EL KAYYUM | Havâs ve Esrarı

Bu konu lahutiye tarafından 12 sene önce açıldı, 3100 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
lahutiye
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
12 sene önce

YÂ KAYYUMU FELÂ YEFÜTÜ ŞEY’ÜN MİN İLMİHÎ VELÂ YEUDUHU

İlahi isimlerden bir ismi şerifde El Kayyum’dur.
Gökleri yeri ve herşeyi yerli yerinde tutan demektir
.

Manası: Ey vücudu zatı hakıkıyesi ve kemali sıfatiyesi ve efaliyesi ve evsafı zatiyesi kendi zatıyla karim ve celal zatiyesi kaim bizzat olan Allah’ım! Bütün Alemler içinde büyün mahlukatın mesalihi surilerini ve ümuru manevilerini tedbir etmekde ilminden bir şeyin zerresi fevt olmaz.

Havas ve Esrarı:

Eğer bir kimsenin idraki ve hafızası zayıf olsa da işittiğini ve okuduğunu hatırında tutamasa 40 Gün müddetle hergün 27 kez bu şerefli ismi okumalıdır. Tam bir teveccühle (inanarak) ve tahareti kamile ile okuyunca gönlü öylesine safi (berrak) olur ki; her ne işitse ve okusa unutmaz.

– Her kim bu şerefli ismi (duayı) devamlı okusa gayb ilmi o kimsenin gönlüne peyda olur. Öyle ki insanların benliğini (iç yüzünü) anlar.

– Eğer bir kimse birşey kaybetmiş olsa ve ne olduğu kimin aldığını bilmese Pazartesi gecesi bu ismi şerifi 121 defa okusa o kaybolan nesnesi niyetine.. Ve yatıp uyusa ruhaniler tarafından buna rüyasında yahut uyanıklığında bir belirti yahut haber verilir. Veya çalan kimsenin suretini buna açıkça gösterilir.

– Eğer bu ismin zikri ile devamlı şekilde meşgul olsa Hak Teala Levhi dilinden hicablarını feth edip maanii mugayyeb’e (Gayp kapıları) o kimseye açılır.

– Ve o kimsede zamiri nas’a (insanların benliğine (geçmiş gelecek havadislerden) vakıf olmakta) ittila hasıl olur ve mazi – müstakbel vekailerinden haberdar olur. Her ne tarık ile olursa olsun.

– Eğer sakin olduğu mekanda pazartesi günü 27 kere okuyup o yere (eve üfürse; Allah’ın izniyle o mekana ebedi hırsız giremez. Bu şerefli ismin (duanın) berekatıyla.

– Bir kimse bir şey kaybetmiş olsa bilmese ki ne oldu? ve nereye gitti? Bu niyet ile bu ismi (duayı) 120 kere okuyup yatmalıdır. Rüyasında kaybolan şeyinin ne olduğunu ona haber verirler. Eğer çalınmışsa gösterirler.


Günü: Çarşamba
Gecesi: Çarşamba
Ulvi Meleği : Askaiyle
Sufli Meleği: Asbitişin
Buhuru : Amber



Havas gizli ilimler

SaRe
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 123
12 sene önce
Teşekkürler Ares paylaşımın için
superisi
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 214
Yanıt Sayısı: 1018
12 sene önce
Ares kardeşim bende bu gün tam sana neden aktif değilsin artık diye özelden yazacaktım tam bunu düşünmüşken seni görmek ne güzel:) teşekkürler paylaşımın için
Ezom
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 509
12 sene önce
Faydalı güzel bir paylaşım Ares kardeşim teşekkürler...
ferit
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 4
12 sene önce
Ben de bu duayı 1991 de okuyordum, çok faydasını gördüm. Bahsi geçtiği şekilde zihinsel güç veriyor, gayp kapılarını zorlamadım. Fakat dua da eksik olan bir esma vardır. En başta Ya Hay demek gerekiyor. Kayyum ismi Ya Hayy-u Ya Kayyum olarak geçmektedir. Orjinali : "YÂ HÂYY-U YÂ KAYYUM, FELÂ YEFUTU ŞEY'ÜN MİN İLMİHÎ VELÂ YEUDÜHÜ" dür.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)