İlmi Ledun

Bu konu OMAR tarafından 8 sene önce açıldı, 3764 kere okundu ve 17 Cevap verildi.
OMAR
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 108
8 sene önce

Ledun ilmi eşya ve olayların perde arkasından anlamlandırıldığı boyutsal alemdir. Ledun ilmini kavrayabilmek için en önce bilinmesi gereken havas vs ilimler değil sıfat , tevhid ve mana ilimleridir , ledun ilmi görünmeyi bilmektir.

Ledun ilmi 72 dereceden oluşur , ledun ilmine sahip bir kişi bir göle baktığı zaman gölde ki damlaların adedini bilir . Bunun dışında aynı zaman da ledun ilmine sahip bir kişi devrin imamını bilir . Ledunni boyutta yazım şekilleri de farklıdır .

Ledun ilmine sahip olmak isteyen bir kişi haram ve helalleri gözeterek dünyadan tamamen kalbini çevirerek ledun ilminin 6 aşaması olan ilk aşaması ile başlar kişi sırf ledun ilmine sahip olmak için namaza başlar (veya ilim sahibi olmak için) kalbini haramdan çevirmeye çalışırsa kişinin başarılı olması olağan değildir çünkü kişi rıza yolunu gözeterek bu işte başarılı olabilir .

Aynı zaman da kişinin sıratı mustakim üzere olması ve 5 , 6 , 7. basamakları geçerken (ki bu basamaklar görsel , işitsel ve kalbseldir) dikkatli olması lazımdır zira amaç rıza yoluyken bi anlık gaflet onu derinlere sürükleyebilir… Bu basamaktan sonra kişi sırrın olduğu kalbi anlamaya başlar . Ve 14. basamaktan sonra kalbe nur iner . Kişi aynı zaman da rıza yolunu gözeterken vucüdunda üç yüzden fazla sönük halde kandil vardır kişi 14. basamağa ulaştığında bu kandillerin hepsi yanmakta olur . Ledun sahibi kişi de bu kandilleri de rahatlıkla görebilir.

Kişi bu işte rıza yolunu gözeterken aklını da iyi kullanması lazımdır zira insana nefs hali şerri ruh hali ise hayrı akla iletir . İnsan nefsin verdiği hayr gözüken akıldan da kaçınmalıdır zira kendisini önce dini mükemmel yaşıyor bi halde bulurken daha sonra kendisinde bir yücelik hissi ve büyüklenme oluşur ve kendisini mehdi , devrin imamı , tüm varlıkların lideri , velilerin lideri , gavs vs zannedebilir . İşte bunun olmaması için en başta da dediğimiz gibi kişi tevhid , sıfat ve mana ilimlerini bilmelidir ki bilinen manalar arasında kalmasın .

İlmi ledun ile kişi manayı ve maddeyi bilir . Ledun ilmi olan kişi yeri bilinmeyen insanların nerede olduğunu da bilmektedir , tabii ki bunların ALLAH sübhaneke ve teala’nın verdiği izin ile olduğu özel bir yetenek olmadığını unutmamak lazım , yeteneklere sahip olmaz kişi sır kişinin içindedir kimi o sırra ulaşmakta irade eder ve vuslat ettiğini elde eder . Ledunni ilme sahip kişiler sürekli dualarında sırrı isterler bu ilme sahip kişiler her imkan doğrultusunda hareket edebilirken istedikleri sır bizim düşündüğümüz tarz da bir sır olmadığı ortadadır işte ledunni ilme sahip kişi de bu sırrın peşine düşendir , ledun ilmi var ama geliştiremiyorum lafını taşıyan değildir . Kişi de ledun boyutu açıldıysa o boyutta nasıl ilerleyemez aklım almıyor benim… Ya o boyuttan düşersiniz yada o boyutta ilerlersiniz…

Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
8 sene önce
Aynen ortasi yok.seyru suluk da orta yok.allah herseyi insanin kalbine naks ediyor ilimi bilimi. eline sağlık paylasim icin keyifle okudum...
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Sır bence Allahı görmek. En büyük nimet o olduğuna göre en büyük amaç da o olabilir
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Ledün ilmi veya ilm-i ledün, okuyarak öğrenilmez. Allahü teâlânın ihsanı ile kalbe ilham edilen, ilahi sırlara ait bilgilerdir. Görünüşte, akla ve nakle zıt gelebilir. İlm-i ledün sahibi olanlar, hadiselerdeki gizli sırları ve hikmetleri bilir. Kur'an-ı kerimde, (Kehf) suresinde bu husus açıkça bildirilmiştir. Ancak,zahiri ilimle desteklenmeyen ledün ilmi olamaz... Neml 38-40 ayetlerdeki kıssa ve Kehf suresinde ledün [bâtın] ilmi hakkında bahsedilen kıssalar, bâtın ilmine sahip keramet ehlinin bulunduğunu açıkça bildirmektedir. İlm-i bâtın, ilm-i zahirden ayrılmaz. Her ikisine kavuşanlara, Ulema-i rasihin denir. Hazret-i Ebu Hüreyre, Resulullahtan iki ilim aldım. Birini size bildirdim. İkincisini bildirmedim, çünkü anlayamazsınız; dedi. Birincisi, İlm-i zahir, ikincisi İlm-i bâtın’dır. Bunu ancak, evliya ve sıddıklar bilir. İmam-ı Malik buyurdu ki: İlmi zahire malik olan, ilmi bâtına kavuşabilir. Zahir bilgisi olan kimse, ilmi ile amel ederse, Allahü teala, ona bâtın bilgisi ihsan eder. Ebu Talibi Mekki buyurdu ki: İlm-i zahir ile ilm-i bâtın, birbirlerinden ayrılmazlar. Beden ile kalbin birlikte bulunması gibidirler. Bâtın ilimleri, arifin kalbinden kalblere akar. Deylemi, Süyuti, Münavi den Bâtın ilmi, Allahü teâlânın esrarından bir sır, hikmetlerinden bir hükümdür. Allah onu kullarından dilediğinin kalbine bırakır.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Allahı görmek ifadesi,yanlış bir ifade.....Hz. Musa da Allahı görmeyi dilemişti,ama ona özetle ve mealen <<şu karşıdaki dağa bak,o eğer yerinde kalırsa sen de görebilirsin>> dendi,ve dağ yerle bir oldu,Hz. Musa bayıldı........devamı Kur'an-ı kerimden okunabilir... Bu ayetlerin ışığında bizler ibadetlerimizi Allahı görmek değil,onun yolunda ona ulaşmak amacıyla yaparız.... Kasdı aşan ifadeler kullanılmaması çok önemlidir....
bestem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 49
Yanıt Sayısı: 557
8 sene önce
ledün ilmi sonradan elde edilemez ya var-dır ya yoktur allahü teala dilediğine bahşeder sadece .kul okul mısalı verileni geliştirmek ve ilerletmekle mesuldur sadece . yoksa olan olmayan var edilemez yok kişi kendınde bunu var etmek istiyorsa yanılgıya düşer bu ilmi cin elde etmeye uğraşırlar ya işte bu tarz bır yetenek değildir . sonradan değil yaradılışında bahşedilmiş bır yetenektır özelliktir
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
8 sene önce
Ledun ilmi okuyarak ogrenilmez ve bilenlerinde normal insanlar icin akil sinirlarinin disinda oldugu icin ogretmedigi bilinen birsey. Fakat bundan sonradan kimsenin bu ilme sahip olamayacagi gibi bir sonuc cikartamayiz. Allah C.c diledigine bahseder, insanin manevi yondende kendisini hazirlamasi, yukselmesi ve tamamiyle Allah c.c'ye yonelmesi gerektigini dusunuyorum. Ve tabiki istemek lazim. Bunuda islam buyuklerimizin dualarinda buna bircok kez rastliyoruz. Suda bir gercek ki bu ilme sahip olaninda dunya sinavinin daha cetin ve zorlu oldugudur.
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce
Sonradan ögrenilmeyecek olsa Hz. Musa ögrenmek istemezdi. Kaldi ki dogustan gelen bir özellik degil. Araba kullanmayi ögrenme gibi ögrenilme ama buna zemin hazirlanabilir. Manaviyati o yöne dogru cekersiniz. Sonrasini Allah-u Telaya birakirsiniz. Omar cok dogru söylemis. Ilm-i Ledun sahipleri bunu söylemezler. Bakin bazi ilim sahipleri, bu yetilerini söylemezler.
bestem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 49
Yanıt Sayısı: 557
8 sene önce
omar yanı erbaun diyeyım ah be kuzum ahhhh daha çok fırın ekmek yemen lazım malesef bir şeyleri bilipte sana sen istedın diye kımse kendını kanıtlamak zorunda değil ayrıca bunu sanmakı sana ıspatlamak zorunda herkes ben burda senden daha çok insan gördüm neler geldı geçti ..... bilmek ve bılınen yolu kullanmak arasındakı farkı anlayamadığın için senın adına üzgünüm bir kitaptan okuyarak öğrenmek başka verilmiş olanı yönetmek başka çocuğum bılmem anlatabıldım miiii
OMAR
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 108
8 sene önce
hani okuyarak öğrenilmezdi ne oldu okumak başka yönetmek başka yazmışsınız bence siz önce bi karar verin neyin ne olduğunu ve ilim sahibi insanları aşağıda görme siz önce bunu bi anlayın .
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce
Biraz sakin olun bakalim Omar ve bestem. Tartisacaksaniz ikili atisma seklinde olmasin lütfen. @bestem Erbaun ya da degil. Konumuz o degil. Kimse de kimseye bir sey ispat etmek zorunda degil. Herkesin yetisi varsa kendine. Burasi sihirbazlarin show yaptigi sahne degil. Varsa paylasacaginiz bilgi, buyrun paylasin hepimiz ögrenelim.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
8 sene önce
Bilgi paylasimi adina ve ilgimi ceken bir konu oldugundan dolayi izin verirseniz tekrar konuya donmek istiyorum. Umarim profil mesajlari araciligi ile tatliya baglarsiniz tartismayi. Omar yazinda dikkatimi ceken bir ayrinti var. Ledun ilminin ayni zamanda boyutsal bir alemi oldugundan bahsetmissin. Bu bilgi genellikle bahsedilmiyor veya ben bu ayrintiyi baska biryerde yakalayamadim. Bu alem hakkinda eger mumkunse biraz daha bilgi verebilirmisiniz. Yazim sekilleri derken ayri bir lisandan mi bahsediyoruz yoksa sadece yazilis sekilinden mi? Bu yazim sekillinin ozelligi nedir? Bir diger konu ise. Ledun sahibi alimler veya insanlar kuran-i kerim`in gizli sirlarina vakif ise ki anladigim kadariyla oyle, neden sadece islami daha iyi yasamak adina bu bilgilerden yararlanmak adina diger insanlara aciklamiyor veya ogretmiyor.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Erbaun,vukuatların yeterince forumu karıştırdı.... Bak evladım burası sana göre değil,sen kendine başka maceralar ara....
Airborne
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 34
Yanıt Sayısı: 1001
8 sene önce
Siz halen daha neyin pesindesiniz anlamiyorum? Niyetiniz kavga etmekse tüm forum bunlari okumak zorunda degil. Burada sadece sizler yoksunuz. @Omar sana gelince. Sebep ne olursa olsun "Yalan söyledin". Hem bir kere de degil. @bestem Uzatmayin artik. Tekrar diyorum. Kimse bir seyi ispat etmek zorunda degil. Sen ucuyorum diyorsan ucuyorsundur. Omar görünmez oluyorum diyorsa görünmez oluyordur. Birak öyle kalsin. Zeinarda gelirse kulaklarinizdan ceker yoksa :devil[1]: :biggrin[1]: @edit Zeinarda gelmis zaten :)
MUSTANG.
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 201
7 sene önce
ledun ilmine sahip oldugun gecmisi bugunu gelecegi gordugun ve etkiliyebildigin gercek beste.zor bu ilim ile yasamak herseyin gercek yuzunu gorelek.
hür adam
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 47
7 sene önce
Ya öyle mi peki bu ledun ilmi nin her hangi bir uygulaması veya esması yada zikirleri varmı? Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum ii günler.
hür adam
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 47
7 sene önce
Ledun ilmi hariç olmak üzere Bnde çok tuhaf ve acaip şeyle r oluyo galiba Zikirler, dualar ve Esmalar dan dolayı artik bundan sonra msj atmayacağım Teşekkürler lahutiye.com
insizbey
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 10
3 sene önce
güzel bilgilerin paylaşıldıgı ilime uzanan yolların açıldıgı bu sitede eleştiriler gönül kırıcı olmamalı. elbette herkesin kendine has bilgisi veya becerisi olabilir. önemli olan bunların içinde en dogru olanı bulabilmektir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)