Yatalak ve çok kötü durumdaki hasta için ne önerirsiniz?

Bu konu unicorn tarafından 10 sene önce açıldı, 558 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
unicorn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 105
10 sene önce

bir akrabam var..sanırım çocukken bir yerden düşmüş o zamandan beri durumu kötü..çok yavaş hareket eder, kendi yemeğini vs çok yavaş yer, yavaş konuşur..bu hali kimi zaman daha hızlanır kimi zaman daha daha yavaşlar..dönem dönem değişiyordu..şuan kendisi 31 yaşında filan..annesi umreye gittiğinde kızını gelinine bırakmıştı yani kız yengesinde kaldı..o süre içinde daha kötü olmuş..annesi kızını da pek konuşturmaz mesela otururken birşey diyecek olur yengesinde kaldığı zamanla alakalı, annesi sus filan der konuşturmaz..çoğu şeyi içine atar, atmak zorunda kalır..hastanelerede doktorlara götürüldü..geçen sene bir dönem durumu çok kötü oldu..2 lokma şey yedirseler çıkarır oldu, tuvaletini altından annesi alır oldu, hani artık son günleri dedik ama şimdi tekrar evine çıkarabildiler şükür..hastalığın teşhisi konulamadı..şimdilerdeki durumu şu: gözünü bir yere diker saatlerce oraya bakar, yürümesi, konuşması, herhangi bir şeye tepki vermesi aşırı yavaş..şimdilerde sürekli yatıyor zaten.. anlayacağınız durumu çok kötü..her zaman yavaş hareket ediyordu ama şimdilerde daha kötüledi..dediğim gibi hastalığın adı yok..ben veya annesi yada biz ailecek ne okuyabiliriz ne yapabiliriz? hccaya da götürmüşler sanırım ama bir sonuç çıkmamış.. ne okuyabilirim ona iyi gelmesi için? ya da ne yapılabilir?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Allah şifasını versin..Ama bu işte bir terslik var,doğru ya da yanlış mutlaka bir teşhis koyulmaması mümkün değil,söz konusu kişi ağır bir travma geçirmişse beyin fonksiyonlarında bir gerileme olmuştur,bu durumda da yine teşhis koyulmuş olmalıydı,ya da fiziksel travma haricinde duygusal bir travma yaşamış ve tehdit altında konuşması engelleniyordur,o durumda da bu tür belirtiler olabilir,teşhiz konulamayan hiç bir dert yoktur....Zeka özürlü bile olsa tıbben tesbiti mümkündür.
POZİTİF
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 48
Yanıt Sayısı: 965
10 sene önce
Rabbim tez zamanda şifa versin İnşallah zor ama anne'sinin susuturması garibime gitti zaten ağır hareket eden bir kişiyi baskına altına almak ne kadar doğru
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Üzücü.Allah şifasını versin.Okumuştum ancak ilk yorum benden olsun istemedim.Arkadaşlar çok iyi ve doğru noktaya değinmişler.Şahsi düşünceme göre de aile içinde bir sorun olmalı ki,çocuğun düşüş sonrası oluşan rahatsızlığı ilerlemiş.Psiholojik açıdan çocuğa aile içerisinde olumlu ve destekleyici tutumlar sergilenmemiş olmalı ki fiziksel olarak da gerilemiş,sonuçta bedeni kontrol eden beyindir.Allah başa vermesin,çocuğum o durumda olsa vaar gücümle ve imkanları zorlayarak tıbben çözümler arardım ve netice alıncaya kadar çalmadık kapı bırakmazdım,kaldı ki o durumdaki çocuğumu birilerine emanet edeyim,başından ayrılıp bir yerlere gideyim,ben neredeysem çocuğum da orada-çocuğum neredeyse ben de orada olurdum.Bir komşum var,kapısında 10 yıldır tamamen felç olan kaynanasına bakmakta ve yatalak olan bu kadının 6 yetişkin ve evli çocukları olmasına rağımen bir tek bu gelini bakıyor ve bir gün olsun başından ayrılmış değil,kendi hayatını yok sayaraktan onunla meşkul olmakta,kaynanası olduğu halde ve günün birinde belki ayaklanır ümidiyle onu yaşatmaya çalışır.Müthiş vefa.Hasta kadının bilinci yerinde olmamasına rağmen,etrafındakilerini tanımamaktadır,buna rağmen onunla konuşur,hareketlerini anlamaya çalışır,sağılıklı insanmış gibi karşısında tutum sergiler ki hasta durumunu farkına varıp da üzüntüden yıkılmasın diye-ola ki bir an için şuğuru yerine gelir diye.Sarfedilen emekler-o iyi olsun diye,iyileşme göstersin diye.Allah o kızın yardımcısı olsun.Selametle
unicorn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 105
10 sene önce
cevaplarınız için sağolun..kızın annesiyle konuşup tekrar buraya yazacağım inşallah..
unicorn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 105
10 sene önce
dediğim gibi tanısı yok..kimi doktor akciğerinden diyor kimisi beyinden...kullandığı ilaç olsa etken maddesini belirtirdim ama ilaç da kullanmamış hiç..sadece serum verildiği olmuş ve şimdilerde oksijen tüpü takılı halde yatıyor yatağında..çocukluktan beri hep yavaştı hareketleri dediğim gibi..ama hani olur ya bazı insanların mizacı yapısı öyledir yavaştır o da öyleydi ama hiç böyle kötülememişti.. annesi kızını her vakit susturmuyor aslında öyle anlama geldi sanırım ama hani dedikodusu olmasın boşver Allahından bulsun gibi susturmalar bunlar..biz de kendimizce bırak konuşsun rahatlasın derdik içimizden olay bundan ibaret yoksa annesi her bakımını üstleniyor maşallah... durum bundan ibaret arkadaşlar.. okumamızı tavsiye edeceğiniz aklınıza gelen yöntemler uygulamalar var mıdır?
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
Bence siz bu rahatsiz olan kisiyi bulundugu yerden biraz uzaklastirin ve degisik bir ortam verin, ailesinden biraz uzaklastirin ( tatil gibi) bakalim iki tarafda ne gibi bir etki gostericek. Bazen insanlar, dogustan yada doguduktan bir sure sonra bazi etkilerin altinda kalirlar ve anlasilmadik gelismeler gosterirler, bazende olmadik kazalara madur kalirlar. nekadarda dua etseniz malesef etki etmeyebilir, en azindan fiziksel olarak etki etmeyebilir. Ama bazen anlasilmadik olaylar yada sebebi bilinmedik olaylar yada bildirilmedik olaylar bazi kisiler tarafindan gorulup biline bilir belkide bir ******a gidilip gosterilmeli ve eger kisinin icerisinde olagan disi bir etki varsa ortaya cikabilir. Bir rahatsizllik tib yolu ile anlasilmiyor ise eminimki anlasilmasinin diger yollari vardir. Allah sifalar versin ve care bulmanin yollarini buldursun.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)