Ailemin kibiri yüzünden sevdiğimle kavuşamıyoruz:(

Bu konu fatima63 tarafından 9 sene önce açıldı, 594 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
fatima63
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 0
9 sene önce

Selamün aleyküm kardeşlerim. Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. 1 yıldır görüştüğüm biri var ve birbirimiz çok seviyoruz Allah’ın izniyle yuvamızı kurmak istiyoruz. Ama ailem onu küçük görüyo hor görüyo:( Bizim soyumuz kimlere dayanıyo biz kimiz o kim diyo. Durmadan bana ve ona hakaretler ediyorlar:( ben eridim bittim o eridi bitti. Onu öldürmekle tehdit ettiler diye vazgeçtim tamam ona zarar vermeyin demek zorunda kaldım. Ne kadar zoruma gidiyo onu hor görüp küçümsemeleri anlatamam 🙁 ben üniversite mezunuyum o değil diye yapmadıkları kalmadı. Rabbim bu kadar kibri yüzünden şeytanı cennetinden kovmadı mı? Bu kadar büyüklenme cezasız mı kalacak? Ben ne yapacağım nasıl dua edeceğim? Kolum kanadım kırıldı artık. Rabbim ömrümü sonlandır diyorum artık. Para, mal-mülk, etiket bana mutluluk vermedi ve vermeyecek de. Bana söyleyin şimdi kardeşlerim hangi dağa hangi taşa yaslayacağım başımı?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Ailene bu kadar yüklenme,farklı çevrelerde yetişen insanların evliliklerinde pek çok sorunlar çıkabiliyor,hele ki bir taraf sosyo kültürel ya da sosoya ekonomik üstünlüğe sahipse kaçınılmayacak pek çok sorun çıkabilir,şimdilik siz bunları göremiyor olabilirsiniz... Şu aşamada ailen onu hor görüyormuş gibi görünse de aslında ileride seni ezebileceğini düşünüyor olabilirler....Aşk kültürel farklılılığı,ekonomik farklılığı ortadan kaldırmıyor....Sadece ilk anlarda görünmez kılıyor.. Eğer sevdiğin kişinin bir işi bir mesleği yoksa ailenin karşı çıkması çok doğaldır...Aşkın gözü kördür ama çevrede mutlaka gözünü açmaya çalışacak birileri bulunur,sizin de a,leniz bu işi üstlenmiş.. Ailenizi kibirli olmakla suçlayacağınıza onları anlamaya çalışın,sevdiğiniz kişi özellikle ailenizin endişelerini giderecek tavır ve davranışlar sergilemeli.... henüz çok gençsiniz,gelecekte sizi ezebileceğini düşünüyor olabilirler... Tabii ki evlilikte akademik kariyer çok da önemli değil,ama üniversite tahsili insana daha geniş bir perspektif kazandırır.... Ailenizi anlamaya çalışarak,öne sürdükleri bahaneleri ortadan kaldırarak ağır ve emin adımlarla ilerlemelisiniz... En azından sevdiğiniz kişinin iyi bir işi ve gelirinin olması ailenizi biraz olsun yumuşatabilir... Şu aşamada sadece ailenizin yumuşaması ve hidayet bulmaları için dua edebilirsiniz...Dinimiz ana babaya mutlak itaati emreder,gönüllerinin hoş tutulmasını emreder....Biraz politik davranarak gönüllerini alarak onu ne kadar sevdiğinizi anlatmaya çalışmalısınız,ama asla onları karşınıza alarak sorunları pekiştirmeyin...
abı_hayat
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 319
9 sene önce
Zeinerda ablaya katılıyorum kardeşim zira sevgi herşeyi çözmüyor. Ben ilk evliliğimi fakir bir ailenin çocuğuyla yaptım canimdan bile çok sevmeme rağmen ancak 4 ay sürdü evliliğimiz. Evlilikte eşitlik çok şeydir. Şimdi uzaktan herşey toz pembe gelir insana ama aynı eve girince işler çok değişir..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)