Rüyada İnci Görmek

Bu konu mavis tarafından 13 sene önce açıldı, 408 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
mavis
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 804
Yanıt Sayısı: 51
13 sene önce

Rüyada dizilmiş inci görmek, Kur’an ve ilme veya çocuklara işarettir.
Rüyada kendisinin inci deldiğini gören kimse, Kur’an ı doğru bir şekilde tefsir eder.
İnciyi yuttuğunu veya sattığını gören kimse, Kur’an ı unutur. İnci ilme yorumlanır.
Rüyada inci aldığını gören kimse, çok ilim öğrenir ve halk içinde kadir ve şanı yüce olur.
Ağzına inci sokan kimsenin dini güzel olur.
Bir kimse rüyada kendi ağzından inci saçtığını insanların ve kendisinin o incileri aldıklarını görse, o kimsenin hikaye söyleyerek halka va’z ve öğüt vermesine ve insanların ondan faydalanmasına yorumlanır.
Rüyada bir inciye sahip olduğunu gören kimse, evlenir.
Rüyada denizden veya nehirden, -ölçek ile ölçülen, yüklere konulan ve büyük teraziler ile tartılan- birçok inci çıkardığını gören kimse, devlet hazinelerinden veya o nehire mensup kimselerin malından helal mala erişir.
Çok inci çok maldır. Çok inci, alim için ilme, tüccar için ticarete, esnaf ve sanatkarlar için onların sanatlarına yorumlanır. İnci her şeyin kemali ve güzelliğidir.
Rüyada bir inci yuttuğunu gören kimse, hakikatini bildiği bir şeyde şahitlik yapmaz. Rüyada inci çiğnediğini gören kimse, riyakarlıkla insanları gıybet eder.
Rüyada inci kustuğunu ve onu çiğneyip yuttuğunu gören kimse, insanlara, iyilik eder.
Rüyada bir hazineyi anahtarla açtığını ve oradan inci çıkardığını gören kimse, bir alime büyük bir mesele sorar.
Bir kimse kendisinin inci saydığını görse, o kimseye meşakkat ve mihnet eder.
Bir kimse rüyada inci görse fazlaca sevinir. Kendisine inci verilen kimse ululuğa erişir. İnci yuttuğunu, sonra çıkarıp attığını gören kimse, her zaman Kur’andan ezberlediği şeyi unutur.
İnci yuttuğunu ve onun üzerine ağzını yumduğunu gören kimse, Kur’anı ezberler ve başkasına öğretmekten kaçınır. Bazı yorumcular bir kimsenin rüyada inci yüklerini yüklemesi, üzüntüdür, dediler.
Bir kimsenin rüyada inci yuttuğunu görmesi, o kimsenin ezberleyeceği ilme, ve hikmete yorumlanır. Rüyada dizilmiş veya dizilmemiş dağınık incileri bir çöplüğe veya bir yola yada çirkin görülecek bir yere attığını gören kimse, ilmi, ehli olmayan kimseye öğretir ve o şekilde ameli de hafife almış olur.
Yorumca incinin büyüğü küçüğünden daha faziletlidir. Bazen da incinin büyüğü Kur’andan uzun surelere yorumlanır.
İncinin delinmişi kendisine zahmet olmayan ve çabucak elde edilecek bir rızıktır.
Bazen da inci, akan göz yaşıdır.
Rüyada görülen büyük inci tanesi hamile kadın için erkek çocuktur. Bundan dolayı bir kimse, hanımının kendisine bir inci verdiğini görse, o kimse hanımından güzel bir erkek çocuğa kavuşur. Verilen incinin parlaklığı yoksa, çocuk kız olur.
İnci, kadın için hayırdır. Rüyayı gören kadın nikahlı değilse, inci, evlenmesine; kadının çocuğu yoksa, inci, çocuğunun olmasına; kocası ve çocuğu varsa, o kadının zengin olmasına yorumlanır.
Ancak, inci çok zaman Kur’ana, ilme, güzel söze, evlad ve mala yorumlanır. Bundan dolayı bir kimse bir inci deldiğini görse, Kur’an’ı hak ve doğru olarak tefsir eder.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)