Ruyalar bize soyluyor

Bu konu Shebnem tarafından 12 sene önce açıldı, 611 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Shebnem
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 32
12 sene önce

Bazen ruyalari goruyoruz ve hemen ruya gorduyumuz gibi de oluyor ve ya gorduyumuz gibi de olmasa,nese bir menasi yozuluyor…Yani hayatla ruyanin ne elakesi var???neden gorduyumuz ruyalarin menasi var???kiminse bu konuda bilgileri varmi arkadashlar???

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Şebnem,çok geniş bir konuya girdin...... Genel olarak istihareye niyetlenmeden gördüğün rüyalar bilinç altına gömdüğün duygu ve düşüncelerinin uyku anında biçim değiştirerek çeşitli simgeler halinde bilinç üstüne çıkmasıdır. İstihare niyetli rüyalar farklıdır;öncesinde namaz kılarsın dua eder niyetlenirsin,bir hacetinin jayırlı olup olmadığının rüyanda gösterilmesini istersin yaradandan.... niyetine konsantre olarak uyuduğunda gördüğün tüya sembolleri niyetinle ilgilidir Bazan da hayatında yaşayabileceğin bir olay farklı sembollerle uyku halinde sana gösterilebilir..... Yani konu çok uzun ve ayrıntılı gecenin bu saatinde ancak bu kadar yazabilirim hangi rüya çeşidini öğrenmek istiyorsun
Shebnem
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 32
12 sene önce
Gelecekden haber veren ruyalar merakli geliyor bana...Ruyalar benim ichin sirrli bir define...
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Gelecekle alakalı rüyalar iki kısımdır; bunların bir kısmı açık ve anlaşılır rüyalardır ve hiçbir şekilde yoruma ihtiyaç duyulmaz ve ilginçtir ki bazen geleceğe dair görülen bu rüyalar, hiç değişime uğramadan gelecekte gerçekleşir. Bu rüyaların ikinci kısmı: Zihni ve ruhi özel etkenlerin tesiriyle şekil değiştirerek gelecekten haber veren ve yoruma ihtiyacı olan rüyalardır. Söz konusu rüyaların her birinin birçok örnekleri vardır ve bunların hepsi inkâr edilemez. Bu tür rüyaların birçok örnekleri mezhebi kaynaklarda ve tarihi kitaplarda zikredilmekle kalmaz; özel hayatımızda ya da tanıdıklarımızda defalarca gerçekleştiğini görmekteyiz ve bunların hepsini tesadüfî sonuçlar olarak düşünemeyiz [FONT=Verdana]Birinci grup psişik (psychic) olarak da bilinen ve bayağı çok sayıda örnekleri olduğu ileri sürülen önceden bilme ve haber alma şeklinde gerçekleştiği iddia edilen ya da öyle gözüken rüyalardır. Bu rüyalara ilişkin mantıklı bir teori bilinçaltımızın küçük parçaları ve ipuçlarını birleştirerek bazı sonuçlara ulaşmada uyanıkken beynimizin olduğundan daha başarılı olması ve uyanıkken gözden kaçırdığımız yada dikkate almadığımız bazı detayların uykudayken bilinçaltı tarafından gözden kaçırılmaması şeklindedir. Diğer bir deyişle bilinçaltımız aynı ipuçlarını ve bilgileri bilincimizden daha iyi birleştirerek yaklaşmakta olan olayları daha önce kavramakta ya da sezmektedir. [/FONT] İkinci grup ise gerçekten gelecekten haber veren ve Allah tarafından sadece peygamberlerine özel olarak bir mesaj vasıtası olarak kullanılan rüyalardır ki bu rüyaların örnekleri Kur'an-ı Kerimde ve hadislerde bulunmaktadır. Bu rüyalar ile ilgili daha geniş bilgi Kur'anda Rüya bölümünde bulunabilir. Bu rüyaların son peygamber Hz. Muhammet (s.a.v)'dan sonra herhangi bir insan tarafından görülmesi ya da müşahade edilmesi söz konusu olamaz. Rüyalar aracılığı ile Allah'tan ya da tanrıdan mesaj aldığını iddia eden insanların rüyaları kesinlikle bu bağlamda değerlendirilemez ve bu grupta gösterilemez.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)