Ne Kadar da Benciliz

Bu konu taş tarafından 10 sene önce açıldı, 731 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
taş
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 78
Yanıt Sayısı: 322
10 sene önce

Ne kadar bencil hayatlar yaşıyoruz ,kendi hayat kavgamıza öylesine dalıyoruz ki başkasının da bu kavgada olduğunu unutuyoruz ve öylesine bencilleşmişizki artık hayatı kazanmaya ,hayat kavgası der olmuşuz …
aynı iş yerinde çalıştığımız insanların arkasından kuyular kazıyoruz hangimiz yapmadı ,hangimiz şimdiye kadar bize yapılan bir kötülüğü affetti? Hepimiz önce kendimizi kayırmadık mı ? Şimdi kış geldi sokaklarda yatacak bir sürü yaşlı adamlar,kadınlar , sokaklarda yatacak şansı olmayan muhtaçlar ,hangimiz biraz doymayı göze alıp sofradaki son ekmeğin yarısını götürüp paylaştı ama olmazdı değil mi yarın sabah kahvaltısına lazımdı o ,yarına çıkacağımızı kim söyledi bize ? ya da bir sabah aç kalsak ne olurdu ? olmazdı değil mi tansiyonumuz düşerdi,çalışamazdık, sinirli olurduk,kalp kırardık değil mi ? Hangimiz ana babamıza bir gün of demedik of demek ne kadar az kalır değil mi bizim yaptıklarımızın yanında , biz aşık olmayı biliriz ancak, filancı bana bu kötülüğü yaptı,ne yaptımsa şunu kendime bağlasam, azıcık esnesek şu kem gözlünün bana nazarı değdi, aman Allahım bana büyüler yapıldı , zannın bir kısmı günahtır kardeşlerim ,hem büyüden şüpelenip hem yapandan şüpelenip iki sefer günaha girdiğini unutma, Allah sana ilacını vermiş unutma ama unutursun değil mi didik didik edersin her yeri ararsında ararsın sonra birde hastalanırsın ha bide hastalanmaya görelim oflayıp puflamaktan sabah edemeyiz,gelmez aklımıza hz EYÜP Peygamberimiz kurtlandıda bir gün of demedi gelmez , hangimizin yaşlı bir akrabası yok en son ne zaman ziyarete gittik ,ne zaman yıkadık ,ne zaman bir hediye aldık amaannn daha geçen gün gittik iyiydi değil mi ,yaşlılara ahıra bağlanan hayvandan farklı nasıl muamele yapdık biz ….
Biz ne kadar bencil insanlarız,kimse ben yapmam öyle değilim böyle değilim yazmasın Allah Aşkına vicdanıyla hesaplaşssın ….

ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
insanların ruhlarından söküp atcağı iki şey var; biri bencillik diğeri imansızlık..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)