Cilt Lekeleri İçin Bitkisel Maskeler

Bu konu şimşek tarafından 10 sene önce açıldı, 513 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
şimşek
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 99
Yanıt Sayısı: 1112
10 sene önce

Porselen Gibi Bir Cilt İçin

Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir.. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir.. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz.. Yalnız cildinizi çok hırpalamadan..



Yumurta Akı Maskesi

1 yumurtanın akına bir limonun kabuğunu ince rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Gerekli olursa biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak iyice yedirerek sürün.


Domates Maskesi

1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi .Tüm malzemeleri karıştırıp, blendır’dan geçirin. Sonra yüzünüzdeki lekelerin üzerine, ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayarak temizleyin.

Lekeler için;

Malzemeler
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır sabah akşam cilde kompres yapılır.

Malzemeler
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır cilt her gece pamukla silinir. Sabah yıkanır.

Lekeler İçin
Buzdolabında kalmaktan dolayı sararmış olan bir salatalığı ikiye bölüp lekeler ovulur lekelerin ne kadar açıldığını göreceksiniz. Bunu her gün ya da haftada 3 gün yapabilirsiniz.

Yaz aylarında oluşan çil ve lekeler için
Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayınız. Buna kür halinde devam edin.

tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Bundan 3.sene önce annem bana gelip çok sevdiği bayan arkadaşının kızı için denk gelip biriktirdiğim yılan pulu istemişti.Kızı evli ve 2.çocuklu,strestten boyunlarında ufak ufak yüzlerce et beni oluşmuş ve birileri demiş ki-ufak bir parça yılan pulu yutsun o et benleri döker,doğum lekeleri de giderir.Yüzümün bir yanında doğum lekesi olduğu için ben de yuttum ve yutmadan önce annem -gerçekten yutacakmısın,o yutulurmu ya..dedi,ama o yutacak ,ben niye yutmayim deyip yuttum,çünki o lekeden rahatsızlık duyuyordum.Ve gerçekten yüzümde o leke kalmadı,hakikatı varmış.Kuru puldur ama ağızda dirilik kazanıyor,işte o insanı huylandırıyor.Bir yan bilgi olarak paylaşmak istedim,dileyen lazerle de et benleri varsa yaktırabilir veya doğum lekeleri için sağılık kurumlarına başvurur.Ciddi durumlar dışında doğal yöntemleri tercih ettiğim için bunu duyunca uygulamıştım.
molla
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 352
10 sene önce
yemek tarifi sandım bir an .gercekten bunu yüzüne süren varmı ..acaba biz erkeklerde kullansak acaba yanlış anlasılırmı...gecenlerde salca olayını denedımdı
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)