Fetih Suresi Havassı ve Hatmi

Bu konu lahutiye tarafından 13 sene önce açıldı, 2853 kere okundu ve 15 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
13 sene önce

Kur’an-ı Kerîm’in kırksekizinci suresi. Medine’de, Hudeybiye antlaşmasından sonra Hicret’in altıncı yılında nâzil olmuştur. Yirmidokuz ayet, beşyüzaltmış kelime, ikibindört yüzotuzüç harftir. fâsılası Elif harfidir. Adı surede geçen Feth kelimesine dayanır: “Biz sana apaçık bir fetih müjdeledik” (Ayet I) Fetih: Bir yeri almak, zaptetmek, ele geçirmek veya Fetih, açmak, bir kapa¬lılığı gidermek demektir.
Sure, müslümanların geleceğine dâir müjdeler ihtiva etmektedir. Hudeybiye andlaşmasından önce Resulullah (s.a.s.) rûyasında sahabeleriyle birlikte Mekke’ye gittiklerini ve orada umre ziyaretini yaptıklarını gördü. Bir peygamber için rûya ayrı bir önem ifade eder; Çünkü rûyaları bir çeşit vahiydir. Bunun üzerine Resulullah ashabına umreye gitmek üzere hazırlık yapmalarını ve çevreye haber gönderilmesini emretti. Muhâcir ve Ensâr hazırlıklarını yaptılar. Ancak çevre kabîlelerden çağrıya icabet etmeyenler oldu. Çünkü hicretten sonra Mekkeliler, beş yıldır hiçbir müslümanı Mekke’ye sokmamışlardı. Mekkelilerden izin almadan yapılan bu yolculuk sonucunda müslümanların bir katliama tâbi tutulacaklarını sanıyorlardı.
Hacc mevsiminde Mekke’nin kapılarını amansız düşmanlarına bile açan Mekkeliler sadece müslümanların gelmesini kabul etmiyorlardı.
Peygamber (s.a.s.)’le birlikte 1400 sahabi yola koyuldu. O dönemde umreye gidenlerde âdet olduğu üzere her şahıs beraberinde silah olarak sadece kılıcını götürürdü. Kurban edilmek üzere beraberlerinde yetmiş deve de götürmüşlerdi. Mıkat’a geldiklerinde ihramlarını giyerek yollarına devam ettiler. Harem sınırına yakın Hudeybiye denilen yere geldiklerinde ise Mekkelilerin silahlanarak pusuya yattıkları haberi duyuldu. Müslümanlar orada konakladılar. Karşılıklı elçiler gönderildi. Nihayet andlaşma yapmak üzere görüşmeler yapıldı ve andlaşma imzalandı. Andlaşma maddeleri görünürde müslümanların aleyhineydi. Bu sebeple şartlar görüşülürken müslümanlar aşırı derecede huzursuz idiler. Hoşnutsuzluklarını Resulullah’ın huzurunda bile söylüyorlardı.
İşte böyle bir andlaşmadan dönerken -ki umre yapma imkânını da bulamamışlardı- Mekke fethini içeren Fetih suresi indi. Sure, müslümanların gönlüne su serpmişti.
Sûre şu fetih müjdesiyle başlar:
“Biz sana apaçık bir fetih verdik. Tâ ki Allah, senin günahından, geçmiş ve gelecek olanı bağışlasın ve sana olan nimetini tamamlasın ve seni doğru bir yola iletsin. Ve Allah sana şanlı bir zafer versin. O, imanlarına iman katsınlar diye mü’minlerin kalblerine huzûr indirdi. Göklerin ve yerin askerleri Allah’ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır.” (1-4) .
Böylece müslümanlara sadece umreye gidecekleri değil, Mekke’nin fethedileceği müjdesi de verilmiş oluyordu.
Sure, müminlerin âhirette de mükâfatlandırılacaklarına, münâfık ve müşriklerin ise şiddetli bir azaba çarptırılacaklarına dikkat çektikten sonra; korkuları sebebiyle bu yolculuğa katılmayanların samimî kişiler olmadıklarını, Medine’ye varıldığında asılsız birtakım bahaneler uyduracaklarını haber vermektedir. Söz nihayet andlaşmaya katılan müminlere getirilir. Allah’ın o kimselerden razı olduğu ve yakında bir fetihle mükâfatlandırılacakları anlatılır:
“Allah şu müminlerden râzı olmuştur: ki onlar, ağacın altında sana bey’at ediyorlardı. Allah onların gönüllerindeki (doğruluk ve vefayı) bildiği için onların üzerine huzur ve güven indirdi ve onlara yakın bir fetih verdi. Yine onlara (yakında) alacakları birçok ganimetler bahşeyledi. Allah üstündür, hikmet sahibidir” (18-19).
Bu arada Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Hudeybiye andlaşmasından önce gördüğü rûya ele alınarak Peygamberin bu rûyasının gerçek çıkacağı bildirilir (27-28).
Kuran’da geleceğe dair bu tür pek çok haber vardır ve bunların hepsi anlatıldığı gibi gerçekleşmiştir.
Surenin sonunda Peygamber ve onunla birlikte olanlar övülerek üstün hasletlerinden bir kısmı şöylece dile getirilir:
“Muhammed Allah’ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametlidirler. Onların, rukû ve secde ederek Allah’ın lutuf ve rızasını aradıklarını görürsün. Yüzlerinde secdelerin izinden nişanları vardır. Onların Tevrat’taki vasıfları ve İncil’deki vasıfları da şudur: Filizini çıkarmış, onu güçlendirmiş, kalınlaşmış, derken gövdesinin üstüne dikilmiş, ekincilerin hoşuna giden bir ekin gibidirler. Onlara karşı kâfirleri de öfkelendirir (bir duruma geldi). Allah, onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfat vadetmiştir” (29).
Bu benzetme, Allah Resulünün ve arkadaşlarının ilk ve son durumlarını anlatmaktadır. İlk defa yere atılan bir tane gibi filizlenmeğe başlayan müslümanlar, gittikçe güçlenerek koca bir ordu olmuşlar; İslâm tohumunu ekenler bu durumdan son derece sevinirlerken, onların bu güçlü durumunu gören kâfirler, öfkeden çatlar hale gelmişlerdi.

Surenin Faziletine dair birkaç hadis:

Rasulullah s.a.v şöyle buyurmuştur: bu gece bana öyle bir sure indirildi ki o sure benim için dünya ve içinde bulunan her şeyden daha hayırlıdır. (sahihi buhari) bir diğer hadiste: fetih suresini okuyan kimseye hudeybiye ağacının altında Muhammed s.a.v e biat eden kimse gibi sevab vardır.( Ubey bin kab r.a dan)
İbni mesud r.a dan: rasulullah buyurdu ki: Ramazanın birinci gecesinde kim nafile namaz kılıp namaz içinde fatihadan sonra fetih suresini okursa Allah teala o kimseyi bütün sene korur. (Ruhul Beyan tefsiri)

Ebu said (r.a.) ve ebu hureyre (r.a ) rivayetinde ise bu namazın sonunda selam verildikten sonra 10 defa kadir suresi ve 10 defada Efendimize salatü selam okunur ilavesi vardır. (İhyayı Ulumiddin)

Bu hadislerden sonra gelelim bu surenin bazı havaslarına


1-Her muradın husuli için Günde 7 defa okunursa biiznillah her muradı gerçekleşir.

2-Günde en az 1 defa okuyan tüm kötülüklerden ve zararlardan korunur. Her işi hayırlı ve bereketli olur.

3-Zor durumda olup bu durumdan kurtulmak isteyen; cuma gecesi 2 rekat ALLAH rızası için namaz kılıp, 11 defa Fetih Suresi ile 41 defa Salaten Tuncinayı okuyarak durumunu arz edip, kurtuluşu için dua ederse o dertten kurtulup, refaha erer.

4-Savaş halinde, her sabah Fetih Suresini okuyan askeri birlik, düşmana karşı başarı kazanır. Cemaat sabah namazını mütakip, 1001 defa Fetih Suresini okuyup, ordunun galip gelmesi için dua ederse ordu zafer kazanır.

5-Bir kağıda safran, misk ve gül suyu karışımı mürekkeple yazıp, üzerinde taşırsan kendini korumaya alırsın düşman şerrinden fakirlik zilletinden zarar ve ziyandan emin olursun.

6-Aynı şekilde yazılıp bir ticaret hanenin kapısı üzerine konulur ve her gün 1 defa Fetih Suresi okunursa; o yerin bereketi ve saadeti artar.

7- Kısmeti kapalı olan bir kız için temiz bir kağıda safran ve misk ile bu sure yazılır ve rüzgar değen bir yere mesela ağaca asılırsa biiznillah yakın zamanda bir hayırlı kısmet çıkar.

8- Fetih suresinin ilk ayeti olan inna fetahna ayetini Fetih, zafer, düşmana galip gelmek, düşmanı yenmek, bağlı işleri açmak ve mühim bir hacetinin yerine gelmesi için Ferdun Hayyun Kayyûmun Hakemun Adlun Kuddûsun innâ fetahnâ leke fethan mubînâ. Şeklinde her farz namazın arkasından 19 gün 19 defa okunursa maksat hasıl olur.

9- Fetih suresinin Muhammedurrasullahi vellezine me’ahu ayetinden sonuna kadar olan kısmı bereket, kuvvet, kötü ahlak zina ve belasından emin olmak için vefkiyle beraber zağferan ve misk ile yazılıp taşınırsa maksad hasıl olur. Yine her kim bu ayetleri Ramazanın 14 ncü günü zağferan ve gülsuyuyla yazıp taşırsa insan ve cin zararlarına karşı korunmuş olur. Ayrıca baş ağrıları içinde aynı usul faydalıdır.

10- Ramazanın ilk hilali görüldüğünde fetih suresini okuyan kimseye Cenabı Hak o sene rızık kapılarını genişletir.

11- Ariflerin bazıları demişlerdir ki bu sureyi her gece okumaya devam eden kimse rüyasında Rasulullah s.a.v efendimize biat etme mazhariyetine kavuşur.

12- Zayıf kimse bu sureyi çokca okursa güçlenir, sıkıntıda olan okursa Allah c.c onun işlerini kolaylaştırır. Borçlu olan bol, bol okursa borcu ödeme imkanına kavuşur.

13- Bu sure arzulanan her hangi bir şeye kavuşmak için okunur. yalnız okuma şekli şudur ki 3 gün içinde 21 veya 41 defa okunur. 3-5-7 gün içinde de bu sayının tamamlanması olur.

14- Fahreddin Razi (k.s) diyor ki: Cuma namazından sonra Fetih suresini 7 defa okuyup sonrada Ya Fettah ismi şerifini 489 defa zikreder ve bu uygulamaya bir dahaki Cuma gelene kadar öğlen namazları vaktinde devam eden kimsenin arzu ettiği ve istediği şeyler Allahın lütfu keremiyle verilir.

15- Bir gece rızaellillah 2 rekat namaz kılıp Fetih suresinin ilk ayeti inna fetahna leke fethan mübina dedikten sonra 1001 defa Ya Fettah esmasını okuyup bitirince sureye kaldığı yerden devam edip surenin sonunda da hacetini haktan isterse biiznillah haceti reva olur.

16- Fetih suresini her okuduğunda ilk ayetini 2000 defa okuyana Allah c.c hayır kapılarını açar gaib olan bilgilerden ve manevi ilimlerden nasiptar eder.

17- Besmele-i Şerifeyi bir daire içine 8 defa yazıp dairenin etrafına da fetih suresinin son ayetleri ve kefa billahi şehida ayetinden itibaren yazılsa ve bu yazıyı her kim taşırsa her kesin gözüne şirin gözükür ve onu her kes sever muhabbeti celb eder.

18- Fetih suresinin 29 ayetini ve Aliimran 154 ayetini yazıp üstünde taşıyan kimseden cenabı Hak gam ve kederi izale eder. Lütüf ve berekete her daim mazhar olur. Yine bu ayetleri iç ve dış rahatsızlıklarda bir kap içerisine yazıp yağmur veya menba suyu ile yazıyı sildikten sonra 7 gün aç karnına sabahları içse biiznillah şifa bulur. Yine bu ayetleri bir kaba yazıp bu sefer içine halis zeytin yağı koyup vucudunda çıkan yaralar, çıbanlar vs. sürerse biiznillah şifaya kavuşur


Fetih suresinin bir duası hacetlerde surenin peşinden bu duada okunur:

bismillahirrahmanirrahim allahümme ya nur veya müdebbirel umur ehricna minelzzulumati ilennur. Bihaggi ayetinnur ve bi haggi inna fetahna leke fethan mübina ya fettahu ya rezzagu ya müfettihel ebvabı ifteh aleyna ebvabel Hayri bi hurmeti muhammedin aleyhisselamu ve alihi ve eshabihi ve zürriyatihi ve ezvacihi ecmain. Birahmetike ya erhamerrahimin velhamdülillahi rabbil alemin.

(alıntıdır)
Selam ve dua İle kalın lahutiye

SOLAK
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 388
Yanıt Sayısı: 2290
13 sene önce
Güzel faydalı paylaşımdır Emeğine sağlık kardeş ;
BAHOZ
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 120
Yanıt Sayısı: 380
13 sene önce
41 fetih suresi artık kemikleşmiş gibi türlü faydası vardır sağol vetala
Sİhab
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 310
Yanıt Sayısı: 734
13 sene önce
Zor durumda olup kurtulmak isteyen; cuma gecesi 2 rekat ALLAH rızası için namaz kılıp, 11 defa Fetih Suresi ile 41 defa Salaten Tuncinayı okuyarak durumunu arz edip, kurtuluşu için dua ederse o dertten kurtulup, refaha erer....
miyendis
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 11
12 sene önce
Merhaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı bilmiyorum.işlerimizin açılması için başarı kapılarının açılması için fetih süresini okuyup arkasından niyet ederek fettah esmasını okumak fayda sağlarmı
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Fetih suresinin diğer bir uygulama şekli de şöyledir 2 Rekat namazla niyetlenip cumartesi günü 1 tane pazar 3 pazartesi 5 salı,çarşamba,perşembe 7 şer tane okuyun cuma günü cuma namazından önce 11 tane okuyup 2 rekat tevbe,2 rekat Allah rızası için 2 rekat da şükür namazı kılın... Bunu 3 hafta uygulayın,ben dahil uygulamayı yapan herkes faydasını görmüştür......
heroxl
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 3
12 sene önce
teşekkürler emekleriniz için
glgn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 37
11 sene önce
fetih suresinin ilk ayeti olan inne fetahna leke fethan mübiyna ayetini 486 defa okumak istiyorum.adetli ikende okunabilirmi?
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Anlami 1. Sana öyle bir fetih verdik ki, bu kesin ve apaçik fethe eristir!.. 2. Ki böylece Allâh senin geçmis ve gelecek tüm zenbini bagislar; ve sana olan nimetini tamamlar; ve seni gerçek yola erdirir; 3. ve sana öyle bir zafer verir ki hiç kimse karsi koyamaz!.. 4. Imanlarinin kat kat artmasi için mü’minlerin suûrunda güven duygusunu olusturan O’dur. Göklerdeki ve yerdeki ordular Allâh hükmünü yerine getirmek için görevlendirilmistir. Allâh Alîmdir, hakîmdir. 5. Iman eden erkek ve kadinlari altinda irmaklar akan cennetlere ebediyyen kalmak üzere sokar ve onlarin kusurlarini örter. Iste bu Allâh’tan en büyük bagistir. 6. Bir de Allâh’a karsi kötü ZANda bulunan ikiyüzlüler ile SIRK kosanlari hakkettikleri azaba erdirir. Zanlari kendi baslarinda patlasin!.. Allâh’in gazabi ve lâneti onlarda açiga çikar ve cehennem onlar için hazirlanmistir. Ne berbat dönüs yeridir!.. 7. Göklerdeki ve yerdeki ordular Allâh hükmünü yerine getirmek için görevlendirilmistir. Allâh Azîz ve Hakîm’dir. 8. Biz seni, sehadet edici, müjdeleyici ve uyarici olarak gönderdik! 9. Hakkiyla Allâh’a ve Resûlüne iman edin, yardimci olun, saygi gösterin ve O’nu sabah aksam tesbih edin. 10. Gerçektir ki sana biat edenler Allâh’a biat etmislerdir ve Allâh’in eli onlarin eli üzerindedir. Verdigi sözden dönen bununla kendine zarar vermis olur. Sözüne sadik kalana ise Allâh’tan büyük ecir vardir. 11.Bedevilerden (savastan) geri kalanlar, "bizi mallarimiz ve çoluk çocugumuz geri biraktirdi; Allâh’tan bagislanmamizi dile" diyecekler. Içlerinde olmayani dilleriyle söylüyorlar. De ki, -Allâh size bir zarar ya da bir fayda dilerse kimin onu geri çevirmege gücü yeter?.. Kaldi ki Allâh yaptiklarinizdan haberdardir’. 12. Belki siz, Rasûlün ve iman edenlerin ailelerine geri dönmiyeceklerini zannettiniz. Bu zan size hos geldi de kabullendiniz; ve halâke liyâkat kazandiniz. 13. Kim hakkiyla Allâh’a ve Resûlüne iman etmezse bilsin ki biz gerçegi örtenlere alevli atesi hazirlamisizdir. 14. Göklerin ve yerin varligi Allâh’indir. Diledigini bagislar ve diledigine azab verir. Allâh, Gafûr’dur, Rahîm’dir. 15. Bu geride kalanlar, ganimetleri almak için gittiginizde, -birakin biz de sizinle gelelim’, derler. Onlar, Allâh hükmünü deistirmek isterler. De ki, -Siz bizimle gelemezsiniz, Allâh böyle hükmetti’. Size, "bizi çekemiyorsunuz" derler. Hayir, onlar anlayislari kit insanlar!.. 16. Geri kalan o bedevîlere de ki, -siz son derece güçlü, cengaver bir kavimle savasa davet olunacaksiniz. Onlarla Islâmi kabul edesiye vurusacaksiniz. Itaat ederseniz, Allâh size büyük ecir verir. Ama daha önce yüzçevirdiginiz gibi gene döneklik yaparsaniz, sizi acikli bir azaba ugratacak.’ 17. Gözleri görmeyene, topala ve hasta olana mes’uliyet yoktur. Kim Allâh’a ve Resûlüne itaat ederse, O’nu altinda irmaklar akan cennete sokar. Kim de yüzçevirirse, can yakici azaba sokar. 18. Mü’minler agaç altinda sana biat ettiklerinde Allâh hosnud oldu!.. Gönüllerinde olani bildi de onlara huzur ve itminan verdi. Onlari pek yakin bir fetih ve zafer ile mükafaâta mazhar kildi. 19. Onlari, alacaklari bir çok ganimetlere nâil etti. Allâh, Azîz ve Hakîm’dir!.. 20. Allâh size ele geçireceginiz bol bol ganimetler vâadetmistir. Bunu da size pek çabuk nasibetti. Insanlarin elini üzerinizden çekti!.. Ki bu size bir isaret olsun!.. Ve sizi gerçek yola eristirsin!.. 21. Daha baska seyler de vâad etti ki, onlara henüz gücünüz yetmez. Allâh onlari kusatti. Allâh her seye gücü yetendir. 22.Gerçegi örtenler sizinle savassalardi, arkalarini dönüp kaçacaklardi. Sonra hiç bir yardimci ve koruyucu da bulamazlardi!.. 23. Allâh’in sistemi önceden beri hep böyledir. Allâh sisteminden aslâ degisiklik olmaz. 24. Sizi, onlara galip getirdikten sonra, Mekke’nin göbeginde onlarin elini sizden, sizin elinizi de onlardan çeken O’dur!. Allâh bütün yaptiklarinizi görür. 25. Gerçegi örtenler, sizi Mescîd-i Harâm’dan alakoyanlar, hediye kurbaninizin yerine ulasmasini engelleyenler onlardi. Sayed, aralarindaki henüz tanimadiginiz inanmis kadin ve erkekleri ezmeniz ihtimali olmasaydi, -ki bu takdirde çok üzülürdünüz- Allâh savasi önlemezdi. Dilediklerini rahmetine kavusturmak içindi bu!.. Onlar birbirinden ayrilabilir olsaydi, gerçegi örtenleri yakici bir azaba atardik. 26. Gerçegi örtenlerin suûrlarina yerlesmis olan gayretkeslik ve cahiliye asabiyetiydi!.. Allâh, Resûlüne ve mü’minlerin kalplerine sekîne indindirdi; onlari takvâ sözü üzere sabit kildi. Onlar bu söze lâyik kimselerdi. Allâh her seyi, o seyin zâti olarak bilir!.. 27. Andolsun ki, Allâh peygamberinin rüyasinin gerçek oldugunu tasdik eder. Dilerse Allâh, kesinlikle kiminiz basi trasli, kiminiz de saçlari kirkilmis bir halde kimseden çekinmeden, tam emniyet içinde, Mescîd-i Harâm’a girersiniz. Allâh, sizin bilmediginizi biliyordu. Onun için size yakin zamanda yeni bir zafer müyesser etmistir. 28. O Allâh, Rasûlünü irsâl eylemistir ki hidâyet ile, Hak din bütün dinlere agir basarak insanlara gerçegi göstersin. Sahid olarak Allâh yeter!.. 29. Muhammed, Allâh Rasûlüdür!.. Onunla beraber bulunanlar, gerçegi örtenlere karsi sert, birbirlerine karsi merhametlidirler. Onlari rükû ve secde halinde görürsün; Allâh’in fazlini ve hosnudlugunu isterler. Onlari yüzlerindeki secde izinden tanirsin. Tevrat’ta ve Incil’de onlarin vasiflari sudur: Filizini çikarmis, onu kuvvetlendirmis, kalinlasmis gövdesiyle dikilmistir: ekincilerin hosuna gider. Allâh bunlarin sayisini arttirmakla, gerçegi örtenleri çatlatir. Allâh, iman edip yararli çalismalarda bulunanlara bagislama ve büyük ecir vaad etmistir. Bilgi: FETIH Sûresi, zâhir anlami itibariyle Hudeybiye anlasmasi ve Mekke’nin fethi ile alâkali bir çok hususu açiklar. Ancak ne var ki, aslâ bu kadariyla da degildir kapsamindaki anlamlar. Bu sûrenin derinliklerinde öyle önemli bâtinî yâni iç anlamlar söz konusudur ki, bunlari ancak ehli kisiler bilir. Biz bir is’arî tefsir hazirlamadigimiz için burada bu derinlige girmeyecegiz. Ancak, ilk üç âyetin batinî anlamindan da sözetmeden geçmemiz mümkün degildir!.. Zirâ, bu üç âyet tasavvuftaki çok önemli bir hususa isaret etmektedir. Isterseniz önce bu üç âyeti tekrar okuyalim: "Sana öyle bir FETIH verdik ki, bu kesin ve apaçik FETHE eristir!.. Ki böylece Allâh senin geçmis ve gelecek tüm zenbini bagislar; ve sana olan nimetini tamamlar; ve seni gerçek yola erdirir; ve sana öyle bir zafer verir ki, hiç kimse karsi koyamaz!..’ Nakletmis oldugumuz bu üç âyet-i kerîmenin zahir yâni ilk anda anlasilan manâsi bütün tefsir ve meâllerde mevcût oldugu için burada bunun üzerinde durmayacagim. Allâh-ü Teâlâ’nin bize ihsan buyurdugu açiklik ve irfan nisbetinde buradan anladigimiz manânin açikliyabilecegimiz kadarina gelince. FETH, kapali olan bir seyin açilmasi, ya da kisinin elde edemedigi bir seyi elde etmesi anlamlarina gelir. Bu anlamlarladir ki, dünya hayati içinde bir kisinin elde edebilecegi en büyük FETH, âhiret âleminden bir bölüm olan berzah âleminin FETH’idir. Ki bu FETH’de ancak "yasarken ölmek" suretiyle gerçeklesir!.. FETH iki türlüdür. Zâhir FETH. Bâtin FETH. Bâtin FETH dahi iki türlüdür. a) FETH. b) FETH-I MÜBIN FETH esas itibariyle yedi derecedir. Bu yedi derecenin birinci dereceden olaninin gerçeklesmesiyle birlikte kisi FETH sahibi olmus olur. FETH kesinlikle kisinin çalismasina bagli, yâni çalismakla elde edilir bir sey degildir. FETH nedir?.. Kisinin içinde bulundugumuz su boyutta, bu bedenle yasarken; bir anda, beden bagimliligindan kurtularak, sanki ölmüs gibi, tamamiyle ruh beden yasamina geçmesi ve ruhtaki özellikleriyle yasamini bu dünyada sürdürmesi halidir."Ölmeden evvel ölmek" denilen hâlin hakkel yakîn yasanmasidir. Bize ögretilene göre, böyle kisilerin yeryüzünde sayilari kirki bile bulmazmis, nuranî FETH sahipleri olarak. Evet, FETH bu yönüyle de ikiye ayrilir: 1. FETH-i zulmanî 2. FETH-i nuranî FETH-i zulmanî, müslim ya da gayri müslim tüm insanlarda meydana gelebilir. Özellikle, hindularda, Budist felsefe mensuplarinda görülen ve FETH eseri olan bazi haller hep bu FETH-i zulmanî neticesidir ki, din terminolojisinde bu hallere "istidraç" adi verilir. FETH-i zulmanî’nin iki büyük isareti vardir. Birincisi bu tür FETH kendisinde meydana gelmis kisi Hazreti Rasûlullah aleyhisselâm'i kabul etmez. Ikincisi de, birimsellikten, yâni kendini bir birim olarak görmek perdesinden kurtulamamistir!.. FETH-i zulmanî sahipleri, kisinin tüm geçmisini bilebildigi gibi, ayni anda birkaç yerde bulunabilme, kâbir ahvalini anlatabilme, CINlerle rahatlikla iletisim kurabilme ve daha baska bazi akil almaz davranislar ortaya koyabilme özelliklerine sahiptirler. FETH-i nuranîde dahi benzer özellikler meydana gelir!.. Ancak bir farkla ki, bu zevât kisa sürede bu yasama adepte olduktan sonra gelismelerine devam ederler, FETH’in üçüncü derecesinde Hazreti Rasûlullah ile ve sair peygamber ve evliyâ ile bulusurlar ve berzah âleminin çesitli sirlarini agâh olurlar. Bundan sonra da ricâli gayb arasinda yerlerini alirlar. FETH-I MÜBÎN odur ki, gelen kisi bu FETHI kaldirabilir. Bu ne demektir?.. Kisiye FETH geldigi zaman, yâni fizik - biyolojik beden bagindan kurtuldugu zaman, bu yasam seklini hazmedemeyip kendini içinde bulundugu boyutun sartlarina kaptirabildigi gibi, buna güç yetiremeyip bedenden tümüyle de kopabilirler; ki bu da onun mutlak manâda ölümü tadisina yolaçabilir. FETH geldikten sonra, mutlak manâda ölüm gelmedigi takdirde, o kisi beyin araciligiyla gücünü arttirmaya, ilmini çok daha üst seviyeye yükseltmeye devam eder yâni ilerleme devam eder. FETH’in arkasindan ölümün gelisi ise onu bulundugu yerde sinirlar. Evet, bu konunun daha fazla açiklanmasina bu kitabin müsaadesi yoktur. Bu sebeble biz, simdi yukaridaki âyet-i kerîmelerin isaretinden anladiklarimiza dönelim. "Sana öyle bir FETH verdik ki". Kiside bu FETH’in olusmasi onun hiç bir çalismasina bagli olmaksizin tamamiyle Allâh tarafindandir. Allâh vergisidir ki, "bu kesin ve apaçik bir FETH’e eristir". Böylece sen artik berzah âleminin bir ferdi olarak dünyada yasarsin her seyin içyüzünü ve hikmetini bilirsin, dolayisiyla bundan sonra senden hiç bir "zenb" meydana gelmez. O gerçekler içinde yasayan bir Ferd olarak, "Allâh senin geçmis ve gelecek tüm zenbini bagislar". "Ebrarin güzellikleri, mukarreblerin kusurlaridir" hükmünce, Allâh’in vahdaniyetini seyirden, beserî yasam sartlarinca perdelenmekten ileri gelen kusurlarini bagislar. Ve tam kemâliyle ihsan ettigi bu FETH ile dünyada olusabilecek en mükemmel nimeti ihsan etmek suretiyle sana olan nimetini tamamlar. Zirâ, dünyada bir kiside açiga çikacak en büyük nimet FETH-i nuranîdir. Adetâ, dünyada yasarken cennete girmek gibi bir seydir bu. "Ve sana öyle bir zafer verir ki, hiç kimse karsi koyamaz"!. yâni bu FETHI-i mübîne nâil olarak yaptigin çalismalar ile seni öyle bir zafere, basariya ulastirir ki Allâh hiç bir akli selîm sahibi sana, açikladiklarina, bildirdiklerine karsi koyamaz.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
aminnnnnnnnnn.......Azizciğim cümlemizin....
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
güncel................................................
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
güncel......................................
mübiyn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 7
11 sene önce
Fetih suresi özel mürekkeple kağıda yazıldığında mutlaka arapçası mı yazılmalıdır? Latin harfleriyle arapça yazılışı da olur mu?
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Evet arapca yazmak gerekli
unzl
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 16
9 sene önce
13- Bu sure arzulanan her hangi bir şeye kavuşmak için okunur. yalnız okuma şekli şudur ki 3 gün içinde 21 veya 41 defa okunur. 3-5-7 gün içinde de bu sayının tamamlanması olur. selamun aleyküm sanırım 41 defa okumak hatmi oluyor ve ben 3gün içinde okusam her gün kaçar tane okumalıyım? mesela 41/3 sonuç 1,gün 13 adet 2.gün13adet 3.gün15adet toplam41oluyor böyle yapsam olurmu? yoksa forumda başka bir başlıkta cumartesi başlayıp 7günde biten ve yine toplam41adet olan bir uygulama var o mu oluyor hatmi? nasıl yapmalıyım yardım edermisiniz... daha doğrusu 41adet fetih suresi okuyacağımda hangisi hatmi oluyor bulamadım ama 41 adet hatmi olduğunu öğrendimde tam nasıl okuyacağım onu bulamadım
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
8 sene önce
Fetih suresiyle maneviyat kalp gözünü açmak için sabah: fatiha suresi ve fetih suresi 21.ayet 3 kez sonra المفتاح 100 مرة el miftah 100 defa öğle fatiha suresi ve fetih suresi 22.ayet 3 kez المفتاح 100 مرة el miftah 100 defa ilkindi fatiha suresi ve fetih suresi 23.ayet 3 kez المفتاح 100 مرة el miftah 100 defa akşam fatiha suresi ve fetih suresi 24.ayet 3 kez المفتاح 100 مرة el miftah 100 defa yatsı fatiha suresi ve fetih suresi 10.ayet 3 kez المفتاح 100 مرة el miftah 100 defa Fatiha suresi بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ Bismillâhir rahmânir rahîm الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ El hamdu lillâhi rabbil âlemîn الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ Er rahmânir rahîm مَـالِكِ يَوْمِ الدِّينِ Mâliki yevmid dîn إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ İhdinâs sırâtel mustakîm صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayril magdûbi aleyhim ve lâd dâllîn Özel anahtar: Fatiha suresi 7 ayet Annenin ismiyle senin isminin ebced değerini topla 7 ye böl ve bu sayının toplamı 7 fatiha ayetlerinden biri olur bu ayeti al. Her gün fatiha suresinin bu ayetlerini buğday tanelerinin üzerine 17 defa oku ve kuşların yemesi için dışarı atın.Bu size maneviyat getirir. Fetih suresi rızık için ramazan ayının hilali görüldükten sonra 7 gün her gece üç defa okunur sayı 21 e tamamlanır
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)