Konuşamayan çocuğum için Allah rızası için yardım

Bu konu Asdd tarafından 5 sene önce açıldı, 561 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Asdd
Üyelik Zamanı: 5 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 0
5 sene önce

Selamünaleyküm herkese. Çok güzel çok sıcak kanlı bir kız çocuğum var Allah bağışlarsa. Aslında çok akıllı istediğiniz her şeyi yapar komut alır ismine bakar çocuklarla oynar felan ama çocuğumun dili çözülemedi hala.. Maasef istediğini anlatamayınca çook hırçınlaşıyor. Özellikle yaşıtları konuşurken o bakıyor sadece ben kahroluyorum. Doktor sorun yok konuşur diyor TV telefon vermiyorum. Tüm gün kendim ilgileniyorum. İnanın bana bir kere ANNE desin dünyalar sizin olsun o kadar kahroluyorum ağlıyorum size anlatamam inanın anlatamam. Evladıma edebileceğim dua uygulama ya da faydası olur diyeceğiniz ne varsa bana yardım eder misiniz? Edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Kulun kula duası kabul olur derler şifası dilinin çözülmesi bana ANNEM diyebilmesi için dua edebilir misiniz?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
5 sene önce
Allah yardımcınız olsun,anladığım kadarıyla duyma sorunu yok,yaşını yazmamışsınız ancak 5 yaşına kadar konuşamayan çocuklarla çok karşılaştım,Çocuklarda konuşamamanın ilk nedeni duyma bozukluğudur,belki belli desibellerin altındaki sesleri duyamadığından kelime öğrenemez o nedenle de konuşamaz,akla gelebilecek diğer bir sorun sizin dikkatinizi çekmeyen bir travma yaşamış olmasıdır ki bu durumda bir pedagogla mutlaka görüşmelisiniz. Televizyonu yasaklamayın ve konuşmaya zorlamayın,cizgi filmleri izlemesine izin verin,konuşma eylemi duyulan seslerin taklit edilmesiyle öğrenilir. Ama her ne olursa olsun kaç desibel sesleri duyabildiğini mutlaka öğrenin,sonrasında bir pedogog nezaretinde konuşma terapistlerine müracaat edebilirsiniz. Pediatri poliklinikleri olan bir hastaneyi tercih edin.Duymasında sorun yoksa mutlaka konuşur.
yasen
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 79
5 sene önce
benim oğlumda 5 yaşına kadar konuşamadı. Bende sizin gibi çok üzülüyordum. Doktora götürdüm. Bir sorun olmadığını konuşacağını söyledi. Yakınlarımdan birinin çocuğuda böyleydi. Dr.'a götürüyorlar. Çocuk dr.'un masasına yönelip kalemi alarak kağıda karalama yapıyor. Dr. bınu görünce Eline kalem alıp kağıda doğru yönelip karalama yapıyorsa korkmayın. demiş. Sonra oğlum 5 yaşına girdikten sonra konuşmaya başladı bu kez biz susturamadık, konuşmaya başlayınca kaçacak yer arıyorduk.:smile: Sizde gerekli sağlık kontrollerinizi yaptırdıysanız, içinizi ferah tutun.
nidachavet
Üyelik Zamanı: 5 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 1
5 sene önce
Bunun yorumu tıbbidir
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)