi değildir çok iyi bilirim.. Evvela Hun arkadaşımızın dediği duayı oku çok çok tesirlidir..İnşallah rabbimin izniyle düzelicektir..Ben de yan komşudan şikayetçiyim misal, çocuk koşturmaları yüzde 85 oranında azaldı çok şükür ama sabahın 7 sinde son ses vaaz, ilahi televizyon sesi artmaya başladı şimdide!! Allahım çıldırmak içten değil, bir yandan geçerken diğer yandan bu başlıyor şaşırıyorum. Altındaki de kapalı aile olduğu için dini bu son sese birşey demiyor.. Bizde müslümanız elhamdülillah ama böylesini anlayamıyorum kaldı ki yaşantısı dinlediği tarza tam zıt!! Buda şaşılası bir tezatlık.. Üstüne üstlük yine sabahın köründe yerleri kazıyarak süpürge tutması çıldırasın geliyor, hadi ilahiye birşey demiyorda alttakiler bu sese nasıl katlanıyorlar, neden!!?? ses yapan benden küçüktür evli çocukları var kiracı, alttaki kendi evi haca gitti geçen yıl 50 yaşlarında! :/ Vallahi böyle bir konu görünce yarama basmış gibi oldun yazdımda yazdım kardeşim, komşu hakkından bir haber insanlar bas bas komşu hakkı vaazı dinliyor ağzın açık kalıyorsun öyle.... Tek duam aşağıdakilerinde öbür yandakilerinde rahatsız olması bize kalmadan iş büyümeden hallolması..Tekrar diyorum Hunun yazdıklarını uygula ben çok faydasını gördüm görüyorumda Allah razı olsun ondan, birde bir arkadaş önermişti buda çok çok etkili günde 110 kere ya aliyyü esması, kötü komşu için pek iyimiş.. Gelişmeleri yazmanı isterim kardeşim inşallah tez vakitte bu sıkıntınız hallolur..
hayatdünya
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 9
10 sene önce
Duaları okuyorum kardesim yüce rabbime bıraktım artık. Birde bir dua daha ögrendim her gün 75 defa yüce rabbimin isimlerinden "Ya Müntekim" sonrasında da "Ya Zul Celali Vel İkram" okuyup kötülük gördügün kişileri yüce Allah ın kudretine adaletine bırakıp dua ediceksın.zarar veren herkese okunabilir.Allah yardımcımız olsun
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)