krema

Bu konu tutrakan tarafından 11 sene önce açıldı, 625 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce

Maria Antoniel YAŞ PASTA KREMASI Malzemesi: 5 adet yumurta akı,1.5 çay bardağı toz şeker,1.paket vanilin,4 yemek kaşığı un,2.5 su bardağı süt. Yapımı çök kolaydır.Yapılışı: 5 adet yumurta akını beyaz köpük oluncaya kadar çırp – ardından içine şekeri,vanilini,unu ilave edip çırpmaya devam et.Ardından 2.5 su bardağı sütü ocakta kaynatıp ve ocağın altını kısarak bu harcı azar azar ekleyerek aralıksız çırpmaya devam et özleşip krema kıvamına gelinceye kadar,ardından buzdolabında beklet.Tez kullanmak istiyorsan difrize katarsın.Sonrasında ev yapımı yaş pastanızın üzerini kaplarsınız. Benden bir fikir size…kremadan ufak kısmını ayırıp gıda boyasıyla renklendirip uygulayabilirsiniz pastanızın üzerine veya birkaçtane renk uygulaması yapabilirsiniz.Süslemek için tamamen ev yapımı el yapımı olacaksa,kek pişirin ve orta kalınlıkta dilimleyin,kurabiye kalıplarıyla bu dilimlerden şekiller kesip eritilmiş çikolataya bulayın ve üzerlerine daha donmadan eritilmiş beyaz çikolatayla kullanılmamış iğinesini çıkartıp şırıngayla çikolatadan çekip üzerlerine dilediğiniz şekilleri çizin ve kremayla kaplı pastanın üzerine katın. Saygılarımla.

mrlcn
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 443
11 sene önce
ama şu yumurta akı meselesi düşündürücü. malum çiğ kalıyor. yenmezki böyle bışey ama :( teşekkürler
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
MRLCN - görüşünüze hak veriyorum,nevar ki kremalardaki yumurta akı tutkal vazifesi gördüğü için kullanılıyor daima ve kaynar sütün içine ilave edilerek pişiyor olduğundan kokusu kalmıyor,geriye vanilin kokusu kalıyor.Zaten tüm hamur işlerinde de illa ki yumurta kullanılıyor,karışımları bir arada tutandır.Genelde yumurtanın sarısı kalıcı koku bırakır,eğer ki 3. yumurtadan fazla kullanılırsa.Fakat yumurta akı için aynı şey geçerli değildir.Sık hamur işleri ve pasta kremaları yaparım,ocaktan geçmeyen,çırpılarak krema haline getirilip etledoğrudan pastaya uygulanan kremalarda 5. veya fazla yumurta akı içeriyorsa yumurta kokusu hissedilir.Selametle.
mrlcn
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 443
11 sene önce
teşekkürler açıklama için. o halde bana bir mus tarifi verebilirmisiniz. onda yumurtaların sarıları da kullanılıyor ama dediğiniz gibi ılık haldeki erimiş çikolataya eklendiği için pişmiş sayılıyor. belki kendı tarıfınız vardır dıye umut ediyorum. nerden aklıma düştüyse bu çikolatalı mus ben de bilemiyorum :)
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
MRLCN kendi tariflerim yoktur,mesleğim aşçılık olmadığından.Aşçılıkla meşkuliyetim 5 nüfuslu aile olduğumuzdan.İsteğini yerine getirmek zor olmayacaktır,senelerdir ayırd etmeden tarifler biriktirmişimdir,yumurta kokusuna karşı hassasiyetini dikkate alarak,tarafından kabul görebilecek çikolatalı mus tariflerini bulacağım.Sizi yadırgadığımı sanmayın,bu hassasiyet eşimde de var,kokusunu aldığı yiyecekleri yemez ve bunu gözönünde bulundurarak evde yemekleri ve hamur ürünlerini hazırlarım,hazır tarifleri de buna göre seçer uygularım.Kendi fikirlerimi yalnızca süslemelerde ve sunumlarda uygularım.Çünki,bazı tariflerde dışına çıkıldığı vakit olumlu sonuç vermiyor,birşeyleri aklına göre azaltıp veya çoaltamıyorsun,ya olduğu gibi uygulayacaksın,ya da uygulamayacaksın,elbette istisna olan tarifler de olabiliyor,6 yumurta yerine 2 yumurtayla da aynı sonuca varılabiliyor.Eskiden tatlılarda tuzlularda en fazla 2 yumurta kullanılıyordu,nedense günümüzde mutfak kültürü genişledikçe,tariflerin çeşitliliği arttıkça,kullanımında tane sayısı epey artmıştır,10-15 oranları bulabiliyor,fakat bu oranın özelliği nedir hiç bilmem denemediğim için,çünki ilkten ben zaten ondan yemem.Sizin için uygun olanı bulup aktarıcağım.Selametle.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Harika emegine saglik tutrakan simdi olsa yerdim inanki
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
Sayın NUH,tarifin beğeninizi kazanmış olmasına sevindim,dilerim arkadaşlarımın da beğenisini kazanır.Teşekkürler.SAYGILARIMLA.
mrlcn
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 443
11 sene önce
teşekkür ederim tutrakan, elimden gelse keki bile yumurtasız yapıcam o derece yanı yumurtadan hoşlanmıyorum. kimbilir dışarda satılan şekli şemali enfes görünen o pastalarda kaç yumurta var. haklısın yumurta sayısının bu denli fazla kullanımı benı de şaşırtıyor :)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)