Haydi Cuma’ ya ( Şükret Ey Dost.! )

Bu konu NetGeaR tarafından 11 sene önce açıldı, 603 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
NetGeaR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 23
Yanıt Sayısı: 211
11 sene önce

Cumanız Mübarek Olsun..

CUMA’ yı GÖRDÜN; ŞÜKRET EY DOST

Bir Cuma günü, Okunacak en güzel yazı.. Oku, bir şey kaybetmezsin haberleri okuyacağına bir şeyler kazanırsın belki..

Hey dost, farkında mısın ? Öldüğünde sende Kıyameti bekleyenlerden olacaksın. Sonsuzmu sandın sen burayı. Kimin var senin bu yalan dünyada.. Annen’ mi, baban mı, kardeşin mi, kankan mı, dostun mu ? O mu kurtaracak geldiğin toprağa döndürmekten seni ? Kim kurtaracak ? Yalan dünyadan göçtüğünde kime döndürüleceksen O dilerse kurtulacak, O dilemezse yanacaksın.. Çünkü o gün ne anan tanıyacak seni be baban.. bir nabız sevabı bir nabız hakkı için yakana yapışacak…

Unutma yarını ne sen ne de güvendiklerin bilir burada.

Bizim Allah’ tan başka kimsemiz yok. Bir tek o sever bizi karşılıksız. Çünkü Sameddir yaradandır. Kulunun iyiliğini bir tek O ister. Çünkü her tövbende bağışlayan, Rahman ve Rahimdir, Mülkün sahibi, Adaletin Cami’sidir. Hak’ tır O.

O’ nu en güzel isimleriyle anmaktır ibadet, O’ na dua etmektir her kapıyı açan.

O , El, Hakim’ dir işimizi gücümüzü yöneten.

O , El Kuddüs’ tür kulunun bir sıkıntısı derdi olduğunda kimse bilmese kimse çözemesede çözen.

O dur dinleyen, O dur düzelmesine de bozulmasına da izin veren. Çünkü El-Hadi dir O.

Bir Cuma namazını işine gücüne ara verip terk edeceksen, elindeki Facebook yada elindeki iphone nun ucundaki görüştüğün kişiyse “cuma” yı kaçırmana sebep, derdin tasan yoksa gelmez aklına O.

Eli ekmek tutmayanı düşünmeyi üzülmeyi unutursun, çünkü şükretmeyi unutmuşsun.Unutunca ibadeti unutmuşsun.Unutunca içindeki sevginin yerini almış kibrin. Utanmasan ben yarattım diyeceksin.. Utanmayanlar ben yaptım diyor zaten. Senin varken, kardeşin aç göre göre uyuyorsan vicdanın rahat, okumamışsın Ömer’ in adaletini, okumamışsın Ali’ nin yardımlaşmasını, okumamışsın Ebubekir’ in tek derdini..Kimseyi suçlayamazsın sana verilen gözünle kulağınla mantığınla tanımayı reddetmişsin çoktan..

Yarın ne olacağını bilmeyen sen aciz kul, O Gaybı bilen tektir çünkü El-Alim dir O.

Sen O’ nu başın ağrıdığında anacaksan sen bu yazıyı okumamış ol. Çünkü hiçbir şey anlamayacak, anlayamamışsında belli..

Bak ne diyeceğim, Biz insanoğlu o kadar doyumsuz o kadar nankörüz ki. Şükretmesini bilmiyor, her halimizden şikayet ediyoruz. Karnımızı doyurduğumuzda afrikanın aç insanlarını yada sokakta bir ekmeğe muhtaçları düşünsek ( çünkü en yakınından çekileceksin hesaba ); cebimizde paramız varken yada bankamızda birikmişimiz, bir dolmuş parası bulamayanları, evine ekmeği götüremeyen işsizleri düşünsek , ( elindeki malın mülkünle nereden geldiğinin vereceksin hesabını), canımız kendimize lüks bir şey almak istediğinde paramıza kıyarak alınca şükrü bile unutup, bir dilenci yaklaştığında ( gerçekten ihtiyacı olanı hissettiğimiz, sadece Allah rızası için) mümkün olan en küçük bozuk miktarı vereceğimize ona yetecek mi diye düşünsek, (zekatınla sadakanla çekileceksin hesaba ); birbirimizi sanalda arkadaş ekleyip 300 500 arkadaşla övüneceğimize Öldüğümüzde kaçının mezarımızın başına geleceğini yada KAÇ GÜN geleceğini bırak gelmeyi ANACAÐINI düşünsek ? ( bir fatiha için yalvaracaksın toprak altında ); Yada tırnağın batsa canın orda acır değimli inim inim inlerken sen , kanserden ölümü bekleyenleri düşünsek ? Hele tedavi parası olmayıp makineye bağlı hayatta olanları ? Sen koşar adımlarla sağ ayağınla başlamayı bile unuttuğun bir dünya işine yetişirken, ayağı tutmayan kardeşlerimizi düşünsek ? Bir dala uzanıp istediğini koparıyorken felçten yatalak kardeşlerimizi düşünsek. ( elin kolun bacağın verecek senin yerine o hesabı); Şükretmek o zaman mı gelecek aklına ey insanoğlu..Gözün görüp görebileceği güzellikler içerisinde hayatı kendi kendine zindan etmeden tek bir rengi bile bırakta, Işığı bile göremeyen kardeşlerini düşün..İllaki birşeymi gelmesi lazım başına ki Allahım beni kurtar diye dua edeceksin yalvaracaksın.O sana bana haykırarak yalvarmayın demedi mi.Başın sıkışmadan içten dua etsen.O’ nu ne kadar sevdiğini gerçekten yüreğinde hissetsen. Adaklar adayacaksın seni affetsin diye hı ? O Rahman’ dır ve Rahim’ dir her halinle sana GEL diyendir. Kimseden medet umma bu hayatta O’ ndan başka..Eline aldığın bir liran O istedi diye oldu O istedi diye de gider Unutma..

İşte insanoğlu nankördür nankör, baba bile evladı ” baba çikolata alacam para ver der 1 verir, baba sakız alacam para ver der 2 verir üçte basar azarı yada basar tokadı, anamız bile demezmi yapma etme sütümü helal etmem diye.Ama kurban olduğum Rabbim demez..Şükretmeyi unuttuk.

Çünkü bu zamanda artık nankör olmuşuz .Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demişiz.Yılanı bile yaradanı unutup..Verdiğimiz ne varsa karşılığını ister olmuşuz aç – doymaz olmuşuz..En önemlisi her şeyin kapısı ibadetimizi ŞÜKRETMEYİ UNUTMUŞUZ. Kimimiz var bu yalan dünyada? kimimiz var kaçımız birbirimize PARA dan hariç yakınız ? Sorgula kendini mümin kardeşim..Sorgula ki farkına varasın nereye gittiğinin..Haydi kardeşim Cuma ya, daha fazla oyalanma..Ve seni Yaradanı UNUTMA .
( Tamamen kendi içimden gelerek yazdığım denemedir. Saygılarımla NetGeaR )

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
emegine saglik netgear tesekkürler cok samimi düsünceler var güzel ruhunu ortaya koymus
özlem35.
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 234
Yanıt Sayısı: 445
11 sene önce
emeğine sağlık netgear..çok güzel düşünceler bunlar...
NetGeaR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 23
Yanıt Sayısı: 211
11 sene önce
...... Güncel Arkadaşlar ....... Cuma namazına az dakikalar kala Allah (c.c.) hepimizinkini cümleten kabul eylesin..
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
11 sene önce
çok doğru. bunu anlamayı allah herkese nasip etsin. emeğine yüreğine sağlık allah seninle olsun.
bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
güzel kardesim seni neden sevidigimizi simdi daha iyi anladim . güzel paylasimin icin cok tesekkürler.
simsek
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 99
Yanıt Sayısı: 1112
11 sene önce
kardeşim çok doğru ve çok haklısın, paylaşımın için Allah razı olsun.
tavsiye
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 1
10 sene önce
Ne güzelde yazmış bunu yazan.. Maşallah anlayana.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)