Evlilik için 313 ayetel kürsi

Bu konu bedircan tarafından 9 sene önce açıldı, 1317 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
bedircan
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 983
9 sene önce

Bir arkadaşımızın sorusu üzerine alıntı yaparak paylaşıyorum.

Alıntıdır

313 Ayet-el- Kürsi’nin evlilik için okunur bu tertibte okunma yöntemi diğer okumalara göre farklıdır.

Sadece ve sadece belirtilmiş olan süreçte okunur. En fazla 3 ay arka arkaya okuna bilir. Genelde ilk ay okunma arkasında evlenecek bir kişi mutlaka karşınıza çıkacaktır. Buna içtenlikle inanarak okumanız gerekli Allah’a tam bir inanç ve güvenle okudunuz taktirde ve belirtilmiş şekilde uygulandığında Allah’ın İzniyle karşınıza birisi çıkacaktır.

Okunması Arabi yani Hicri takvime göre ayarlanarak okunur. Buda her Arabi ayına göre ilk haftasının ilk pazartesi, Perşembe ve Cuma günü arka arkaya üç gün okunur. Arabi aya göre bu üç günden hangisi ilk geliyorsa o gün ilk okuma günü olarak başlanır.

Okunma zamanı bellidir ya sabah namazından sonra öğlen 11’e kadar 313 Ayet al Kürsü bitecek. Yada öğlen namazı ile İkindi ezanı okunmadan yarım saat öncesine kadar bitmesi şarttır. Bu üçgün dşında bu niyet için okunmaz.

İlk gün okuma uslubu
2 rekat hacet namazı kılınır. Ve duası okunur arkasından “ Yarabbi, Karşıma hayırlı afiyetli huzurla, güzel ahlak sahibi kendini bilen Seni bilen seven ve vicdanı merhameti olan hayırlı bir insan çıksın” dedikten sonra
5 defa Kelime-i tevhid getirilir ve 313 Ayet Al Kürsü’ye başlanır bitince yani sonunda 5 Kelime-yi tevhid getirilir. Tam bir ihlas ile Ellerinizi açıp “ Allah’ım okuduğum 313 Ayet al Kürsüyü Kabul et. Resulullah efendimizin ruhuna hediye ettim kabul edip haberdar eyleé denir duaya başlamadan önce salavat getirin bitincede salavat getirin.

İkinci gün okuma üslubu
5 defa Kelime-i tevhid getirilir ve 313 Ayet Al Kürsü ’ye başlanır bitince yani sonunda 5 Kelime-yi tevhid getirilir. Tam bir ihlas ile Ellerinizi açıp “ Allah’ım okuduğum 313 Ayet al Kürsüyü Kabul et. Resulullah efendimizin ruhuna hediye ettim kabul edip haberdar et. ( ikinci günede Hz. Fatma ve HZ Zeynep ruhlarında hediye edilir. ) Ve Hz. Fatma (RA) ruhuna ve Hz. Zeynep (RA) ruhuna hediye ettim kabul edip haberdar et. Ya Rabbim, onların hürmetine duamı kabul et denir “ duaya başlamadan önce selavat getirin bitincede selvat getirin. “ Yarabbi, Karşıma hayırlı afiyetli huzurla, güzel ahlak sahibi kendini bilen Seni bilen seven ve vicdanı merhameti olan hayırlı bir insan çıksın” dua edin.

Üçüncü gün okuma uslubu
5 defa Kelime-i tevhid getirilir ve 313 Ayet Al Kürsü’ye başlanır bitince yani sonunda 5 Kelime-yi tevhid getirilir. Tam bir ihlas ile Ellerinizi açıp “ Allah’ım okuduğum 313 Ayet al Kürsüyü Kabul et. Resuallah efendimizin ruhuna hediye ettim kabul edip haberdar et. ( ikinci günede Hz. Fatma ve HZ Zeynep ruhlarında hediye edilir. ) Ve Hz. Fatma (RA) ruhuna ve Hz. Zeynep (RA) ruhuna hediye ettim ve Hz. Abdul Kadir Geylani ruhuna hediye ettim kabul edip haberdar et. Ya Rabbim, onların hürmetine duamı kabul et denir “ duaya başlamadan önce selavat getirin bitincede selvat getirin. “ Yarabbi, Karşıma hayırlı afiyetli huzurla, güzel ahlak sahibi kendini bilen Seni bilen seven ve vicdanı merhameti olan hayırlı bir insan çıksın” dua edin.
Okunma yöntemi budur. Allah Kabul etsin.

Alıntıdır

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
değişik bir uygulama,evlenmek isteyenlerin uygulaması çok yerinde olur,eline sağlık....
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
eline saglik bedircan:))ben inaniyorum bu duayi okuyunca karsina cikacagina bakalim bu sefer ruyamda evlenecegim adam kim:rofl[1]::rofl[1]:gene masa altina saklanmayimda:rofl[1]:
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
9 sene önce
güzel bi uygulama vakti gelince yaparım cevap yazayım da istatistiklerimde kalsın :biggrin[1]:
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)