Sedona Metodu

Bu konu Hun tarafından 10 sene önce açıldı, 573 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce

Sorunlarımızın zihnimiz ve vücudumuzdaki temsilcileri olumsuz duygularımızdır. Sizde kendinizde olumsuz duygular hissediyorsanız ve bu duygular size destek değil köstek oluyorsa, bu duygulardan kurtulmak isteyip başaramıyorsanız, gelin birlikte SEDONA METODUNU uygulayalım ve duygularınızın nasıl değiştiğini, olumsuzdan olumluya doğru nasıl bir farklılık yaşadığınızı kendiniz görün , duyun ve hissedin.
SEDONA METODU, zihin enerjinizin en düşük olduğu olumsuz duygudan başlayarak 9 grup duygu üzerinde çalışır. Üzüntü , öfke, kibir ve yalnızlık, yaşamdan kopuk olma gibi duygular yaşıyorsanız, kısa bir sürede bu duyguların yerini once nötr ve daha sonra olumlu duyguların aldığını duyumlarsınız.

Hayatımızda var olan sorunlar bilinçli veya bilinçsiz düşüncelerimizin ürünüdür. Zihnimiz bir bilgisayar gibi çalışır ve çok fazla program yüklendiğinde bir kaos oluşur. Bilgisayarda bu kaosu yatıştırmak için kullanma kılavuzunu alır, sırayla yapılması gerekeni yaparız. Sorun yaratan programların fişini çekeriz. Zihnimizdeki
kaos’u düzeltmek için ise doğuştan bir kullanma kılavuzumuz olmadığı için böyle bir imkanımız yoktur.
Zihnimizden günde 50-60 bin adet düşünce geçer. Bu sayıdaki düşüncelerin kontrol edilememesi, zihinde gürültü ve kalabalık yaratır. Sedona Metodu bu düşüncelerin sebep olduğu olumsuz duyguları nasıl serbest bırakabileceğinizi gösterir. Zihni sessizleştirir. Ancak bu sessizleştirme metodun sadece yan etkisidir, çünkü bu teknik kabul edip serbest bırakma işlemi ile sorunu yaratan tarafımızın inatla ona
sahip çıkmasının yanlış bir algılama sonucu gerçekleştiğini bize “şimdi’de” fark ettirir ve kısır döngüyü kırar.
Sedona Metodu basit, kolay öğrenilen bir tekniktir ve kendi kendinize sorduğunuz sorular aracılığı ile o anda ne hissettiğinizi farketmenizi sağlayarak sizi olumsuz düşünce ve duyguları serbest bırakmanız için yönlendirir. Entellektüel değil deneysel bir metottur, denemeye değer.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Sedona Metodu kullanılarak gruplar üzerinde yapılan çalışmalar son derece olumlu sonuçlar vermiş ve personel ile yapılan çalışmalar sonucunda , birçok firmada verimliliğin arttığı gözlenmiştir.


SEDONA WORKSHOP İÇERİÐİ

– Serbest Bırakma Tekniğinin uygulanması ve içsel kısıtlamalarımızın altında yatan motivasyon
– Direnç ile başa çıkma
– “Şimdi” de Var olma ve Olumsuz duyguyu şimdide Serbest Bırakma
– Geçmişteki sorunlar ile ilgili var olan kalıp haline gelmiş ve kendini tekrarlayan duyguları “şimdide” çözüme kavuşturmak için değişik kabul etme ve serbest bırakma teknikleri uygulaması.
– Duygusal denklemlerin positif ve negative taraflarını dengeleme çalışmaları

SEDONA SEANS İÇERİÐİ
– Sorunun yarattığı duygunun tespiti
– Duygu üzerinde Sedona Teknikleri ile çalışma
– Çalışma sonrası duygunun yoğunluk tespiti
– Olumsuz duyguyu çağrıştıran anıların hatırlanması
– Değişiklik tespiti
– Gerçek hayatta rahatsızlık veren olayların duyguyu tetikleyip tetiklemediğinin testi


Sedona metodu ile ilgili SIK SORULAN SORULAR

1- Kimler Sedona Metodunu kullanmalı?

-Büyümek ve gelişmek isteyen, olumsuz duygu yaşayıp bu duygudan kurtulmak isteyip kurtulamamış kişiler, iç kısıtlamalar yüzünden hedeflerine ulaşamayan insanlar.

2-Sedona Metodunu daha önce niye duymadım?

-“Öğrenci öğrenmeye hazır olunca , Öğretmen ortaya çıkar” Belki de sizin zamanınız şimdi geldi. Bu metot Amerikada yaygın olan ancak şimdi adını daha çok duyurmaya başlamış bir yöntem.

3-Sedona Metodu ile ne kadar sürede sonuç alabilirim?

-Bu metodu kullanmaya başladığınız günden itibaren sonuç almaya başlarsınız. Zaman geçtikçe sonuçlar daha da belirgin hale gelir. Bir noktada bu metot otomatik olarak devreye girer ve daha az gayret ile daha keskin sonuçlar almaya başlarsınız.

4-Sedona Metodunu kullanmaya başladıktan sonra nelerin olmasını beklemeliyim?

-Kendinizi daha iyi hissetmeyi, daha iyi kararlar vermeye başlamayı ve hayatınızın kontrolünü elinize almayı bekleyebilirsiniz. Ayrıca ilişkilerinizi yönetmekte daha iyi olduğunuzu görürsünüz.

5- Sedona Metodunun terapi veya meditasyondan veya motivasyon çalışmalarından farkı nedir?

Terapinin amacı istenmeyen duygu ve düşüncelerden arınmak olduğu halde, belli aralıklarla terapistinize gitmek zorunda kalırsınız ve ona bir bağımlılık geliştirirsiniz.
Sedona metodu ile kimseye ihtiyacınız olmadan uygulama yapabilirsiniz.
Meditasyon yaptığınızda gözleriniz kapalı uzun zaman belli bir noktaya gelmek için gayret sarf edersiniz. Sedona teknikleri ile gözünüz açıkken ve daha kısa bir zamanda istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Sizi rahatsız eden duygulara sebep olan olaylara karşı olumsuz reaksiyon vermemeniz, yöntemin en önemli testidir.

6- Motivasyon çalışmaları çok hoş değişimler yaratır. Ancak, bu değişim sürekli olur mu?

Motivasyon çalışmasında da bir dış kaynağa bağımlı kalırsınız. Sedona metodunu öğrendikten sonra ise istediğiniz an veya tam da olumsuz duygu kapınızı çaldığında hemen öğrendiğiniz teknikleri kullanarak siz kendinizin terapisti olursunuz.
Olumsuz duygularınızdan arınmak için yaptığınız çalışmalar sizi istediğiniz sonuca götürmediyse veya geçici olarak kendinizi iyi hissedip , sonra yine aynı olumsuz duygulara geri döndüyseniz, Sedona Metodu ile çalışmayı deneyin.

SEDONA TEKNİÐİ
Bu tekniğin temeli, Öz benlik olarak adlandırabileceğimiz “Gözlemcinin”, duygulardan ayrışmasıdır. Yani özne olan Gözlemci, Nesne olan Duygulardan ayrışmakta ve bu ayrışma sonucunda duygu otomatik olarak dönüşmektedir. Buna bir örnek vermek gerekirse, Gözlemci olan Şuurumuzu, elimiz olarak düşünelim ve
duyguları da bir kalem gibi düşünelim. Elimize bu kalemi alıp sımsıkı tutmak, duygularımızla özdeşleşmenin sembolü olsun. Duygularımızla böyle bir özdeşleşme gerçekleştirdiğimiz anda, biz tamamen duygu haline geliriz ve bu durumdayken çözüm üretemeyiz ve kısır bir döngü içine gireriz. Oysa duygu ve öz benliğin ayrı olduğunu farkettiğimiz anda, örneğimizden misalle; elimiz açılır ve kalem yere düşer. Özdeşleşme kırılır. Bu bildiğiniz gibi Meditasyon denilen çalışmanın yapmak istediği şeydir. Buna tasavvuf çalışmalarında da Murakabe ismini vermişlerdir.

Sedona methodu denilen bu çalışma, bu öğretilerin içeriklerini boşaltıp sadece tekniği geride bırakmıştır. Böylece olayı basitleştirip herkesin kullanabileceği bir şekle sokmuştur.

1- Rahatsız olduğunuz bir durumu hayal edin, bu duygunun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Örnek olarak kıskançlık” duygusunu ele alalım. Sevgilinize birisinin ilgi gösterdiğini hayal ettiğinizde kıskançlık duygusu ortaya çıkacaktır. Duygu ortaya çıktığında bunu vücudunuzun neresinde hissettiğinize dikkat edin.

2- Duyguya dikkat ettikten sonra kendinize arka arkaya şu soruları sorun ve bir kaç saniye bekleyip her sorduğunuz soruya “evet” yada “hayır” şeklinde cevap verin
:a) Kıskançlık duygusunu gitmesi için bırakabilir miyim?
b) Buna istekli miyim?
c) Bu duyguyu “Ne Zaman” bırakabilirim?

Bu sorulara “evet” yada “hayır” diye cevap vermeniz sonucu değiştirmeyecektir. Bunlar kişinin duyguyu farketmesini sağlamak için hazırlanmış tuzak sorulardır. Siz bu soruları sormaya başladığınızda ister istemez duygu ile gözlemci(yani siz) arasında bir ayrışma meydana gelir ve duygu çözülmeye başlar. En son
sorulan “Ne zaman?” sorusu da bunu ancak “Şimdi” yapabileceğinize işaret eder. Bu 3 soruyu belirlediğiniz bir duygu için arka arkaya 9 tur tekrar edin ve sonra duyguyu tekrar kontrol edin. İlk baştaki
yoğunluğa sahip olmadığını ve hatta tamamen kaybolduğunu görebilirsiniz.-Bülent Altınkaya-

İnsanlar olumsuz ya da olumlu duygularını kabullenme, içinde yaşama ya da bırakma yoluyla özgürleşirler.Sedona tekniğinde amaç duygunun oluştuğu anda zihinde meydana gelen iç konuşma ve görselliğe izin vermeden bu duyguya farkındalık geliştirmek ve tarafsızca duyguyu direk olarak algılamak ve bırakmaktır.
a) Bu duyguyu gitmesi ile bırakabilir miyim?
b) Bu duyguya iyice tutunabilir miyim?
c) Bu duyguyu burada hissetmeme izin verebilir miyim?
Şeklindeki sorularla duyguya olan farkındalığı arttırmak ve duyguyu bırakmayı gerçekleştirmektir.

Duygunun oluşumundan sonra bu duygunun temel isteklerden hangi gruba girdiğinin belirlenmesi ve bırakılması olaya ya da duyguya karşı farkındalığın şiddetini arttıracaktır.
Temel istekler:
1. Kontrol etme- etmeme isteği
2. Onay alma /almama isteği
3. Güvence( hayatta kalma –kalmama isteği)
Oluşan duygunun hangi istek kalıplarına uygun olduğunu bilerek soruyu sorulduğunda, oluşan duygunun farkında olarak bırakmak daha da basitleşecektir.




ALINTIDIR

Barbatos
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 11
10 sene önce
iyi teknikmis ,ama en iyi huzur dinginlik teknigi haftada bir yarim saat yalin ayak ormanda yuruyus,tum metodlara bedel.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)