yorgunluk

Bu konu caucasian tarafından 9 sene önce açıldı, 689 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce

Merhaba,

Arkadaslar bir konuda yardiminiza ihtiyacim var.
Kucuklugumden kas agrilari ve asiri derecede yorgunluktan rahatsizim. Bir cok testler yapildi ama tam bir sonuc alamadim. Doktorlar en sonunda kronik yorgunluk sendromu veya fibromyalji dediler ven bunun ile yasamam gerektigini belirttiler.

Yanliz bu rahatsizliktan dolayi kendimi tam anlamiya ibadetlerime veremiyorum. Bunun sonucundada sucluluk duyuyorum. Tam anlami ile icim icimi kemiriyor.

Yorgunluk icin onereceginiz bir dua veya tavsiyeniz var mi?

Uzun zaman once bir ilahiyat profesorune bir ruyami yorumlamasini istemistim ama yorumlamadi, bana ileride manevi yolda cok yol alacagimi ve o zaman onu bulmami soylemisti. Ama simdi bakiyorumda kendime bir arpa boyu yol alamamisim.

Tukcem malesef cok iyi degil. Eger bir hata yaptiysam affedin lutfen.

NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Merhaba, Yıllardır aynı şeyden bence şikayetçiyim. Saatlerce uyusam bile çok yorgunum, odaklanma sorunum vardı, ezber problemim vardı. Temmuz ayında spora başladım. Kilo problemimde olduğu için... İlk ay çok zor oldu, zaten kronik yorgunluk vs. Kardiyo yapmaya başlayınca kan akışı hızlandığından bir çok organına etki ettiği gibi yorgunluğuna da etki ediyor. Bir kere artık sistem daha hızlı çalışmayı öğreniyor. Bu da gün içinde daha fazla enerji veriyor. Birde doktorumun tavsiye ettiği bir vitamin kürü var. İçinde quenzim oetken maddesi olanlardan. Bu maddeden karaciğerde az olduğu için ve vücut çok fazla üretemediği için bunu besinlerden veya takviye gıdalardan almamız gerekiyor. Ama bu ilacı bana doktorum verdi. Bunu doktordan talep etmek en doğrusu ki çoğu talep etmeden de veriyor. Yorgunluk için dua hiç duymadım. Umarım bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda vardır. Sevgiyle kalın.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Yorgunluk hissi vücuda yeterince oksijen alınamamasından ve hücrelere yeterli oksijen gitmemesinden kaynaklanır... yaşadığın rahatsızlık nedeniyle ibadetlerini yapamadığından suçluluk duymaktansa Yaradanın bize emanet ettiği o muhteşem makineyi yani vücudumuzu yeterince koruyamadığımız,özen göstermediğimiz için suçluluk duymalıyız.... Allah-ü Teala neden 5 vakit namaz emretmiş,yılda 1 ay oruç tutmayı emretmiş,neden bütün günü ibadetle geçirmeyi emretmemiş,aksine çalışmak da ibadetin yarısıdır sözüyle çalışmayı ibadete eşitlemek yoluna gidilmiş??? Bunların cevabını bulup hayat tarzın haline getirdiğinde sorunlarından da kurtulursun......
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
dusunce olarak ve hayatla savasan insanlarin yorgun hissetmeleri dogaldir,cunku beyin yorulur,bedeniniz tekrar eski gucunuze kavusmaniz icin yorgunluk hissi verir uyutur,hicbirseye aldiris etmeyen vurdumduymaz insanlarda bu his az gorulur,24 saatin 20 saatini rahatlikla gezerek eglenerek yiyerek gecirebilir cunku kafasi bostur,en guzel rahatlama yolu sorunlarini anlatmak uzerindeki yukten kurtulmaktir,bir insana dahi anlatamadiginiz sorunlariniz varsa ciceginize anlatin:biggrin[1]:o sizi dinler ve duyar deneyin
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
B6 ve B12 vitaminlerinin eksikliği de kas ağrılarına neden oluyor.... ayrıca stres ve depresyon da vücudu gerdiği için kas ağrıları olabiliyor...
yildiz54
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 70
9 sene önce
hatirliyorum. rahmetli annem otururdu yere tarlada anlatirdi. derdi.elinde bir cubuk sanki birseyler yazardi.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Bunu is stressinin arttigi donemlerde mutlaka deneyecegim. Buarada yorgunlugun sebebinide sayenizde buldum :thumbsup[1]: Zeinarda`nin yazdigi oksijen mesajisindan sonra dusundum ve denemek icin sigarayi birakmaya karar verdim. Bir kac gun icmedim ve agrilarim/yorgunlugum farkedilir derecede azaldi. Simdi Allahìn izni ile haftaya tamamen birakmacagim insallah. Allah razi olsun.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)