Kader Nasil Y azilir

Bu konu DEDE tarafından 8 sene önce açıldı, 553 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
DEDE
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 132
8 sene önce

kader 7 yasina kadar sekillenir,ve kaderi yazan anne ve babadir esas yazanda annedir,o yuzden cennet annelerin ayagi altinda denir ,adil duzgun sevgi veren anne hem kendine hem esine hemde cocuklarina cennet kapilarini acar.kader icin onemli bir esikde evlilikdir dogru evlilkde esler ya cennet kapisini saglam acar yada kapatir birbirine ve gene kadin dir esas olan.peygamberimizin ilk esi hz haticenin hicmi payi yok peygamberimizde dinimizde.sayisiz peygamber gelmis isimleri dahi bilinmeyen.

DEDE
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 132
8 sene önce
her basarida kadin destegi anlayisi vardir yada buyuk basarisizliklarda ,kadin sevgi kaynagidir sefkat kaynagidir sevmesini sefkati bilmeyen kadin kurumus pinardir,adami col eder col.anne gibi anne ,evlenirken dogru kadin bereketli toprak eder adami.
feray
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 169
8 sene önce
Benim gorusum kaderi Allah dogarken yazar 7 yasinda akil bağligi basladigi icin hayir yolu ser yolu baslar insan akli erdigi icin tercihi kendi yapar bir sozde derlerya Allah akil fikir vermis diye boylece yaratilan cennet vecehennem icin hayat sinavi baslar kisaca anlattim Allah her kuluna lailahe illallah diyerek olmeyi nasip etsin insallah
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
Ben buna inanmiyorum tek inandigim artik bilmedigimiz gorulmeyen gucler tarafindan yonetiliyoruz,Kader dedigimiz ise zaten basi sonu belli olan birsey.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
kader Şanı yüce Olan Allah ın, hani o şanı yüce ya o yüce ya, büyügünden küçüğüne her şeyi sonsuz gelecekte ve sonsuz geçmişte olan her şeyi lef i makbuzda saklamasidir. Niye bir kitapta saklıyor onca şeyi çünkü onun şanı yücedir bunu insanlara meleklere ve cinlere göstermekten geri durmaz kibir sadece ona aittir. Kader 7 yaşında oluşur demek doğru değildir kader kişi doğmadan önce de bilinmektedir. Ve Allah kimsenin iradesini kısıtladıği şeyden sorumlu tutmaz ancak sizin bilinçli işlediğiniz günahlar size aittir, kafası almayan ki kimsenin alamaz Rabb i aklınıza değil kalbinize sığdırabilirsiniz :)
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)