arkadaşlar biseyin dogru olup olmadigini nasil anlariz??

Bu konu Yavuzsrtp tarafından 10 sene önce açıldı, 691 kere okundu ve 14 Cevap verildi.
Yavuzsrtp
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 59
10 sene önce

Arkadaşlar kiz arkadasim hakkinda yildizname falimda onun benden oncésinde cinsel iliski yasadigina dair biseyler cikti.. kanimca hicbir bakire kiz sevgilisinin yatagina girmez biz hep son noktadan donduk. Simdi bu iliski bitti ve suclu benim eger daha once boyle birşey yasadiysa zaten bu iliski bi yalan uzerine kurulmus. Bunu ogrenmemin herhangi bi yolu var mi?? Bi istihare olur yada farkli bi uygulama.. sizin onerileriniz nelerdir??

NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
10 sene önce
Lucifer... Öncelikle kendini kontrol et. Kız arkadaşın şayet bakire olmasaydı ne tepki verecektin? Cevabın şayet bu ilişki yürümezdi, evliliğe gitmezdi, terk ederdim, fazla uzatmazdım, daha da kötüsü bir de ben yatar sonundada bir şekilde biterdi ise kendine dönüp tekrar bak. Bu yine de her türlü hatadır sana söyleyeyim ben... Tamam, zina büyük günahtır diye geçer. Fakat bu birazda ahlaki beyindir. Buna çok önem veriyorsan sana söylememesi muhtemeldir. Eski diyorsun ve de... Eski ise eskiyi eskide bırak. Ne yapacaksın, istihareye yattın dualar okudun diyelim. Bu şekilde bakire olup olmadığı ispatlanmaz. Ve ne kadar utanç verici bir durum. Kızı lekelemeye çalışmak gibi. Kimse evlenmeden önce cinsellik yaşadı diye kötü biri olmuyor. Sen bu kıza güvenmek istemiyorsun bence. Dipnot olarak... Yıldızname baktırmakta günahtır.
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
kızı seviyorum diye celbler istedin şimdi bu kadar insan giriyo bu siteye eski de olsa kız arkadaşın hakkında bunları yazman hiç iyi bir şey değil sitede istihare için dualar verilmiş sessizce bu işi yapabilirdin , kızı ne kadar tanımasakta hakkında böyle şeyler yazmamalıydın
Yavuzsrtp
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 59
10 sene önce
Beni ve kiz arkadasimi tanimiyorsunuz.. sayet bana durust olup yaptiysa yaptim deseydi.. ben onu kabullenirdim.. ki diyelim ki evlendik bunu o zaman ogrenirdim. Ki o zaman ne olacakti?? Yani zaten bunu ifsa edipte kimseye soylemem. Evlilik dusunuyosaniz bu konuda durust olunmali onu seviyorum. Bekaret hersey degil zaten.. ama boyle birsey var ise zaten kandirilmis bi insan oluyorum.. umarim beni anlarsiniz
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
10 sene önce
Seni anlayamayız, sende bizi anlamaya çalış. Kadın şiddeti vb. durumlar hep bu kafalardan çıkıyor. Öğrenince eline ne geçecek? Bin tane konu açtın sana hep aynı şeyi söyledim. Seviyorum diyorsun, ama bitmiş artık o iş. Böyle boş şeylerle uğraşacağına oturup rabbime yakarsan hayırlısı için çoktan yeni bir ilişkiye başlar, bunları düşünüyor olmazdın. Ne diyeyim bilmiyorum, laf ola beri gele sende işlemiyor. Yazık o kızada. Seni ve kız arkadaşını da tanımadığımızdan olsa gerek bu kadar özel bir meselenin ortalığa saçılması içimizi bulandırmış olabilir. Olamaz mı? Bak cümlendeki imaya, "ben onu kabullenirdim" ne demek ya benim içime bu kısmı sinmiyor. Mal alıp satmıyorsunuz arkadaşım, insan bu. O ilişkinin yürümemesi de çok normal. Eşitliği sağlanmamış ilişkinin dürüstlüğünü konuşuyorsun oturup. Ayıp vallahi.
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
kız arkadasın senden saklamışsa eğer mutlaka geçerli bir sebebi vardır bunu dusundunmu? Ya kabul etmez beni bırakırsa yada beni o açıdan kullanmak isterse diye ? Kızı suclamamalısın bunu düşünmesi çok normal.. Belki yaşamış pişman olup tevbe etmiştir nerden bilebilirsin ki bence istihareyi boşver kendisine sor doğru söyleyip soylemediğini hissedersin ama kendine söz vermelisin verdiği cevap kabulümdür yada değildir diye..
Yavuzsrtp
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 59
10 sene önce
Bakin ben sizi de hakli buluyorum bugun kiz arkadasim baskasindan hamileyim cok pismanim seni seviyorum dese ona kucak acarim burda kimlik yok.
aaysunn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 19
10 sene önce
Lucifer son yazdığınız mesaj ile ilk yazdığınız mesaj çok tezat birbirine. Sizin içinize sinmeyen durumun yalan olduğunu anlıyorum. Dürüst davranmamş olması sizi bunaltan. Ama ilk mesajda kabullenmediğiniz herşeyi son mesajınızda kabullenme gibi bir imaja bürünmüş olmanız sanırım burdaki arkadaşların verdiği tepkinin sonucu. Bu arada yıldıznamede ne zamandan beridir bakire olup olmadığı biliniyor hayret ettim. Baktırdığınız her kim ise onun yalan söylemiş yada işinin ehli biri olmadığını hiç sorgulamayışınız, ama bir emek verdiğiniz insanı hemen gözden çıkarıp yalancı konumuna düşürüşünüz zaten bu ilişkinin boş bir ilişki olduğunu apaçık gösteriyor. Haddim değil kimseye öğüt vermek ama görünen o ki bu ilişki baştan ona olmayacak birşey o yüzden kızcağızı hayatınıza alıp daha fazla üzmeyin. Hakkınızda hayırlısını isteyip önünüze bakmanız ikiniz açısından en mantıklısı.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Lucifer yazdıklarını okuyunca hani derler ya kanım dondu diye;aynen öyle benim de kanım dondu..... Bu nasıl bir zihniyettir nasıl bir sevgidir anlamak mümkün değil...Erkek yatınce tecrübe oluyor,kadın yatınca ahlaksızlık mı oluyor,neyin peşindesin,öğrenmekle eline ne geçecek.... Kıza şiddet mi uygulayacaksın,ya da çevrende kızı reklam mı edeceksin...... Neden seven bir genç kız sevdiğine güvenip birlikte olmayı kabullenince ahlaksız mı oluyor,güvenip yatağa kadar giden bir genç kız mı ahlaksız,onu bir bahaneyle yüzüstü bırakan erkek mi daha ahlaksız...Asıl sorgulanması gereken bu... Bir erkek birden fazla genç kızla çıktığı zaman daha mı karizmatik oluyor.... Böyle bir eylemin olup olmadığını sorgulama hakkını kendinde nasıl bulduğunu da anlamış değilim.... Evet bu zihniyettekiler kadını insan kategorisinden çıkarıp cariye ya da köle kategorisine sokuyor,böyle zihniyet sahiplari kadına fizi,ksel ve manevi şiddet uyguluyor.... Unutma ki cinsel deneyim yaşayan her erkek bunu bir genç kızla yaşamakta....zaten kadınlığını cinselliğini pazarlayan kadınları bu yola düşürenler de bu zihniyetteki erkeklerdir... Genç bir kızın duygularıyla oynayıp güvenini kazanıp herşeyi tecrübe ettikten sonra da zaten bu işe alışmış deyip yüzüstü bırakan erkekler yüzünden bu yola giren pek çok kadın var.... Senin geçmişin çok mu temiz ki bir genç kızın geçmişini araştırmaya kalkıyorsun,geçmişinde birlikte olduğun hiç mi bir kız olmadı.... Eğer bu kızcağız sana geçmişinden söz etmediyse sırf sana olan saygısından ve senin bu zihniyetin yüzündendir,asıl dürüst olmayan o genç kız değil,burada reklam etmeye çalışan senin dürüstlüğün sorgulanmalı.... Yazdıklarından anladığım kadarıyla sen terkedilmenin acısını bu genç kızı reklam ederek çevresinde onu kötüleyerek aklınca intikam alacak acısını çıkaracaksın....İlk yazdığın mesaj haricinde yadıklarının hiç birinde samimiyet yok,bu şekilde karşı çıkılacağına ihtimal vermediğin için bu konuyu açtın,ancak kınamalar ard arda gelince geri adım atmış gibi görünmeye çalıştın...... Aslında yıldızname baktırdığına da inanmıyorum,hiç bir yıldızname bu ayrıntıyı vermez,sen sadece sanki yıldızname baktırmış gibi bir bahaneyle buradan yardım alacağını sandın ... Bu yaptığın ne insanlığa ne de müslümanlığa sığar...Dilerim Allahtan o kızcağız inşaallah sana geriş dönmesin,helal süt emmiş bir müslümanla çok mutlu bir yuva kursun.... Seni de Allah hidayete eriştirsin.Aminnnn
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
10 sene önce
Vallahi zeinarda yanımda olsan seni doya doya öperdim ağzına eline kalbine sağlık.Zere kız boşuna değil dönmemesinin bir nedeni var. Artık nasıl rabbimin sevgili kuluysa... Korumuş kollamış kızcağızı.
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Beni ve kiz arkadasimi tanimiyorsunuz.. sayet bana durust olup yaptiysa yaptim deseydi.. ben onu kabullenirdim.. ki diyelim ki evlendik bunu o zaman ogrenirdim. Ki o zaman ne olacakti?? Yani zaten bunu ifsa edipte kimseye soylemem. Evlilik dusunuyosaniz bu konuda durust olunmali onu seviyorum. Bekaret hersey degil zaten.. ama boyle birsey var ise zaten kandirilmis bi insan oluyorum.. umarim beni anlarsiniz seni ve kız arkadaşını tanımıyo olmamız insanların düşüncelerininde olmayacağını göstermez dimi ?
HAVAS47
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 265
10 sene önce
Allah aşkına yıldıznameye nasıl güvernirsin yıldıznamede herşey kessin deilki fal doğruda çıkabilir yanlışta..... Resurullah s.a.v diyorki falcılar hiçbirşeydir... ve sen fal baktın kız arkadaşının güvenini samimiyetini bir fala tercih ettin ya kıza güvenmiyodun yada falı kızarkadaşının güvenine tercih edecek kadar gözlerin kararmıştı.... Ve böyle yaparak kızın hakkına girdin tam emin olmadığın bir şey hakkında kızı suçladın bu vebalin altından kalkamassın kızdan hellalik iste... allah namus ifrirası atanların tevbe edinceye kaday hiçbiryede şahitliği kabul edilmez der.... bazı kızlar çok utangaçtır nasıl sana diyecek başka bir erkekle yattım düşün hem kessinde deil... nasıl böyle bir hataya düştün anlamıyorum fala inanılırmı allah boşuna demiyor; "İçki, kumar, putlar ve fal okları hep şeytanın işinden olan murdar bir şeydir. O halde ondan kaçının." (Maide, 5/90) al işte şeytanın oyunu
Yavuzsrtp
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 59
10 sene önce
Cok sacma seyler dusundum buyu yapmayi dahi.. ama en uzak bi celbiye uygulamasi yapmadim sabahlari hep mutsuz uyandim.. psikolojim bozuk.. cunku bana sevdigim kiz olarak donmeyecekti allahtan istedim.. olacagi varsa zaten olur
HAVAS47
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 265
10 sene önce
,,,,,,,,,,allah yardım etsin
paratonerr
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 62
10 sene önce
okuduklarımı ve hislerimi birleştirerek diyorum ki lucifer, bu kız öyle yada böyle sana dönse çok kısa bir süre içinde birden püf diye sönecek aşk ateşin. bu bir hırs ve Allah bunu sınıyor sen sınavı geçemeyip sınıfta kaldın ve sen bu kızla böyle birşey yapsın yada hamile evlensen kavgada yüzüne vurup duracaksın. ayrıca yıldızname niyetleri söyler o yüzden yanlış çıkar insan bir niyettedir onu yapar yada yapmaz ama bakıcı kişi yapacak der çıkar işin içinden.yıldızname de diğer burç fal mantığınla gider ve herkesin kendine has nefsi vicdanı olmasa seninle aynı gün aynı yılda dünyaya gelen insanların robot gibi aynı davranışları gerçekleştirmesi gerekirdi.kader kavramı olmazdı.gel gelelim şu ruhani varlıkların bakımcı vb insanlara bildirdiklerine. bizim göremediğimiz boyutta da aynı insanların boyutu gibi Allah birşey verir önce onunla sınar bu bir sır bir bilgi de olabilir.o ruhani varlık duyup başka varlıklara yayıyorsa bu durum o varlığın günah hanesine yazılır.onun hesabı ayrıdır ve o varlığın günahına ortak olur insanoğlu. Allah o varlıkla bilgi verdiği kişiyi baştan doğru bilgiler verip sonra değişen bilgilerle sınar durur hayat bir sınavdır.Kuralları kurandır ibadettir tevekküldür şükürdür.Günah haram kuralların dışına çıkmaktır. herkes kendisi bunu ne kadar yapar ömründe tartışılır fakat ateş isteyene ateş gül isteyene gül verilir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)