Cin ve Şeytanlardan Güvende Olmak İçin Dua

Bu konu özlem35. tarafından 11 sene önce açıldı, 653 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
özlem35.
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 234
Yanıt Sayısı: 445
11 sene önce

Tıbb’ul-Eimme kitabında Hz. Ali’den (a.s) nakledilen bir hadise göre aşağıdaki ayetlerin okunması veya yazılıp beraberinde taşınması insanı şeytan ve cinlerin şerrinden korur.

“İnne rabbekumullâhullezî halaga’s-semâvâti ve’l-arzi fî sitteti eyyâmin summestevâ ale’l-arşi yuğşilleyle ven- nehâre yudlibuhü hasisen ve’ş-şemse ve’l-gamera ven- nucûme musahherâtin bi-emrih. Elâ lehu’l-halgu ve’l-emru tebârekellâhu rabbul âlemîn. Ud’û rabbekum tezarruan ve hufyeten innehu lâ yuhibbu’l-mu’tedîn. Velâ tufsidû fi’l-arzi be’de islahiha ved’û havfen ve tamâen inne rahmetallâhi garîbun mine’l-muhsinîn.”

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan sonra arşa istiva eden Allah’tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmakta, emir de yalnızca onundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz o haddi aşanları sevmez. İslahından sonra yeryüzünde fesat çıkarmayın. Ona korkarak ve umut taşıyarak dua edin. Doğrusu Allah’ın rahmeti iyilik yapanlara pek yakındır.[1]


1- A’raf, 56-54; el-Hacat 206
“Kuran ve Ehlibeyt Kaynaklı Dualar Kitabı”ndan alıntıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)