Aksesuarlar Nasıl Seçilir

Bu konu gizlim tarafından 11 sene önce açıldı, 2897 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
gizlim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 0
11 sene önce

Yaşam alanımız olan evimizi güzelleştirmek adına aksesuar her zaman başvurduğumuz şıklardan birisidir. Günümüz koşullarında gün geçtikçe büyüyen, gelişen, sınırsız bir hal alan ev aksesuarları, bizlere aydınlatmadan duvar, yer ve tavan kaplamalarına kadar binlerce hatta belkide milyonlarca seçenek sunmaktadır. Seçenek bu kadar fazla oluncada, haliyle seçim yapmamız oldukça zor ve sıkıntılı bir konu haline gelmektedir. Eğer aksesuar seçiminde hala kararsız iseniz aşağıdaki önerilerimizi bir kenara not edin.
Masanızı renklendirecek çiçekleriniz için şık bir vazo ya da aynalı konsolunuzu duvardaki rafınızı süsleyecek bir biblo belki de anılarınızı taze tutacak ve hep gözönünde duracak fotoğrafınıza göre bir çerçeve arıyorsunuz. Peki bunların evinize uygun doğru seçimler olması ve sizi mutlu edebilmesi için neleri göz ardı etmemelisiniz.
– Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu evinizin dekorasyon çizgisidir. “Klasik ya da modern çizgiler içeren bir evde mi yaşıyorsunuz?”sorusuna yanıt verebilmeniz size yardımcı olacaktır. Bununla birlikte evinize hakim renkleri de dikkate almalı ve birbirine uyumlu renkleri tercih etmelisiniz.
– Mobilyalarınız ağırlıklı olarak cam metal canlı renk kumaştan ve köşeli ya da geometrik hatlardan oluşuyorsa tercih edeceğiniz ev aksesuarlarının bu doğrultuda renkli ve benzer özelliklerden oluşması doğru bir seçim olabilir.
– Öte yandan ceviz kaplama gibi ahşap bir kaplama ve daha oymalı kakmalı işlemeli hatlardan oluşmuş mobilyaların yer aldığı klasik izler taşıyan bir evde yaşıyorsanız bu çizgiyle uyumlu pirinç bakır eskitme gibi renk tonlarında ya da mobilyalarınızda kullanılan ahşabın tonlarında ev aksesuarları seçmeniz doğru olabilir.
– “Tüm bunlar iyi güzel de ben zıtlıkların insanıyım” diyorsanız aşırı zıtlıklardan kaçınmalı ve zıt ama yine de birbiriyle uyumlu tonları seçmelisiniz. Unutmayın ki siyah ve beyazdaki zıtlık bile yerine göre şık durabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)