Nazar mı yoksa bu bir sınav mı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.

Bu konu ANKA tarafından 10 sene önce açıldı, 742 kere okundu ve 12 Cevap verildi.
ANKA
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 112
10 sene önce

Siteyi uzun zamandır takip ediyordum. Bu tür şeylere çok uzak bir insandım. Ne nedir öğrenmeye çalıştım. Çünkü benimde bir derdim var ve devası burası diye düşündüm. Bugün üyelik açtım. Ve ilk konumu açıp sizden yardım istemek istedim.

Her şeyi uzun uzun anlatacağım. Bize nazar mı değdi yoksa Allah (c.c) benim kendine ve sevgime olan inancımı mı sınıyor bilmiyorum.

En baştan anlatayım.
Sevdiğim bir kız var benden ayrıldı. Olaylar şu şekilde başladı 2011 senesinde ben ona karşı bir şeyler hissetmiyordum fakat o beni seviyordu ve bende onun bana olan sevgisine inandım ve dedim ki eğer biri benim sevgimi hak edecekse o bu kızdır dedim ve birlikte olduk. Ve ilerleyen günlerde bende onu sevmeye başladım ve en sonunda çok sevdim. Annesi babası beni tanıdı. Benim annem babam onu tanıdı. Her şey çok güzeldi. Tüm bizi bilenler tanıyanlar bizi birbirimize çok yakıştırıyor ve beğeniyorlardı. Herşey tamamdı sanki. bir tek ikimizinde okulunun bitip evlenmesi kalmış gibiydi. Sene 2013 yazı sevdiğim okulunu bitirdi. KPSS sınavına girdi kazandı ve Diyarbakır’ın Lice ilçesine göreve gitti. Bende İstanbul’da okuyorum hala. 2013 ün Kasım ayına kadar her şey güzeldi. Sonra yavaşça bozulmaya başladı. Ben onun yanında olamadım ona destek olamadım üzüntümden. Üzüntüm ise uzak kalmamız görüşmemizdi. Oda benden biraz anlayış bekledi ama ben anlayışlı olamadım. Oda bana karşı olamadı. Ve Kasım ayından beri yavaş yavaş her şey bozulmaya başladı. Ben yeni yılı onla geçirmek için yanına gittim 31 Aralıkta. Beni görünce çok mutlu oldu. Sarıldı öptü okşadı. Ama ben İstanbul’a geldiğimde tekrar ayrıldık. Ondan sonra başka birine gönlünü kaptırır gibi oldu. Sevmese de o kişiyi saplantı haline getirdi. Ben sabırla bekledim ama. Hiç vazgeçmedim ondan. O çocukta başka bir kızla sözlendi gitti artık zaten. Yani o çocukla olmayacağını da anladı. Ben onun psikolojisinin iyi olmadığını bildiğim ve onun yanında olamadığım için suçlu olduğumu biliyordum ve onu hiç suçlamadım. Bana bir gün dedi ki seni tekrar seveceksem eğer sensizliği görmem gerek.Ancak bu şekilde sevebilirim dedi. O yüzden konuşmayalım dedi. Fakat ben onu hiç yalnız bırakamadım. İyi olmadığını biliyordum. Bugün konuştum en son yine. Artık kızıyordu bana. Biz senle ne konuşmuştuk dedi. Şuan ki konuşmalarımız anlamsız dedi. Ben seni iyice arkadaş olarak görmeye başlıyorum böle oldukça dedi. Senin istediğin de bumu diye sordu. Fakat ben hayır dedim. Ve bende konuşmama kararı aldım. Ama konuşmadan nasıl dayanacağım bilmiyorum.

Size şunu söyleyebilirim. Hatta yemin edebilirim tüm inandığım her şey adına. Birgün ona dedimki seninle yaptığımız şeyler günah,haram aslında biliyormusun dedim. Çünkü Allah(c.c) flörtlerin bu şekilde olduğunu söylemiş[benim bildiğim kadarıyla bu şekilde söyledim]. O da bana dediki merak etme ben senin helalinim dedi. Sana kendimden verdiğim herşey helal olsun dedi. Yani kendini bana helal etti.

Biliyorum onu bana getiren Allah(c.c) idi ama benden alanda Allah (c.c) idi. Çünkü onunla birlikteyken annemi babamı üzmüştüm. Kardeşimi üzmüştüm. Onlarla vakit geçirmemiştim. Biraz uzaklaşmıştım onlardan. Her gece uyurken abdestli olmasamda cunüp asla yatmazdım. Her gece dua etmeden uyumazdım. Bırakmadım tabi bunları ama her gece değil bazen 2 güne bir bazen 3 güne bir dua eder oldum.

Ama şimdi anama da babama da kardeşime de sıkı sıkıya bağlıyım. 3 aydır namazımı da kılıyorum ve hep kılacağım. Bilmiyorum belki Allah (c.c) beni cezalandırdı. Ama belki de başka insanların nazarı değdi. Bildiğim şey şu ama. Oda beni tekrar sevmek istiyor ama olmuyor. Bende onun beni sevip tekrar geri dönmesini istiyorum. O bana ben senin helalinim dedi. Ben de onu hep eşim gibi gördüm.

Geçen hafta 2 rekat namaz kıldım resmine bakarak 30 salavat getirdim 170 kere Vedduha suresini okudum. Ama bugün bir daha konuşmayalım dedi bana. Ne oluyor bilmiyorum. Ama kaderle yarışacak bir şey varsa oda nazardır bunu biliyorum. Ve yerin göğün dualarla kurulduğuna inanıyorum. Ama dua etmenin de bir şekli bir adabı vardır onuda biliyorum. Belki bunu doğru yapamıyorum.

Ne yapabilirim ?
Siz bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ?
Sizden büyü falan istemiyorum. Büyük günah çünkü büyü değil mi? Onun sevgisine iradesine müdahale edeceksem eğer bu sadece dualarla yapmak isterim.

Onun geri döneceğine inanıyorum. Bu artık ona olan sevgimden, ona olan aşkımdan falan diye olan kısmı çoktan geçti. Bu vesile ile namaza durdum ben. Bu vesile ile Allah’ıma sığındım. Bu vesile ile sapkınlıklarımdan kurtulup tövbeler edip imana geldim. Onu hep Allah’tan bana geri vermesi için istedim. O yüzden bu inancımdan vazgeçemem. O kadar çok inanmışken Allah’ımın onu bana vereceğine Allah’ımdan vazgeçemem.

Belki de diyorum ya bu bir sınav benim için bilmiyorum. Ama okulumda son dönemime girdim. Değil derslere girmek odama bile girmeye korkuyorum. Çünkü her yerde onun izleri var.

Uzun uzun yazdım. Umarım okursunuz.

Lütfen Yardım Edin…

seba
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 277
10 sene önce
Anka yazdıklarını okudum Rabbim ibadetlerini daim ve makbul etsin benim anladığım kız arkadaşının hayatında biri var . Okulun hala devam ediyormuş okulun ve derslerine odaklan çünkü ne kadar seni sevsede mevki makam var aranızda bu da etken olabilir aranızda ki sogukluğa Rabbim onu sana yazmışsa döner . Dualarında sevdiğim kızı hayırlı eyle diye dua et
bedircan
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 983
10 sene önce
Sana abi tavsiyesi. derslerine sıkı çalış ve okulunu bitir. Sonra güzel bir iş bulacaksın inşaallah. İbadetlerine devam et ama kişinin adına okumalar yapma. sadece dünyan ve ahiretin için ne hayırlısı ise onu iste. kafanı biraz uzaklaştır bu konulardan. kendini arındırabilirsen 2 yada 3 ay sonra allah CC ya şükredeceksin buna inan. Haziran sonunda buraya yeniden msj yazıp haklısın diyeceksin. ben unutmam sende unutma :)
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Henüz ikiniz de çok gençsiniz,flörtünüzün ileri boyutlara taşınması seni bir şekilde umutlandırmış da olsa,yaradan eğer nasibetmemişse birleşemezsiniz,zamana bırakıp sadece hayırlı kısmetine kavuşmak için dua etmelisin,sevdiğinin adına sakın niyetlenme,bunun bir sınav olduğunu düşün.....
ANKA
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 112
10 sene önce
Teşekkür ederim cevaplar için. Beni ruyasında görsün diye Akadu nevme diye başlayan duayı yapıyorum bir sorun olur mu ?
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce
selam kardeşim.yazdıklarını okudum.anladığım,kız seni en başta ulaşılmaz görmüş.senden karşılık alınca ve araya mesafeler girince bunun bir heves olduğunu anlamış.gerçekten sevseydi yıllarda geçse uzaktada olsa, sen onu arayıp sormasanda aklından ve kalbinden seni çıkaramazdı.şimdi sen Allahtan hayırlı kısmetini dile. kızın fotosunada okuma yapma.çünkü o senin kısmetinmi bilmiyorsun.fotoya okudukça yada duada kızın adını söyledikçe,eğerki kısmetin deilse sen acı çekersin.hayırlı kısmetim diye dua et.zaten kısmetinde o varsa gelir.yoksada seveceğin başka birini çıkarır Allah karşına.
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce
doğru okursan ondan vazgeç demedim.duanı doğru yap kısmetinse zaten gelir dedim.,kısmetinmidir deilmidir bunu bilmiyorsun.o yüzden fotoya ve isme dua etme diyorum.çünkü o kişi sana yazılmamışsa bu şekilde yaptığın dualar seni etkiler dahada aşık olursun.zaten Allah senin onu sevdiğini biliyor.merak etme.sen duanı doğru yap diye dedim. gerisi sana kalmış.
ANKA
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 112
10 sene önce
Teşekkür ederim. Ben yanlış anlıyorsam eğer duygusallığımdan kaynaklıdır. Üstünüze lütfen alınmayın.
ANKA
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 112
10 sene önce
Hepimizin yanında olsun. Amin.
bedircan
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 983
10 sene önce
Güzel kardeşim ; Sanırım benim avatar resmi ilgini çekti .. :) evet Cenabı Allah kısmet etmeyecekse dua sını da ettirmez. Ancak benim anlayış tarzım farklı.. örneğin ben sayısal lotodan büyük ikramiye kazanayım diye dua etmiyorum.. :) yada Adriana Lima ile bir akşam yemek yiyeyim diye de dua etmiyorum.. Belki kızacaksın ama dua ile kaderini değiştiremezsin. Bu vasıf sadece Peygamberler Peygamberi Hz. Muhammed SAV efendimize teklif edilmiş olup kendisi kabul etmemiştir. Örneğin Ayşe isminde biri ile evlenmek nasip edilmiş ise size istediğiniz kadar dua yada ibadet edin bu asla değişmez. Ama evlilik sürecinin daha hayırlı sürmesi, örnek bir aile olmak vb... şeyler dualarınızla değişebilir. Size 2m evlat nasip edilmiş ise bu asla 3 olmaz. Ama evlatlarınızın hayırlı, dinine sahip insanlar olması için dualarınız etkili olabilir... Fazla uzun yazarak sıkmak istemem sizi. Allahtan Hayırlısını isteyin. O sizin niyetinizi biliyor. Yıpranmayacağınızı düşünüyor iseniz forum içerisinde ki duaları okuyabilirsiniz. Ben böyle durumlarda Yasin Suresini tercih eder ve sadece Kuran ı kerimdeki şekliyle okurum. sonrada dua ederim. Bunaldığım sıkıldığım ama Kuran okuyamayacağım durumlarda aklıma ne gelirse ... Allahuekber... Elhamdulillah.... Ya vedud.... Ya Allah.... okurum sayı ve zaman dikkate almıyorum. Yasin suresi ve peşine yapılan dualar çok etkilidir.. Bizzat Allahtan hayırlısını isteyerek dua edin. Size mutlaka bir ışık verecektir. Biraz zaman ve sabır :) Bende senin adına dua edeceğim. Allah Yanında olsun :)
ANKA
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 112
10 sene önce
Çok teşekkür ederim Bedircan Allah(c.c) senden razı olsun. Avatarındaki sözede bayıldım zaten onda sıkıntı yok :)
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Gittiği ortama uyum sağılaması için ona zaman tanımalıydınız,nasılsa alışacaktı ve oranın toplumundan yana tutum sergilediğiniz için-gitme,giyme...yönünde,size kırılmış besbelli ki -daha ılımlı bir yaklaşım gösterseydiniz farklı olabilirdi,zaten bulunduğu ortam kendisinden farklı oluşu canını sıkmış:kabul görülmemesi ve sizin sözleriniz de tuzu biberi olmuş.Görüşmenizi siz sıklaştırdıkça o daha da sizden uzaklaşır.Bence bir birinize zaman tanıyın,bırakın kendi sesini ve kalbini dinlesin,size olan sevgisi kuvvetliyse kendi özüne dönecektir-kendisinin sizi aramasını bekleyin,zaten kendisi sizi arayacak olursa-siz kazandınız demektir,sevgi bağınız.Ben evli biri olarak ve eşimle aramızdaki sevgi bağı hep güçlü olduğu için sevgi ve muhabbet konuları ilgi alanım dışında olduğu için önerebileceğim bir dua bilmiyorum ve benim bilgim dışında olan bir alandır,ama siz sevgi ve muhabbet konuları inceleyip aklınıza yatan dua bulabilirsiniz ve kendisi sizi arayıncaya kadar duayla meşgul olursunuz.İter manevi açıdan,ister psiholojik açıdan vs.-kendisine zaman tanılırsa toparlanır ve toparlandığında size olan his ve duyguları güçlüyse zaten siz hiç bir şey okumasanız dahi size geri döner.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
Sarmasigin biri gunun birinde bir agaca asik olmus, onu oyle cok severmiski hep onun yaninda olmak onu sarmak istermis , agac ise gunesi cok severmis her sabah gunes dogunca. yapraklarini gunese dogru uzatir onu saatlerce batana kadar, izler dallarini daha cok uzatir hayranlikla gunese bakarmis,sicakligiyle isinirmis , sarmasik bundan nefret eder gunesi cok kiskanirmis, daha cok koklerini guclendirir agaci daha cok sarilir uzarmis ,agaca sarilinca mutlu olur gunese bakmasini engellemeye calisirmis, gunden gune sarmasik buyumus buyumus buyumus agacin gunese bakmasini engellemek icin agacin her tarafini simsiki sarmis. artik agac gunesi goremiyormus ,yapraklari nefeste alamiyormus ,koklerine yagmur damlarida dusmuyormus, sarmasik ise mutlu yalniz kendisinin oldugunu dusunuyormus,agacin artik yasamadigi aklina gelmemis, birgun sarmasik agacin yasamadigini nefes almadigini anlamis sadece kuru dallara sarildigini ve onun asla geri gelmiycegini anlamis, tam boynunu bukup uzulup aglarken uzerinde bir isik gormus parildayan kendisini isitan ,agacin sevdigi gunesmis bu . sarmasikta agacin gunesi neden sevdigini anlamis.:roll::whistling[1]:bu bir efsane
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)