Sevgililer Günü’nün Kaynağı

Bu konu Lalla tarafından 1 ay önce açıldı, 150 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Lalla
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 25
Yanıt Sayısı: 0
1 ay önce

Sevgililer Günü’nün kökeninin ardındaki: Şirk…

Aslında Sevgililer Günü’nün kaynağı Lupercalia’ dadır. Bunlar, antik Roma’da, ormanların ve sürülerin
tanrısı olduğu varsayılan Faunus onuruna 13-15 Şubat tarihleri ​​arasında kutlanan yıllık festivallerdir . Bu şenlikler sırasında Luperci rahipleri, Palatine Tepesi’nin eteğindeki Lupercal mağarasında Faunus’a keçi kurban etmeye giderlerdi. Kurban törenine neredeyse çıplak genç adamlar katılmak zorunda kaldı ve ardından rahip, keçiyi öldürmek için kullanılan bıçakla onların alınlarını kesti. Daha sonra Faunus için kurban edilen canavarın derisinden şeritler kestiler ve Roma’nın etrafında koştular, yol boyunca karşılaştıkları kadınları doğurgan hale getirmek için kırbaçladılar  !

Lupercalia, Roma’da, kötü ruhları kovarak şehri temizlemeyi ve böylelikle sağlık ve bereketi serbet bırakmayı amaçlayan, 13 Şubat’tan 15 Şubat’a kadar kutlanan çok eski bir Roma pastoral festivalidir.

Kısaca söylemek gerekirse, bir Müslüman Sevgililer Günü’nü kutladığında bu onun diğer şeylerin yanı sıra şunları da onayladığı anlamına gelir:

Allah’tan başka bir tanrıya inanmak;
Allah’tan başkası için bir hayvanın kurban edilmesi;
yalnızca Allah’a ait olan güçleri yaratıklara atfetmek;
doğurganlık beklentisi ve kişinin davasıyla bir fetüsün yaratılması; büyücülüğe benzer ritüellerin uygulanması (kazıma, kan kullanımı).

Bütün bunlar doğrudan doğruya temel inancımız olan tevhide dokunuyor. İnancının İslam olduğunu iddia eden bir insan bu şirki nasıl tasvip edebilir? Bu nedenle dinimize yabancı olan bu bayramlara dikkat etmek şarttır. Çünkü bu bayramlar çoğu zaman hafiflik ve dikkatsizlik kisvesi altında küfrü teşvik etmektedir. Tıpkı Cadılar Bayramı ve Noel gibi Müslümanların da bu sevinçli olaylara, her yıl uyandırdıkları coşku ve heyecana kapılmamaları gerekir. İnsanları bir araya getirmesi gereken bu şenlikler, onları ancak ateşte buluşturacaktır.

Pagan (çok tanrılı din) bayramının kutlanmasının ardında: Kâfirlerin taklidi…

Bunun yol açtığı ciddi akide ihlallerinin ötesinde , Müslüman olarak Sevgililer Günü’nü kutlamak, kendinizi inanmayanlarla asimile etmek anlamına gelir. İbn Ömer’in rivayet ettiği şu hadis bize bunu ispat etmektedir:

“Kim bir kavme benzerse ondandır.”

Tıpkı Yüceler Yücesi’nin şu ayeti gibi:

“Sizden kim onları dost edinirse onlardan olur.”
5. sure 51. ayet.

Ayrıca İslam sadece iki bayramı tanır. Kitap ve Sünnet’ten alınan delillere ve âlimlerin ittifakına göre, kanunlaştırılan İslami bayramlar, Fıtır (Sadaka ve Oruç) Bayramı ve Kurban Bayramı olarak özetlenmiştir. Ayrıca haram tutkuları övmenin güzel ahlaka aykırı olduğu da açıktır. Bu vesileyle kardeşlerimize, evlilik dışı ilişkilerin caiz olmadığını ve imana son derece zararlı olduğunu hatırlatıyoruz… Ancak sevgiye ve bir çifte yönelmek son derece sağlıklı ve doğaldır ve sizi şiddetle tavsiye ederiz. diğer yarınızı bulmak için nedenleri yasal bir şekilde yapın.

İslam’da Sevgililer Günü Nasıl Değiştirilir?

Din, tarih kısıtlaması olmaksızın tüm yıl boyunca eşler arasında iyi davranışı emreder! Nitekim Allah Resulü aleyhisselam şöyle buyurmuştur:
“İmanı en kâmil olan mü’min, ahlâk bakımından en güzel olanınızdır, en hayırlınız da hanımlarıyla en iyi olanınızdır.”
Tirmizi, Riyad as-salihin n°278, Şeyh el Albani tarafından tasdik edilmiştir.

Aynı şekilde Peygamber aleyhisselam da aramızdaki sevgiyi alevlendirmek için bizi birbirimize hediyeler vermeye teşvik etti:

Ebu Hureyra (Allah ondan razı olsun)’a göre: “Kendinize hediyeler verin, o zaman birbirinizi seveceksiniz.”

Buhari tarafından Al Adab Al Mufrad n°594’de rapor edilmiş ve Şeyh Albani tarafından Sahih Al Adab Al Mufrad n°462’de doğrulanmıştır.

Dinimizde olanı daha mükemmel bir şekilde pagan kutlamalarında aramaya gerek yok… Üstelik örf ve adetlerinde, bayramlarında kâfirlerin taklit edilmesi çifte hiçbir bereket getirmeyecektir, bu kesindir. Ayrıca Miladi takvimindeki bu bayram tarihlerinin, ekonomiyi kalkındırmaya yönelik ticari etkinliklerden başka bir şey olmadığını da unutmamak gerekir. İnsanları tüketime sevk etmekten başka amaçları yok. Asil elçimiz ‘aleyhi salat ve selam’ın tavsiyesi ise birliklerin mühürlenmesini, kalplerin bir araya getirilmesini ve aile mutluluğunu sağlamayı amaçlamaktadır. Bilgeliğin ve nezaketin nerede bulunduğunu ölçmek size kalmış…

Ancak, eğer Sevgililer Günü’nü kutluyorsanız veya ailenizin bu geçişi sorunsuz bir şekilde kabul etmesine yardımcı olmak istiyorsanız, işte bazı öneriler:

Eşiniz için düzenli olarak “özel” bir akşam ayırın. Bu bire bir toplantıdan sapmamaya dikkat edin: örneğin müsaitlik durumuna bağlı olarak ayda bir kez. Önemli olan romantik randevunuzu kaçırmamanızdır.

Mümkün olduğunda rutini kırmak ve manzarayı değiştirmek için küçük bir kaçamak düzenleyin. Bazen başlangıcın pembe atmosferini bulmak için bulunduğunuz ortamı terk etmeniz yeterlidir!

Birbirinize hediye verme alışkanlığını edinin. Bunların çok pahalı veya özellikle orjinal marka olması da gerekmez. Önemli olan alışveriş yaparken sevdiğinizi düşünerek karşılıklı hassasiyeti korumaktır. Küçük hediyelerinizi bulacaklarından emin olduğunuz bir yere saklarken eğlenebilirsiniz! Sürpriz unsuru her zaman hoştur…

Arada bir tüm engelleri kaldırın: Akşam yemeği, loş ışıklar, mumlar, gül yaprakları vb. Pastanın kreması: Mum ışığında akşam yemeği evde olsa bile, daha önce hiç olmadığı gibi hazırlanın! Müslüman bir çift olmamız romantik olamayacağımız anlamına gelmiyor. Aslında kalbinizde sevdiğiniz kişi Sevgililer Günü’nü istiyorsa, bu mutlaka tüm bu ilgilerin onu hayal haline getirmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gün dışında ona eksik olan ilgiyi göstermenizde bir sakınca yoktur.

Anlamışsınızdır, müminin sevgisini kanıtlamak ya da ilişkisini sürdürmek için belirli bir tarihi beklemesine gerek yoktur. Eşinize karşı bu çabanızı ve ilginizi sürdürürseniz, Sevgililer Günü geldiğinde yılın geri kalanına zemini önceden hazırlamış olacağınız için hiçbir eksiklik ya da hayal kırıklığı kalmayacak! Bağlı olduğumuz bir alışkanlığı bırakmak hiçbir zaman kolay değildir ama bilin ki iyi bir davranıştan daha iyi bir deva yoktur… Zevceniz (eşiniz) eninde sonunda şunu kabul kabul edebilir, 14 Şubat’ı atlamak o kadar da kötü değil. madem birbirinizi her gün seviyorsunuz…

Rum suresi 21.ayet

Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

Sevgililer Günü için ünlü İslamcı aktivist Magdy Ashur

Kimse bizi düşünceleriyle kırbaçlayamaz kim bizden nefret etmek isterse biz onu sevgimizle karşılarız, o sevgi çemberinde ışığı görür ve karanlıktan çıkar diye konuştu Aşk sadece genç erkekler ve kızlar arasındaki ilişkiden ibaret değil aşkın anlamı güzel, geniş ve mutlak olduğunu kaydetti

İslam nefret dini değildir Kur’an-ı Kerim’de sevgi kelimesi geçmektedir Allah’tan başkasına olan her aşk çöker.

İslam’da Aşkın Şartları

Peygamber Efendimiz s.a.v şu sözleriyle tasdik etmiştir

 Bir kulu sevmek, ne seni kulun yaratıcısını sevmekten alıkoyar, ne de seni ibadet etmekten ve Allah’ı anmaktan caydırır.

Aynı şekilde sevgisinin de gizli kalması, sevdiğinden kimseye bahsetmemesi, ona maruz kalmaması gerekir.

Ayrıca aşığın, iradesi kuvvetli ve duygularına hakim olan kişilerden olması gerekir. Çünkü aşk, dini ve Allah sevgisi, O’nun kanun ve emirlerini ihlal etmekten kendisini alıkoyan, yumuşak huylu bir adamın iffetli konuşmasıdır.

Aşık, sevdiğine ulaşmak için Allah katında şirk sayılan büyü gibi haram yollara başvurmamalıdır.

Sevgi, hiçbir kişisel çıkar ve kazanç olmaksızın, Allah için ve Allah’a yönelik olmalıdır.

Bu sevgi günaha ve iğrençliğe dönüşmemeli, aksine Allah’ın yasası tarafından yönlendirilmelidir.

Seven eğer Allah için seviyorsa ona sevdiğini söylesin

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)