Fikir yada Yorum lutfen?

Bu konu Cemre83 tarafından 10 sene önce açıldı, 614 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Cemre83
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 12
Yanıt Sayısı: 290
10 sene önce



Hayirli aksamlar arkadaslar,

Yillardir cozemedigim bir sorunum var benim. Sorunum, bana kan bagi ile bagli ve yakin olan bir bayan ile ilgili. Kendisini cok seviyorum. Onun icin canini ver, ozaman o kurtulacak deseler, tereddut etmeden canimi verrim.

Sorun su: Bu kadin, eskiden verdigi bir evlilik karari yuzunden, bilerek kendi basini yakti. Evlenmesinden tutun, ayrilmasina kadar, ayrilmasindan tutun, ayrildiktan sonrasina kadar, su ana kadar, ben ona cok ama cok ibadet etmesinin gerektigini soyledim. Gerektiginde ona sunu bunu yap, bunlari oku, namazlarini ihmal etme dedim. Bunu gercekten cok yaptim ben, dilimde tug bitti desem yeridir. Ona bunu soylememin sebebi ise, kendisinin surekli agir hastaliklar gecirmesi. Hastaligina doktor tarafindanda, tesis konuldu, (konulmadi felan demiyorum, yani dogru hasta oldugu).
Surekli hasta, ama hastaligi ile sanki ilgilenmiyor. Bir bakmisim, ibadet ediyor, ve kendisini toparlanmis goruyorum, (ve umutlaniyorum). Ama birde bir bakmisimki, kendisini salmis, ne sagligina dikkat ediyor, ne bogazina dikkat ediyor, (hastaligi yuzunden kilo vermesi lazim), okuyorum yapiyorum diyor, ama inanamiyorum, cunku onun durumunun tam tersine sahit oldugum icin.

Yanlis anlasilmasin lutfen, ben onu kotulemiyorum, ve ben kendim superim, dort dortlugum demiyorum asla, cunku dort dortluk olan sadece Allah’tir. Ama bu kadini cozemedim, benimde sorunum bu. Ornek: Bakmisim bir baslamis ibadetlerine, kilo vermeye, onune sanki engel konuluyormus gibi, hemen ya grip oluyor, yada hastaligi aziyor, yada onun moralini bozacak birseyler oluyor. Anlamadim gitti, ama onu oyle gordukce benimde moralim bozuluyor. Istiyorumki, kendine gel, toparlan, once Allaha sonra kendine guven, Ya Allah de, ve yap yapmak istedigini! Ama bir turlu tutturamiyor, kendisini bir niyete baglayip o yolda devam edemiyor, cunku ettigi zaman onune bir engel cikiyor.

Onu toprak altinda gormek isteyen can dusmanlari var, buna karsi kendisini koruma altina almasi lazim, hep diyorum, ama bir icraat goremiyorum. Gorsem bile ya hastalaniyor, ya morali bozuluyor gercekten yada baska bir engel cikiyor.

Bunu hemen bir kotuluge yada buyu vesayre gibi birseylere baglamak istemiyorum ama suphelenmiyorumda degil. Acaba kendi iradesizlik ve tembelliginden mi, yoksa bu kadin gercekten birseyler tarafindan hep engelleniyormu?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
cemreciğim anlattığın olaylar bu kadının bir anlamda hayata küstüğünü de gösteriyor,üzerinde hiç bir kötü enerji yok diyemem ancak yaşadığı geçmiş olaylar ve herşeyden vaz geçmiş gibi göründüğü anlarda bir takım kırgınlıklar yaşıyor olabilir. aslında profesyonel destek alması daha iyi olur,zira anlattıklarından anladığım kadarıyla geçmişi unutma çabasına girse de bir anda bıkkınlık duyup hiç bir şeyin değişmeyeceğini artık kendisi için mutluluğun uzak olduğunu düşünerek mücadeleden vaz geçiyor... Buna şeytanın vesvesesi de diyebilirsin,depresyon da diyebilirsin. eğer depresyon ilaçları alıyorsa kilo vermesi çok da mümkün değil,zira bütün antidepresanlar kilo aldırır,ne yaparsa yapsın zayıflamaz.. Ya antidepresanları bırakacak,ya da kilo almaya devam edecek. Sanırım kendisi de bunu biliyor....
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Ah cemrecim durumunu anlıyorum,gerçekten zor bir şeyler yapmak için çırpınıyorsun ama boşa çıkıyor dimi? Çunku kotu olan ve geçmişte yaşayan arkadaşın.. İyi olup iyi etmeye çalışıp çözüme giden sen.. Allah edilen duayı kabul eder ams önce Bi bakar ne kadar umutlu zihnini kalbini nasıl kullanıyor ne yapıyor eğer durum kotu ise dualar asılı kalıp bekler.. Uzun bir çaba gerekir bunufa kendisi yapması lazım.. İlk başta psikoloğa gitmeli psikiyatri tehlikeli olabilir çünkü ilaç verip yolluyorlar.. Onu psikoloğa gitmesi için ikna et.. Senin hatan ise üzülüp kahrolmandır çünkü üzülmek kişiyi eksiye götürür ona dua et vazgeçme sakın üzülme...
Cemre83
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 12
Yanıt Sayısı: 290
10 sene önce
Yorumlariniz ve tavsiyleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar. Allah sizden razi olsun. Gelisen durumlara gore, simdi o bayanin, bir imtihandan gectigini biliyorum. Gercekten insanoglu cig sut emmis diye, bosuna dememisler. Nedeyim, Allah herkesin gonlune, yaptigi iyilik ve kotuluge, gore versin.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)