Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Bu konu ezgilim tarafından 8 sene önce açıldı, 618 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü, tüm dünyada kutlanıyor..1999’da, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla ilan edilmiş bir gün.Tarihinin, 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni de 1960’ta Dominik Cumhuriyetleri’nde meydana gelen feci bir olay.Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo, “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” diyor.O üç kız kardeşin hedef seçilmesinin nedeni, diktatöre karşı olmaları.Ve o açıklamadan sonra maalesef, Mirabal Kardeşler, tecavüz edilerek vahşice öldürülüyor.Bu kara gün de tarihe, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak geçiyor.bizim ülkemizde de vahim bir sorun olan kadına şiddet sonucu; 2015 yılında, tam 250 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, bıçaklanmış, yakılmış, boğulmuş, yani vahşice katledilmiş durumda…bir gün son bulması hepimizin dileği olsun..!

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Katledilen kadınların haricinde ülkemizin halen kanayan yarası olan çocuk gelinler gerçeği de kadına şiddetin bir başka boyutu.... özellikle Pakistan,Afganistan dan sonra bu konuda dünya 3. olmamız bile daha çocuk yaşlardan itibaren Kadının adı olmadığının göstergesi.....
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce
Oguz töresinde kadina el kaldirmak erkek icin cok ayiplanacak bir durumdan, ne durumlara geldik. ezgilim ellerine saglik. Ülke olarak bu konuda daha da bilinclenmeliyiz.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
teşekkür ederim Airborne.. Zeinarda'nın dile getirdiği gibi çocuk gelinlere, gelinlik yerine okul önlüğü giydirerek, ülke büyüklerimizin kendilerine düşen görevi yerine getirmelerini temenni ediyoruz..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)