bari bugün de yapmayin

Bu konu dombra tarafından 9 sene önce açıldı, 565 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce

Malum 8 mart yaklaşıyor..
Antalya da kadınlar günü afiş leri asilmaya başlandı
Ama görüyorum ki 8 mart a özel afişlerde dahi
Dikkat ediniz gözü morarmis, kanlar içinde suratlar
Tekme yiyen kadınlar vb şeyler kullanılmış
Yaaaaaa bu nedir amaç neyyy!
Kadınlar i sürekli dayak yiyen bir insan mi
Burada kadınlar gününde propaganda yaparken
Neden kadınların gururu bir kez daha incitiliyor
Bunun amacı neyyy amacı
8 martı biz bu afislerle mi ifa edicez
Pes doğrusu…

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
[QUOTE=dombra;130108]Malum 8 mart yaklaşıyor.. Antalya da kadınlar günü afiş leri asilmaya başlandı Ama görüyorum ki 8 mart a özel afişlerde dahi Dikkat ediniz gözü morarmis, kanlar içinde suratlar Tekme yiyen kadınlar vb şeyler kullanılmış Yaaaaaa bu nedir amaç neyyy! Kadınlar i sürekli dayak yiyen bir insan mi Burada kadınlar gününde propaganda yaparken Neden kadınların gururu bir kez daha incitiliyor Bunun amacı neyyy amacı 8 martı biz bu afislerle mi ifa edicez Pes doğrusu...[/QUOTE] nesine PES diyorsun,bu ülkede bilinen medyaya yansıyan şiddetin %80-90 fazlası kapalı kapılar ardında duvarlar arkasında uygulanıyor... aile içi şiddetin ne kadarı medyaya yansıyor sanıyorsun, ya da iş yerinde psikolojik şiddetin ne kadarından haberimiz var.... tekme yiyen kadınlar seni neden bu kadar irrite ediyor,yalan mı,yanlış mı... Kadını kapalı kapılar ardına dört duvar arasına kapatmaya çalışan zihniyetin kadını el üstünde tuttuğunu mu sanıyorsun.....bu zihniyetle kadını tekmeleyen bıçaklayan ya da katline fetva veren zihniyetin varlığı ve baskılarını hangi görüntüyle vurgulamayı düşünüyorsun... Dünyanın her yerinde kadına şiddet çeşitli boyutlarda ve şekillerde uygulanıyor,bizim coğrafyamızda ise şiddete maruz kalan kadının sığınacağı bir yer de yok.. O kınadığın afişler bu gün kadının yaşadığı şiddetin yarısını bile anlatmıyor....Çok daha çarpıcı örneklerle anlatılmalıydı, zira gerçekten ortalık kadınların kanıyla kan revan içerisinde..
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Gelecek nesil e kadın i hep boyle bir insan olarak mi gostercez Abla ben irite olmuyorum sadece görüyorum ki Farkında olmadan bu afislerle hafizalarimiza dayak yiyen Horlanan ezilen bir insan muamelesi yapılıyor. Kadın dayakla şiddetle özdeş tiriliyor. Ve kadın denilince akıllara şiddet geliyor. Ve bu afişlerde bunu pekistiriyor. Lise öğrencileri arasında kadın denilince konulu resim yarışması yapılıyor Çıkan resimlerde hep şiddet gören kadın resmi var. Evet abla kadını boyle ezik gösteren, aciz gösteren portrelere irite oluyorum. Kadının değerini anlatan kutsallığını anlatan afişler istiyorum. Bilinçlendirme yapılsın istiyorum. Kadına şiddete hayır değilde . Kadına saygıya evet denilsin.
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Ve abla sakın kadına değer vermiyorum anlasilmasin Sana çok derinden saygı duyarim....
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Bir eylemi anlatan en güzel ifade o eylemin çirkinliğini göstermekle olur.. gelecek nesil zaten o şiddet gören kadınlar tarafından yetiştiriliyor,gelecek nesilden nne saklıyacaksın ki...Anasının sürekli dayak yediğini görerek büyüyen bir çocuk hangi psikolojik sorunları yaşayacak bilebilir miyiz.... kadını ezik gösteren,aciz gösteren o afişler değil,yaşadığımız toplum...... kadını ezmeye ve yok etmeye çalışıyor,daha doğrusu silikleştirmeye çalışıyor,kadının yüksek sesle gülmesine,hamileliğini kapalı kapılar ardında geçirmesi gerektiğine fetva vermeye çalışanların,kadını sadece anne olmakla eşitleyip toplumsal hayatın dışına çıkarmaya çalışan zihniyeti başka nasıl resmedebilirsin.... Kadını sırça saraylar içinde kuş tüyleriyle sarmalanmış göstermek mi seni memnun ederdi... Devekuşu olmaya gerek yok tersine silkinip kendimize gelme ve mücadele etme zamanıdır... farkında mısın bilmiyorum üyelerimizin % 90 ı kadın ve kimi evli olarak eşinden ve eşinin ailesinden şiddet görüyor,kimileri de sevgilisi tarafından terk edilerek şiddete maruz kalıyor... Bir insanın duygularıyla oynanması umutlarının yıkılmasına sebep olmak da bir tür şiddettir... Şiddeti sadece şiddet görüntüleriyle resmedebilirsin..
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
"Kadınlar sürekli dayak yiyen insanlar mı?" bu lafını tekrar gözden geçir kardeşim...Sadece Özgecan'dan bu yana 52 kadın daha öldürüldü ve bu sadece duyduklarımız... Ne yapsalardı yani ellerinde güller tutan güler yüzlü kadınların afişi mi olacaktı? Bu utancı herkes görecek, görecek ki kadınların bu ülkede düştüğü durumu anlayacak... Ben mesela güler yüzlü bir kadın afişi görsem dönüp bakmam...ama şiddet mağduru bir kadın gördüğüm zaman içim yanar bir kez daha bir şeyler yapmak için uğraşırım... Ayrıca bunlar acı gerçeklerimiz kaçamayız bunlardan...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)