3 ayda nasıl 23 kilo verdim

Bu konu nilufer tarafından 9 sene önce açıldı, 976 kere okundu ve 12 Cevap verildi.
nilufer
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce

Merhabalar,

Öncelikle bu konuda çok dertli olduğunu biliyorum. Bu konuyu bir süredir açmayı düşünüyor ama bir türlü toparlayamıyordum.
Hepimizin hayatında sıkıntılı dönemleri oluyor. Bazılarımız sıkıntılı anlarında iştahtan kesilebilirken, bazılarımız tam aksine yeme krizine giriyor. Bende ikinci kategoridenim. Strese girdiğimde midem kazınır, bişeyler yer ve yerken kendimi durduramayıp yemek üzerine cips, onun üzerine çay kahve içebiliyordum. Hayatımın en vazgeçilmezi tatlıydı. Her akşam tatlı yerdim. Kilolarımdan da hiç ama hiç şikayetçi değildim açıkçası. Bilinçsiz olarak bile değildim. Fakat bir gün yeme krizine girip hastanelik oldum :dance2[1]: Akabinde mide kanaması geçirdim. Yani öyle şişmanlık hoş birşey değilmiş onu anladım.
Aslında kilo vermek keskin diyetler yapmak değildir. Benim gibi yemek yemeyi sevenler, yemek yapmayı aşk gibi görenler için çok zor. Damak tadının hayatımda çok başka bir yeri var çünkü. Bir arkadaşım yemek yemeden önce kokusuna baktığımı söylediğinde farkettim bunu. Önce uzun uzun koklar sonra yemeğe başlarım mesela.
Eğer diyetisyeninizin verdiği listelere harfiyen uyacak kadar psikolojiniz sağlam değilse kendi yeme alışkanlıklarınızı kendiniz düzenlemeniz gerekiyor. Şunu unutmayın, sadece 21 gün acı çekiyorsunuz. Arkasından bir adet kızartma bile sizde ağırlık yapmaya başlıyor. 21 gün kendinizi tutabilirseniz başarılı olacaksınız demektir.
Hazır tükettiğimiz gıdaların tamamı (cips, kola, çikolata, fast foodlar) bizim için yavaş intihar demek. Bunu ideal kilosunda olan insanlar içinde söylüyorum. Gıdacıların uyarıları var bu konuda. Bağımlılık yapıcı maddeler ekleniyor bu tür yiyeceklere. 3 ay 15 gündür ağzıma bir tane cips atmadım, çikolata yemedim, kola içmedim ve fast food tüketmedim. Ve hala hayattayım :rofl[1]: Yanı sıra hiç tatlı tüketmedim, beyaz ekmekte yemedim. Vücudumun ihtiyacı olan karbonhidratın en sağlıksızını (ne kadar sağlıksız olduğu tartışılır) çavdar veya tam buğday ekmeğinden alıyorum. O kadar çok brokoli ve enginar yiyorum ki size anlatamam. Özellikle brokoli benim için çerez yerine geçmeye başladı. Ev yapımı veya light yoğurtlar göbeklerde biriken yağlar için birebir :thumbsup[1]:Haşlanmış yumurta, az yağda yapılan sebzeli veya peynirli omlet, içi oyulmuş domatese yumurta kırıp, biraz peynir ilave edip fırınlamak, brokoliyi haşlayıp içine sarımsaklı yoğurt eklemek, kepekli makarna, yemeklerden önce yarım kase yoğurda birer çay kaşığı zerdeçal, zencefil, tarçın ilave etmek, üzerine bol su içmek ( tatlı krizini keser, ama emzikliler ve yaşlılar kullanamaz), her tür yemeği birer yemek kaşığı zeytinyağı ile yapmak, yulaf kepeği, siyah şeker; elbette spor, açık havada sabahları yapılan meditasyon, her dua edişinde Allah’tan sabır dilemek, günde bir saat yapılacak tempolu yürüyüş, günde iki fincan kahve,
çaya kaşığın ucuyla şeker koymak…
İskender ve içli köfteyi hafta bir tüketmezse krize giren ben için kolay olmadı. Sadece karar vermek önemli. Ben 10 yıl karar vermedim, ama kaybettiğim 10 yıla acıyorum diyebilirim. Psikolojiniz rahatlıyor çünkü vücudunuzda o şipşirin hücreler ve bağışıklık sisteminiz midenizle uğraşmak yerine beyninizi yenilemekle uğraşıyor. Sabahları daha çabuk uyanıyorsunuz. Aldığınız tepkilerse cabası. Herkes size hayran hayran bakıyor. Her gören ne kadar güzelleştiğinizi söylüyor. Bu size en büyük motivasyon oluyor. Ayak tırnaklarımı kendim kesebiliyorum! Bu benim için müthiş bir gelişmeydi.
Yanı sıra ben zaten bitki çaylarını çok severdim. Adaçayı tam bir şifa kaynağıdır. Bağırsaklarınızı çalıştırır. Grip olmazsınız. Yukarıda verdiğim zerdeçallı yoğurtlu karışımı kullanmaya başladığımdan beri başım bile ağrımadı (migren hastasıyım) ve aynı zamanda her sabah rahatça tuvalete çıkarsınız.
Bunların hepsini yine de diyetisyen eşliğinde yapmanız gerekiyor. Çünkü diyete başlamadan önce mutlaka hormonlarınıza bakılması lazım. Yoksa söylediklerimden hiç bir yarar sağlayamayabilirsiniz.

Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım…

Sevgiyle kalın.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
bravo kutlarım..... Ama hiç anlamadığım bir şey var,insanlar sinirlenince ya da sıkılınca neden bir şeyler yeme ihtiyacı duyar ki.....:tongue[1]: Ben sıkıldığımda ya da sinirlendiğimde sadece kahve ve sigara içerim.. Sıkıntım sinirim geçene kadar günlerce de sürse yemek yiyemem..
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Bende sinirlendiğim zamanlarda canım sürekli içli köfte, yaprak sarma, baklava, kuymak, tereyağlı börek istiyor. Bende kahve ve sigarayla günler geçirip kuruyup gidenleri anlayamıyorum :crybr1: Bir de şu yiyip yiyip kilo almayanlar :devil[1]:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Çok basit bir diyet tavsiye edeyim...Şeker ve tuzu unutun..zeytin peyniri bile suya koyup tuzundan arındırıp yiyin,kızartmalardan uzak durun..ızgara,haşlama çiğ sebze ve meyveye ağırlık verin.... tuzsuz ve yağsız olmak şartıyla makarna pilav tüketebilirsiniz... sadece sabah kahvaltısında 1 dilim kızarmış kepekli ekmek tüketin.. şeker ihtiyacınızı bal ile karşılayın...Bol su için,gazlı içeceklerden uzak durun.ballı bitki çayları ya da sadece limonlu bitki çayları için.. bu uygulamayı tam olarak uyguladığınızda 4 haftada 5 kilo kesin verirsiniz....
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
ayrıca ne yarseniz yiyin ama yanında tüketebildiğiniz kadar yeşil minik acı biberlerden tüketin....kimi meksika biberi der,kimisi arnavut biberi der,ben hatay biberi olarak alıyorum...Taze olması şart,kuru ya da turşu olmaz....
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
bence insanlarin strese girince yada sinirlenince tek birsey yuzunden yemek yiyorlar iclerindeki ac gozlu nefsin eline bir firsat gecmistir onun icin vucudun bu hali bayram sayilir,durtuler duygulari hadi sunu ye hadi bunu ye bosver dunyayi yemene icmene ve keyfine bak:biggrin[1]:bende strese girince yemek yiyemem surekli dua okurum
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Reflüm olduğu için acı yiyemiyorum zeinarda... Çok istiyorum metabolizma hızını yükseltiyor ama yok. Hele mide kanamasından sonra çok zaman geçmesi lazım midemin iyileşmesi için. Belki de hiç iyileşmeyecek. Ah o nefs huzur... Onu terbiye etmek yıllarımı alıcak benim. Şimdi bile içerden avaz avaz bağırıyo. Çok küs bana, sürekli şiddet eğilimi içerisinde. Kızartmaları ve abur cuburları kesmek bile işe yarıyor aslında. Yani şöyle düşünüyorum artık. Hayatım boyunca o kadar sıkıntılar çektim, bu kadarcık şey bana bişey etmez.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
hepimiz tatli seyler yiyip icmek isteriz insaniz ama o tatlilardan daha tatli hayatimiz icin vazgecmeliyiz, bir turlu bulamadigi huzuru sevgiyi tatlilarda en guzel yemeklerde aramak gibi bir duygudur bu, o yuzden bende boyle sinirlenirsem gene beni anliycak sadece Allahu Teala oldugu icin ona siginirim seytanin serrinden
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce
Bu mertebeye ulaşmak zor huzur... Yıllarca vücut deforme oluyor hep alışılan o kötü düzen varya... tam olarak o. Onu aşmak inan çok zor. Ama yapabildim ve herkesin yapabileceğine inanıyorum.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
insallah azim ve irade onemli oyle insanlar varki olucegini bilsede tika basa yiyerek olduler kimi insan buyumuyo bedeni buyusede hep cocuk gibi davranmaya aldiris etmemeye arsizx tavirlar takinmaya devam ediyo
Husoa
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 4
6 sene önce
Bende sadece sigaram ve çayım yemek olmasada olur
Whysogwapo
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 11
6 sene önce
Ya nafi esmasinin yag keselerini calistirdigi duymustum .
Sibiryakurdu
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 236
6 sene önce
bende suan diyetteyim ve spordayım yaklaşık 10 gün oldu 4 ay devam etmeyi düşünüyorum günde yaklaşık 30 45 dakka spor yapıyorum umarım istediğim kiloya düşerim
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)