Bi konuda fikirlerinize basvurmak istiyorum

Bu konu caucasian tarafından 9 sene önce açıldı, 636 kere okundu ve 11 Cevap verildi.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce

Merhaba,

Forumdaki arkadaslara danismak istedigim bir konu var. Zikir cekerken veya dua okurken agir gelebileceginden ve bazi durumlarda rahatsiz edilebileceginden bahsediliyor. Bende elimden geldigi zaman dilimlerinde dua ve zikir cekmeye calisiyorum. Bu gece saat 4 gibi kalktim uyanik oldugumdan ve zamani degerlendirmek adina Allah rizasi icin 100 kevser ve 100 tevhid okudum. Yanliz yanimda yatan oglum uyandi ve cok huzursuz oldu. Bu bir hafta oncede basima geldi. Ruyalarimi pek hatirlamam ama gecen hafta ruyamda gozumun onunden bir cok yazili aralca ayetler ve dualar gecti. Birisi hizli hizli okuyordu ruyamda. Aklimda kalan kehf suresinden ayatler vardi. Ve bu sirada yine cok huzursuz oldu. Acaba diyorum bir baglanti var mi yoksa tesedduf mu?

Bir diger danismak istedigim konu ise. Seytanin vesvesesi ve nefsin isteklerini hepimiz biliyoruz ve yasiyoruz. Ama icimden bir ses ise durmadan bunun tam tersini yapmam gerektigini soyleyen iyilige yonelten bir sey var. Durmadan ikisi savas halinde sanki. Bunun ne oldugunu cozemedim anlayamadim.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Allah kabul ve makbul eylesin,rüyanda okunanlar senin okumanı istedikleri dualardır,hatırlamaya çalışsan iyi olur,ya da hatırlayabildiklerini okumalısın.... Her duanın, ayetin, surenin, esmanın bir enerjisi vardır,okuduğun sürece bu enerji çevreni ve seni sarar,oğlunun yaşını bilemediğim için net bir şey söyliyemem ama buluğ çağına girmemiş çocuklar bu enerjiyi daha çok hissedebilirler....kendisini uyandıran şeyin ne olduğunu bilmediklerinden uykusundan vakitsiz uyandırılması çocuğu huzursuz edebilir,oğluna hergün 7 şer ayetelkürsi,felak ve nas okuyup üfleyebilirsin,ya da bir bardak suya okuyup içirebilirsin,ya da kendi avuçlarına okuyup başından ayaklarına önden ve arkadan sıvazlıyabilirsin.. Şeytanın vesveselerinden kurtulmak için dualar var,ama her gece 21 besmele de vesveselerden ve korkulardan arındırır..... Nefsin terbiyesine gelince,vücudun ihtiyacı olan şeyler zaten Allahın emridir,onları yerine getirmek zorundasın... Ancak vücuduna ve çevrene zarar verebilecek şeylerden örneğin alkol vb gibi şeylerden uzak durmak nefse hakim olmaktan geçer, bolca dua ve zikir bu tür şeylerden kurtarır....
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Allah razi olsun Zeinarda!Tavsiyelerini biran once ve devamli olarak uygulayacagim. Oglum daha cok kucuk o yuzden dedigin gibi enerjisinden uyanmis olabilir.
OMAR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 108
9 sene önce
usta benim tavsiyem dikkatli olmanız yönündedir...
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Merhaba Omar hangi konuda dikkatli olamam gerekli? dua okuma konusundami? Yoksa yer ve zamanin hakkinda mi?
OMAR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 108
9 sene önce
okurken euzü besmele ve salavat ile başlayıp salavat ile bitirmelisiniz birde çocuğunuza ayetel kürsi ile kalkan yaptıktan sonra baslarsanız daha güzel olur
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Uyarilarin icin tesekkur ederim Omar. Zeinarda'nin yazdiklarindan sonra devamli 7 ayetel kursu, nas ve felak okuyorum. Dua okurkende salavatlara ve euzu beslemeye ile baslamaya dikkat edecegim.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
eskiden bende boyle ruyalar cok gorurdum zamanla kayboldu yenileri geldi,tabiki dinsiz bir insana anlattigin zaman deli diyebilir,ama bilgili olursa deli demez,cocugunun huzuru icin ve huwel aliyyul azim vird edinebilirsin,hem evin cocugun hemde siz korunursunuz,birde evde kucukler varken kahir dualari okumayin,sessiz okumaya dikkat edin
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
O icinizden gelen dediginiz seytanın vesvesesi seytan bu sekilde vesvese verir. Yanlıs anlamassanız sizi su konuda uyarmak isterim bir kul sadece kendi istegi icin dua okuma ayet okuma ile bir yere varamaz seni yaradana kul oldugunu unutma ve yarada dua et ona sıgın.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Elci uyarin icin tesekkur ederim. Kesinlikle yanlis anlamam ve her fikre ve kritige acik oldugumu belirtmek isterim. Omrumde hic kendim icin birsey istemedim dersem yalan soylemis olurum. Tabiki simdi sIkIntI durumlarinda tabiki yine Allah C.C. siginiyorum ve sIkIntIlara yonelik ibadetlere dikkat etmeye calisiyorum. ve bu konuda hakkinda forumdaki arkadaslara danisiyorum. Herseyi yaratan Allah C.C. siginmakta bir sakinca gormuyorum. Tabiki kulluk gorevinin onune gecmemek ve namaz ibadetlerimi etkilememesi sarti ile. Onemli olan bilincli ibadet ve kulluk.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce
Sunuda eklemek istiyorum, namaz sirasinda kendin icin birsey istemiyormusun diye bir soru olusabilir. Namaz sirasinda yine kendim icin gunahlarimin bagislanmasini istiyorum, din gunungde yuzu pak olanlardan olmayi diliyorum yani kendim icin birsey istiyorum ki tahminimce cogumuzda dualarimizda bunu istiyoruzdur. Ama ayni zamanda butun musluman kardeslerimin refahini istiyorum, verdigi nimetlere sukurediyorum ve bunlara ilaveten yaradana esmalari ile dua etmeye calisyorum. Okudugmu anlamaya, sectigim surelerini anlamini bildiklerimden secmeye ozen gosteriyorum. Bu dualara turkce olarak dualar ekliyorum. Turkce dualar konusuna gelince. Kimine gore dogru kimine gore yanlis, ama benim bildigim bu yontem ile kendimi tamamen izole edebildigim ve Allah C.C. ye yonebildigimdir. Arkadaslarim akillarina namaz esnasinda binbir turlu sey geldiginden namazlarindan birsey anlamadiklarindan sikayetci iken benim bu yontem ile bu konuda sikayetci olmadigimdir. Dogrusunu soylemek gerekirse Allah C.C .hangi esmasi ile ana bilirim ve nasil daha cok yuceltebilrim telasinda iken de namaz sirasinda dunyevi seyleri dusunmeyede vaktim olmuyor. Herseyin dogrusunu Allah C.C. bilir en dogru hukumu verecek O`dur.
satelcom
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 145
9 sene önce
Tamamen gereksiz vesveseler.Okuma ve zikirlerine devam et.Vesveseyi ve korkuyu bırak.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)