Ask Acisi Cekenler Okusun

Bu konu Murat ali tarafından 8 sene önce açıldı, 589 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
Murat ali
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 92
8 sene önce

1. Kesinlikle içinizde geri dönermi dönmezmi şeklinde bir umut bırakmamanız, kararlarınızı ona bırakmamanız ve onun düşüncesi ne olursa olsun kendi kararınızı uygulamanız gerekir.

2. Artık ondan vazgeçtikten sonra ona karşı hayranlık yada nefret duyguları beslememeniz gerekir. Özellikle de bir sebepten ayrıldığınız yada sizi reddeden birine karşı nefret besleyebilirsiniz; fakat nefretiniz onu unutmanızı zorlaştıracaktır.

3. Size onu hatırlatacak duygu yüklü şarkılardan kaçınmalısınız. Bu çok önemlidir. Bu şarkıları dinlemeye devam ederseniz bu yazıyı hiç okumayın daha iyi.
“Çoktan unuturdum seni çoktan
Ah bu şarkıların gözü kör olsun”

4. Eğer mümkünse ondan ve çevresinden uzaklaşmanız yararınıza olacaktır.
Eğer uzaklaşmak mümkün değilse, onunla konuşmayacağım veya görmemezlikten geleceğim diye kendinizi kasmanız bir işe yaramayacağı gibi, tam ters sonuçlar da alabilirsiniz. Onu görmekten ve onunla konuşmaktan kaçınmak yerine ona herhangi biriymiş gibi davranmak en mantıklı davranış olacaktır.

5. Mümkünse ona olan sevginizi hiç dile getirmemeniz, özellikle üçüncü şahıslardan ve hatta kendinizden bile saklamanız yararınıza olur.

6. Kendinizi yeniden aşık olmak için zorlamayın. Bana göre en çok yapılan hata budur. Birini unutmak adına kendinize yapay bir aşk elde edebilirsiniz ve durumunuzun daha da karmaşıklaşmasına neden olabilir.

7. Son olarak “ben hiç bir zaman onu unutamayacağım” şeklinde sıradan insan düşüncesine kendinizi kaptırmayın. Mutlaka unutacaksınızdır. Bir çok kişi unutamam sanmış ama unutmuştur.

Fırtınalı başlayan aşklar kasırgayla sona erebilir. Onunla yaşadığınız unutulmaz anlar sizin için bir kabusa dönüşebilir. Bu durumda yaşanan güzelliklerin ardından herşeyin bittiğine inanmak elbette ki çok zor. Fakat bu zor dönemi aşmanın da yolları var. Yeter ki kendinizi iyi hissetmekten alıkoymayın. Unutmayın kendinizi harap ederek hiçbir yere varamazsınız.

Uzmanlar, bu zor dönemi en iyi şekilde atlatmanız için şunları öneriyor;

1- Sosyal yaşamdan kopmayın. Bu dönemde yalnız kalmak isteyebilirsiniz, ancak yalnızlık, kendinizi iyi hissetmenizi sağlamayacak, sizi daha çok yıpratacaktır.

2- Aileniz ve arkadaşlarınızla daha çok zaman geçirin, belki de onları uzun zamandır ihmal ediyordunuz.

3- Onunla beraberken yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri yapın.

4- Size, onu hatırlatacak şeyleri ortadan kaldırın.

5- İmkanınız varsa, kendinize yakın hissettiğiniz biriyle küçük bir tatil yapın, kafanızı toplamanız için faydalı olur.

6- Küçük şeylerden zevk almaya çalışın, mutlu olmak sizin elinizde.

7- Güçlü olun ve onun sizi hak etmediğini düşünün.

8- Tüm bunların ardından, kendinizi asla yeniden aşık olmaya zorlamayın.

9- Sizi en mutlu eden şeyleri yeniden düşünün, o olmadan önce neler yapardınız şöyle bir sayın.

10- Tüm bunlara rağmen içinde bulunduğunuz zor durumdan kendinizi bir türlü kurtaramıyorsanız, mutlaka bir psikologa başvurmalısınız.

Alıntıdır.

ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
eline sağlık Murat ali..inşallah faydalanan olacaktır.. 10 maddeye her zaman için karşıyım; 10- Tüm bunlara rağmen içinde bulunduğunuz zor durumdan kendinizi bir türlü kurtaramıyorsanız, mutlaka bir psikologa başvurmalısınız. uzmanların, öngördükleri ilaçlar sayesinde kişi uyuyor, derin bir uykuda geceleri yatağında olduğu gibi..Uykuda olan hiç kimse dışarıdan verilen komutları rüyasında uygulayamaz. Bu yüzden uzmanlar kişi üzerinde kalıcı mutluluk sağlayamamıştır..kişiyi gerçek derin uykusundan uyandırmak gerekir..hiçbir uzman kişinin kalp gözüyle hayata bakışını, kişinin kendine özgü uslubüyle ve öz varlıklarıyla buluşturmamıştır.. belki yazıma karşı çıkanlar olacaktır..saygıyla karşılarım.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)