Dua Kapısından Girebilmek

Bu konu ezgilim tarafından 9 sene önce açıldı, 725 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce

Hz. Peygamber (sav), buyurmuştur ki, yerle gök arasında, bir atlının, atıyla kırk yıl gitse ulaşamayacağı kadar kanatları geniş ve kıyamete kadar açık kalacak olan “Dua Kapısı” diye bir kapı vardır. İşte bu kapı bizim için açılmıştır. Allah tarafından bir müracaat ve bir kabul kapısı olarak… Bize düşen işte bu kapının önüne gelip hatta açık olduğuna göre oradan içeri girip istek ve ihtiyaçlarımızı arz etmektir.Peki ama nasıl?Mutlaka her ilaç her derde deva olmaz. Bunun gibi her dua, her dileğin yerine gelmesi için yeterli değildir ve isteğin yerine gelmesini de sağlamaz. Duada rakamlar ve tekrarla, hangi duanın, hangi derde derman olduğunu bilmek de çok önemlidir. Nasıl ki, Ankara’ya gitmek isteyen biri Edirne’ye giden araca binerse hiçbir zaman Ankara’ya varamaz. Bunun gibi bir yere yoluyla gidilmezse varılamayacağı gibi istek ve ihtiyaçlarımızı da usulüne göre istemezsek istenilen sonuca ulaşamayız. O halde istek ve ihtiyaçlarımıza uygun duayı bulmak ve istenilen, bilinen, tecrübe edilen şekliyle tavsiye edildiği dua etmek gerekiyor.Büyük ve önemli bir mevkide bulunan, önemli bir kimsenin yanına giderken bile onun nelerden hoşlandığını araştırıp ona göre bir hediye alınarak gidilir. Gitmeden önce neler söyleyeceği düşünülür ve nasıl söyleneceğinin provaları yapılır. Durum böyleyken, huzur-u İlâhiye giderken neden bunlardan hariç bir ortam düşünülsün…Üstelik derdimizi anlatıp derman isterken, neden ona da uygun bir hediye takdim edilmesin ve neden uygun bir müracaat usulü bulup ona göre davranılmasın…Bütün bunları yapıp, dileğimizi ve isteğimizi ilettiğimiz takdirde, o yüce makamın bize gönlümüzü hoş edecek bir cevap vermemesi mümkün değil gibi görünüyor. Üstelik o kendisi çağırıyor “gelin, isteyin istediğinizi vereyim, derdinizi bildirin gereğini yapayım, problemlerinizi anlatın çözüme kavuşturayım” diyor…Bizim bu konudaki ilk müracaat kaynağımız hiç şüphesiz ki, kabul edilmiş onlarca dua örneği veren Kur’an-ı Kerîm’dir. Sonra nebiler nebisi Hz. Muhammed (sav) ve duaları kabul edilmiş diğer peygamberlerdir.Daha sonra büyük şahsiyetler, velilerle “gizli ilimler” olarak bilinen (Havas İlmi) ile ilgilenen alimlerdir. -A.Arslan-

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
eline sağlık Ezgilim,her zaman dediğimiz gibi tavsiye edilen dua değil,ihlasla inanarak okumaktan huşu duyacağınız dua ihtiyacınız olan ve derdinizin devası olacak duadır....
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Bakın ben şuna inanıyorum; kişiyi dileğine götüren doğru dua bir şekilde o kişiye bulduruluyor... Yani mesela benim bazı duaları canla başla okuyasım geliyor bazen, içimden gelerek... Zaten önce O'nun istemesi olmasa biz isteyemeyiz dolayısıyla gerçekten önce Rabb'im bizi huzuruna kabul ediyor sonra içimizi ısıtan o dualarla O'na seslenmemizi sağlıyor hamd olsun :)
Neyse
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 79
9 sene önce
İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) [İbni Neccar] Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
ufak bir örnekle pekistirmeye calısalım insaallah konu güzel bir konudur acan kardesimizden Allah c.c razı olsun. Allah yoluna herseyını adamıs bir allah dostu ile oglunun arasında sorunlar nedenıyle konusmamaklardadır bir zaman gelir cocuk babasını görmek ister ve babasına gider eve girdiginde babasını namaz kılarken gördügünde sözle der babamı rahatsız etmiyeyim o kadar kendini namaza vermiski hemen ordan ayrışır ama babası birinin geldigini fark etmistir. Babası namazı bitir ve hemen camide bulabilecegi evlıyaya gider ve durumu anlatır evlıya adama söyle demektedir evet sen dogru gördün o senın oglundu bak simdi karsında namaz kılmaktatır adam oglunu namazda görünce kendını tutamaz ve aglamaya baslar evlıya namaz bitiminde ikisi cagırır ve tanıstırır baba ogul sarma dolas olmuslardır baba duraklar ve yaradana söyle seslenır YARABBİ egerki bu kavusma sana olan sevgıden azalmaya neden olacaksa ya benim ya oglumun canını burada al Allah c.c oracıkta oglunun canını alır ve baba Yarabbi sana hamdolsunkı ikimizinde sevgisinin eksilmesıne izin vermedın sana hamdolsun dıye Yaradan'a dua eder. Bu kısastan da anlısılırki tüm benligi ile Yaradan'a dua edenin duası kabul buyurulacaktır. ve algaytü aleyke mehabbetten mınnı.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)