verimli ders çalışmak için

Bu konu zeytınn tarafından 10 sene önce açıldı, 545 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce

Verimli Çalış, Başarıyı Yakala !




Çok Çalışıyorum, Ama Olmuyor!

Çok çalışıyorum ama olmuyor diyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise bu yazıyı sonuna dek okuyun.

Nasıl Çalışmalıyım?

Önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmaktır. Bazen dersin başına oturur saatlerce çlaışır ama kalktığınızda sadece bir kısmının aklınızda bulunduğunu farkedersiniz. Ya da bütün çalıştıklarınızı ertesi güne taşıyamazsınız. Bunun nedeni verimsizliktir. Nasıl ki bir makinaya istediğiniz kadar güç verin, eğer verimi düşükse yeterli faydayı sağlayamazsınız.

Peki verimli çalışmak nasıl olur? Bunun matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi her ders için ayrı ayrı teknikleri olmaklar beraber ortak olan bazı kurallar da vardır. Ortak olan bu verimli çalışma tekniklerini uygulamak aslında basittir.

Verimli ders çalışma için yapmanız gerekenler şunlardır. Önce çalışacağınız konuya genel bir göz atın. Sonra yavaş yavaş, tekrar ede ede ve not alarak çalışın. 30 dakikada bir o ana kadar çalıştığınız yerleri 1 dakika kadar tekrar edin. Ders çalışmanız bittiğinde bir kez daha göz gezdirin. Aradan 24 saat geçtikten sonra bir kez daha tekrar ettiğinizde o konunun zihninizde yer ettiğini göreceksiniz.
alıntı

Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
Bence cok faydasi olucak bir yontem, butun ders calisanlar ve sanirim bizler gibi dua ve ruhsal gellisme konularini ogrenmek isteyenler icinde verimli bir yontem olucak ve mutlaka uygulamak lazim. Emegine sagilik zeytinn.
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce
ben teşekkür hurani inşallah yararlı olur
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)