Kutlu Doğum Haftası İçin Forum Etkinliği

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 424 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Arkadaşlar kutlu doğum haftası için forum etkinliği konusunda bazı üyelerimizden talepler geliyor… Bu konu bir forum etkinliği olacağı için sizlerin de önerilerini almayı uygun gördüm,zamanımız çok kısıtlı olduğundan hemen karar verip uygulamaya geçeceğiz… Önerilerinizi bekliyorum….

adyalice
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 250
10 sene önce
ablam nacizane fikrim salavat etkinliği yaparım derim
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Salavat okuması yapılacak tabii,ama hangi salavat okunacağına karar verelim.....
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
1-Allâhümme yâ zel celâli vel ikrâmi, salli ve sellim ve bârik alâ imâmi enbiyâike seyyidi ru- sülike seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve alâ cemiy'ı ıhvânihî minen nebiyyîne vel mürselîne ve cemiy’ı ıbâdikes sâlihıyne min ehlis semâvâti vel erdi ve aleyye meahüm bi rahmetike yâ erhamer râhımîne, yâ Allâhü, yâ zelcelâli vel ikrâm. “Ey celal ve kerem sahibi Allah ’ım! Nebileri nin önderi, resullerinin ve bizim de Efendimiz Mu hammed (s.a.v.) ’e, âl ve ashabına, peygamber olan kardeşlerine, resullere ve bütün yer-gök salih kul larına ben de dahil salat-ü selam eyle, bereketler nasip eyle. Ey sonsuz kerem ve rahmet sahibi, ey celal ve kerem sahibi! *** 2-Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin abdike ve nebiyyike ve rasûliken nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihî ve ezvâcihî ve zürriyyetihî ve sellim adede halkıke ve rıdâ nefsike ve zinete arşike ve midâde kelimâtik. “Ey Allah ’ım! Kulun, peygamberin, ümmî ve nebî(n) olan, Efendimiz Muhammed (s.a.v.)’e ve O’nun âl ve ashabına, zevcelerine; mahlûkatınııı Sen'in razı olacağın, Arş’ının zineti ve kelimeleri*nin sayısınca salat et ve selamet nasip eyle. ” *** 3-Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve enzilhül münzelel mukarrabe minke yevmel kıyâmeti. "Ey Allah ’ım! Efendimiz Muhammed (s.a.v.) e salat eyle ve Kıyamet gününde Sana en yakın mevkiye ulaştır *** 4-Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhamme*di n ve alâ âlihî ve ashâbihî ve evlâdihî ve ezvâ- cihî ve zürriyyetihî ve ehli beytihî ve ashârihî ve ensârihî ve eşyâıhî ve mühıbbîhi ve ümmetihî ve aleynâ meahüm ecmeıyne yâ erhamerrâhımin. “Allah ’ım! Efendimiz Muhammed (s.a.v.) 'e, âl ve ashabına, çocuklarına ve zevcelerine, zürriyeti- ne ve ehl-i beytine, hısım ve akrabalarına, Ensar ve Muhacir yardımcılarına, mensup bulunduğu kabilesine, sevdiklerine ve ümmetine ve bizlere de (onlarla beraber) rahmet eyle, salat-ü selam ihsan eyle ey merhametlilerin merhametlisi Yüce Rabbi- miz. ” *** 5-Ebû Bekir: “Sana nasıl salavat getirelim?” de*yince, Allah Resulü (a.s.) bu salavatı ona bildirdi. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhamme din ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin fil evveli*ne vel âhirine ve fil meleil a’lâ ilâ yevmid dîn. “Ey Allah ’ım! Efendimiz Muhammed (s.a.v.) ’e evvelkilerin, sonrakilerin sayısınca ve Mele-i A ’lâ- ’da Kıyamete kadar rahmet et. ” Bu salavatların arasından seçebiliriz......Sizler de önerebilirsiniz.
seviyorum
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 602
10 sene önce
1-Allâhümme yâ zel celâli vel ikrâmi, salli ve sellim ve bârik alâ imâmi enbiyâike seyyidi ru- sülike seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve alâ cemiy'ı ıhvânihî minen nebiyyîne vel mürselîne ve cemiy’ı ıbâdikes sâlihıyne min ehlis semâvâti vel erdi ve aleyye meahüm bi rahmetike yâ erhamer râhımîne, yâ Allâhü, yâ zelcelâli vel ikrâm. “Ey celal ve kerem sahibi Allah ’ım! Nebileri nin önderi, resullerinin ve bizim de Efendimiz Mu hammed (s.a.v.) ’e, âl ve ashabına, peygamber olan kardeşlerine, resullere ve bütün yer-gök salih kul larına ben de dahil salat-ü selam eyle, bereketler nasip eyle. Ey sonsuz kerem ve rahmet sahibi, ey celal ve kerem sahibi!* *** Abla bence bu olsa hem rabbimizin buyuklugunu hem peygamberimize salavat daha guzel geldi yinede arkadaslarin isteklerine uyarim
liza_22
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 181
10 sene önce
5-Ebû Bekir: “Sana nasıl salavat getirelim?” de*yince, Allah Resulü (a.s.) bu salavatı ona bildirdi. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhamme din ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin fil evveli*ne vel âhirine ve fil meleil a’lâ ilâ yevmid dîn. “Ey Allah ’ım! Efendimiz Muhammed (s.a.v.) ’e evvelkilerin, sonrakilerin sayısınca ve Mele-i A ’lâ- ’da Kıyamete kadar rahmet et bence de bu da olabilir..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)