Esma-i İdrisiyye Şerhi 24. isim

Bu konu Havas tarafından 13 sene önce açıldı, 1200 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
Havas
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 46
Yanıt Sayısı: 3
13 sene önce

YÂ HALÎMEN ZEL-ENATİ FELÂ YUADÎLÜHÜ ŞEY’ÜN MİN HALKIHİ

Allah Teâlânm Esmaül Hüsnasından (güzel isimlerinden) sayılan bir ism-i şerif de «El hâlim» dir. «Hilm» lafzı ahlâk-ı İlâhiyeden sayılır. Cenâb-ı Hakk; insanların şerirlerinin akıbetinde onları cezalandırmak için acele etmez. İntikamda acele etmez. Tövbe istiğfar etsinler diye onlan cealandırmakta acele etmez. Ha-lim-i mutlak ezeli ebedi Cenâb-ı hakkdır.
Manâsı: Ey teenniyi kâmile sahibi olan hâlim va-cibüttekrim celle celâlehu teâlâ. Kemâli hilmiyet sıfatına ve hakkaniyetinin teennisinin vasıflarına yaratıklarından bir şey muadil ve mümasil olmaz.
Havass ve Esrarı:
Cenâb-ı Şeyhül Ekber Muhyiddin Arabi (K.S.) Hazretleri buyurur:

Bir kimse bu ism-i şerifin zikrine devam etse; takva makamına ulaştıkdan sonra riyazât-ı kâmile ve kemâli tezellül ile ve iftikarla hacetleri yerine getiren Allah Teâlâ’ya tazarru ve niyaz üzere 40 gün tamam olduğunda Cenâb-ı Hakk ve feyyazı mutlak o kimsenin kalbine ilim ve hikmet feyz eder. Nitekim hadis-i şerif -de variddir (meâlen). Bir kimse tezellül ve iftikarla, hulûs-u kalble Allaha kullukda ve Allahı zikirde devam üzere sabit olsa; bu sebat üzere olduğu halde 40 günde o kimsenin gönlünde hikmet çeşmeleri zahir olup dilinden akar. Allah Teâlânm fazlıyla..

Bir kimse bu ism-i şerifin zikrine müdavemet üzere olsa; hiç kimse onunla mücadele ve muhasama etmez.

Bu ism-i şerifi zikir eden vakar sahibi olup meskenet ile beynel inam muazzez ve mükerrem olur (86).

Bir kimsenin sevdiği olsa bu adı bir yenir taam üzerine 1000 defa okuyup yedirse o onun aşkından deli divane olur (87).

NUR_UM
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 55
7 sene önce
Merhaba. Acaba koruma duası gerektirir mi ? Ve bu dua için koruma olarak(gerekiyorsa) ne okusam tesirli olur.
hür adam
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 47
7 sene önce
Bende 40 ismide var hatta boynumda taşıyorum ve okuyorum ne gibi bir faydası var.?
hür adam
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 47
7 sene önce
21. Tanesi bu gibi fayda veriyor peki ya 19 tanesi ne fayda veriyor ?
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Bunların hepsi tek tek ve ayrıntılı bilgileriyle sitemizde mevcut,isteyen bulur okur......
seyitefendi
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 23
7 sene önce
[QUOTE=Havas;3391]YÂ HALÎMEN ZEL-ENATİ FELÂ YUADÎLÜHÜ ŞEY'ÜN MİN HALKIHİ Allah Teâlânm Esmaül Hüsnasından (güzel isimlerinden) sayılan bir ism-i şerif de «El hâlim» dir. «Hilm» lafzı ahlâk-ı İlâhiyeden sayılır. Cenâb-ı Hakk; insanların şerirlerinin akıbetinde onları cezalandırmak için acele etmez. İntikamda acele etmez. Tövbe istiğfar etsinler diye onlan cealandırmakta acele etmez. Ha-lim-i mutlak ezeli ebedi Cenâb-ı hakkdır. Manâsı: Ey teenniyi kâmile sahibi olan hâlim va-cibüttekrim celle celâlehu teâlâ. Kemâli hilmiyet sıfatına ve hakkaniyetinin teennisinin vasıflarına yaratıklarından bir şey muadil ve mümasil olmaz. Havass ve Esrarı: Cenâb-ı Şeyhül Ekber Muhyiddin Arabi (K.S.) Hazretleri buyurur: Bir kimse bu ism-i şerifin zikrine devam etse; takva makamına ulaştıkdan sonra riyazât-ı kâmile ve kemâli tezellül ile ve iftikarla hacetleri yerine getiren Allah Teâlâ'ya tazarru ve niyaz üzere 40 gün tamam olduğunda Cenâb-ı Hakk ve feyyazı mutlak o kimsenin kalbine ilim ve hikmet feyz eder. Nitekim hadis-i şerif -de variddir (meâlen). Bir kimse tezellül ve iftikarla, hulûs-u kalble Allaha kullukda ve Allahı zikirde devam üzere sabit olsa; bu sebat üzere olduğu halde 40 günde o kimsenin gönlünde hikmet çeşmeleri zahir olup dilinden akar. Allah Teâlânm fazlıyla.. Bir kimse bu ism-i şerifin zikrine müdavemet üzere olsa; hiç kimse onunla mücadele ve muhasama etmez. Bu ism-i şerifi zikir eden vakar sahibi olup meskenet ile beynel inam muazzez ve mükerrem olur (86). Bir kimsenin sevdiği olsa bu adı bir yenir taam üzerine 1000 defa okuyup yedirse o onun aşkından deli divane olur (87).[/QUOTE] Birşey sorucam Bu ismi şerifi safran kalemiyle yazıcaz dimi ayrıca annesinin adını ve kendisinin adınıda yazın diyor başka biryerde görmüştüm ama nasıl yazıcağımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz ve rüzgar gören biryer derken ağaca asmak gibimi
labradora
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 6
6 sene önce
erbaini idrissiyyenin önce Allah rızası için sonra rızık için ya ilahel alihetir rafiı c.esmasını çekiyordum .ama biraz araştırınca bazı esmalarının faziletlerini bazı esmaların bırakılınca helake kadar götürülebileceğinden bahsedilmiş.benim çektiğim esmada böyle bir tehlike varmı?bilen cevaplarsa sevinirim.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23540 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye sevim1551
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)