"bahar geliyor, kış kilolarını nasıl atalım" diyorsanız cevabı burada

Bu konu maestro tarafından 11 sene önce açıldı, 584 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
maestro
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 15
Yanıt Sayısı: 106
11 sene önce




1.NEDEN DEVAMLI BİR ŞEYLER YEMEDEN DURAMIYORUZ? CEVABINI ARAYALIM Eğer sürekli bir şeyler yemek istiyorsak ya da geceleri yemeden duramıyorsak, mutlaka bünyemizde bir sorun var demektir. Bu sorun bedensel, ruhsal veya zihinsel olabilir. Öncelikle halletmemiz gereken bunun kaynağını bulmaktır, dayanılmaz rejimlere başlamak ve kendimize eziyet etmek değil.

2.ALKALİ OLALIM İnsan olarak hepimiz bazik varlıklarız, vücut dengemiz alkali olmada yatıyor. Alkali su çok önemli. Beslenmemiz de alkali ağırlıklı olmalı. Sebze ve tahıl ağırlıklı beslenmeliyiz. Asidik ürünleri azaltmalıyız.

3.”NASIL YEMEK YİYORUZ”A DİKKAT EDELİM Yemek yerken su içmeyelim, yemeklerden yarım saat önce içelim. Neden mi? Yerken su içtiğimizde, su salgılanan mide asidinin konsantrasyonunu azaltıyor ve sindirim güçleşiyor. Mantıklı değil mi? Yavaş ve çiğneyerek yiyelim, hapur hupur değil:) Gece mümkün olduğunca yemeyelim.

4.BAZI GIDALARI HAYATIMIZA NEDEN ALDIK Kİ? Bunları çıkartalım: Rafine edilmiş tuz: Mutfaktan dışarı. Katkı maddeli gıdalar: Mutfaktan dışarı. Hazır bekletilmiş gıdalar: Mutfaktan dışarı. Hazır salata sosları: Mutfaktan dışarı.

5.ZEYTİNYAÐI BAŞ TACIMIZ OLSUN Trans yağ: Bu da mutfaktan kovulacak ürünler listesinde ilk beşte yarışır. Doymuş yağ: Vedalaşalım. Zeytinyağı–soğuk sıkma olsun– salatalarımız ve yemeklerimizin tacı olsun. “Ama pahalı” diye düşünenler varsa, bize yazsın, açıklayalım, neden pahalı değil.

6.TAZE GIDA TÜKETELİM Taze meyve sebze önemli. Gıdaları hangi ısıda ve ne kadar pişiriyoruz dikkat edelim. Ne yiyorsak oyuz. Bu cümle Size klişe geldiyse, başka türlü ifade edelim: Elinize bir nohut tanesi alın, ıslak pamuğa yerleştirin. İçinden bir süre sonra nasıl da hayat fışkırır değil mi…Tüm çocuklar bu teste bayılır. Şimdi aynı nohut tanesini haşım haşım haşlayın, yine ıslak pamuğa yerleştirin. Hayat var mı?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
ihtiyacı olanlar için güzel bir konu,sağol.....
maestro
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 15
Yanıt Sayısı: 106
11 sene önce
Aslında herkes için gerekli olan öneriler. Bu diyeti uygularsanız, kilonuzu da korursunuz; ve de sağlıklı yaşarsınız. Başlığı değiştirsem daha güzel olacakmış.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)