Farkindalik

Bu konu Hun tarafından 10 sene önce açıldı, 529 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce

Tarih boyunca insanoğlu üzüntü ve kaygıların nedenlerini ve bunları dindirmenin yollarını aramıştır. Er ya da geç tüm insanlar benzer soruları soruyorlar: “Neden kendimi daha iyi hissetmiyorum? ”, “Kendimi daha iyi hissetmek için ne yapabilirim?”.

Farkındalık nedir?
Farkındalık, bireyin şimdiki anı hissederek yaşamasını, yargılarından arınmasını, düşünce ve duygularına mesafe koymayı öğrenmesini, kabullenme becerisini edinmesini hedefleyen bir terapi yaklaşımdır.

Farkındalık Becerileri
Şimdiye odaklanma, kabullenme, yargısızlık, mesafe koyma, içsel gözlem gibi becerilerin kullanılması yoluyla sağlanabilmektedir.

Farkındalık Terapisi
Her bireyde potansiyel olarak var olan farkındalık becerilerinin geliştirilmesi ve psikolojik sorunlara uygulanması ilkesine dayanmaktadır. Bir çok psikolojik sorunun tedavisi için Farkındalık Temelli Terapi yaklaşımları geliştirilmiştir.
Hangi sorunlarda yararlıdır?

Farkındalığın uygulama alanları arasında depresyon, stres, panik atak, fobiler, obsesyon (takıntı) hastalığı gibi psikolojik rahatsızlıklar ile kronik ağrı sayılabilir.

Alinti

simsek
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 99
Yanıt Sayısı: 1112
10 sene önce
güzel bi konu emeğine sağlık süper modum, farkındalık kabullenme çok doğru aslında mesela yapmak zorunda olduğumuz ama yapmayı sevmediğimiz işler olabilir ama bunları yapma zorunluluğumuz olduğunu kabullenip bu işi yaparken istekli hale getirebiliriz kendimizi :smile:
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
asıl önemli olan yargılardan arınabilmektir zaten,bunu başarana ne mutlu.... eline sağlık Hun...
zifiribirhatun
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 23
10 sene önce
bence farkındalık, bizleri mutsuz eden her şeyden uzaklaşmaya çalışıp, hoşumuza giden şeyleri, basit olsalar bile daha fazla yapmaya çalışmaktır. mesela ben yalnız başıma vakit geçirmeyi çok severim. moralim bozuk, motivasyonum düşük olduğunda giderim sakin bir kafeye. kendime bir şeyler ısmarlayıp, öylece oturup melankolik bir şekilde düşünürüm. hele bir de ardından kitapçılarda biraz vakit geçirirsem, değmeyin mutluluğuma.. yaşamı bu şekilde hissediyorum :)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)