Ethem Sarısülük’e Ateş Eden Polis Serbest

Bu konu Jargon tarafından 11 sene önce açıldı, 600 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
Jargon
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 90
Yanıt Sayısı: 233
11 sene önce

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’e ateş ederek ölümüne neden olan Çevik Kuvvet polisi Ahmet Ş. savcının tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Polisin serbest bırakılmasının iktidarın ‘Polisi yedirtmeyiz’ tavrının yargıdaki yansıması olduğunu belirten Sarısülük ailesinin avukatları iç hukuk yolları tükenmeden AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) yolunun açıldığını söyledi.
Sarısülük’ü vurduğu kamera görüntülerine yansıyan polis memuru Ahmet Ş. dün adliyeye gelerek savcı Veli Dalgalı’ya ifade verdi. Dalgalı, ifadesini aldığı polis memurunu tutuklanması istemiyle Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Ancak sulh ceza hakimi, polis memurunun tutuklanması talebini reddederek serbest bırakılmasına karar verdi.AİHM YOLU AÇILMIŞTIR

Karara tepki gösteren avukat Kazım Bayraktar “Yargının bu tutumu, siyasi iktidarın ve Başbakan’ın ‘Polisi yedirtmeyiz’ kararının yansımasıdır. Türkiye’de bu süreçle ilgili hiçbir yargı kurumundan adalet beklenmemelidir. Eğer bu olay aynı şekilde polis değil de sıradan vatandaş tarafından gerçekleştirilmiş olsaydı, şimdiye çoktan tutuklanmıştı. Polis açık bir biçimde bu kararla suç işlemeye teşvik edilmiştir. Bundan sonra yargı tarafından suç işleyen polislerin korunacağının garantisi olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin iç hukuku bu süreçte adil olmayacağını, etkin bir iç hukuk uygulaması olmayacağı kesin biçimde bu kararla birlikte ortaya çıkmıştır. Artık bizim için AİHM yolu açılmıştır.”

milena
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 98
11 sene önce
tam bi rezalet. birini öldür yakalan serbest kal. bu ülkedeki adalete inancımız kalmamıştır artık. mekanı cennet olsun umarım allah bu kararı verenlerin ve o polisin cezasını kendi verir.
Rip Van Winkle
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 92
Yanıt Sayısı: 383
11 sene önce
Polislerede yazık bu olaylar yüzünden durmadan uykusuz çalıştıllar ve hepimiz biliyoruzki bu protestolar sadece ağaçlar için yapılmadı herkes yok musluman aileye karşıyız, yok baş örtüsü yasaklansın, yok okumak bedava olsun vs.Biz lahutiyede takılıyorsak farkındalığımız biraz açık olmalı doğruyla yanlışı ayırt etmeliyiz...Protestocuların ses bombası kullandığını biliyoruz o polis serbestse bir açıklaması olmalı öyle "türkiyeyi kimler yönetiyor, kanunsuzlar, ahlaksızlar atın şu herifi hapse" dememeliyiz. Henüz basına detaylı bilgi verilmedi...
Jargon
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 90
Yanıt Sayısı: 233
11 sene önce
Son okuduğum haber'de Ethem Sarısülük isimli şahısı öldüren polis eğer beni hapise gönderirseniz bana emir veren amirlerimin her şeyini ortaya dökerim demiş.. Serbest bırakıldığınıda düşünürsek gayet mantıklı ve bu iktidarın polisi adaletsizce koruması gerçekten can yakıyor Rip Ethem isimli şahıs'n akraban olduğunu düşün.
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
11 sene önce
emri verende bunu uygulayanda Allahtan bulsun
milena
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 98
11 sene önce
polislerin neyine yazık tam donanımlı giyinip aa ama bana taş geldi diye dert yanıyolar. orda insanları yerlerde sürükleyip otoparklarda sıkıştırıp dövüyolar. kanun var bu ülkede varsa bi suçu yakalar gözaltına alırsın kim bunlara birine şiddet uygulama hakkı vermiş. bide müsülümanlığa karşıymış bu gösteriler çok komik cidden.orda canı pahasına ağacı koruyan hakkını arayan insanlar mı müslüman diil ki namaz kılanlara bi zarar gelmesin diye onları korudukları görüntüler de var. azıcık uyanın ya her duyduğunuz saçmalığa da inammayın.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)