KİM 80.000 melek,80.000 şehit,80.000 Abid SEVABI (DAHASI SIÐMAZ) KAZANMAKİSTER BU DU

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 516 kere okundu ve 9 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

Abdüh Muhammed Baba(Rahimehullah)’El-Mecmu’atü’l-mübareke’isimli eserinde

( Bismillahirrahmanirrahim)


(( Elhamdülillahi hamdeyyüvafinniame Ve Eşhedüel La İlahe illallahu vahdehü la şerikelhü şehedetem müberraetem mineşşekki vettühemi ve eşhedüenne seyyidena Muhammedennebiyyene abdühü ve rasulühü seyyidül arabi vel acemi sallallahu teala aleyhi ve sellem ve ala alihi ve ashabihi ve ezvacihi ve zürriyetihi efdalil ümem ))

‘Nimetlerine denk gelecek bir hamd ile Allah’u Te’ala’ya Hamdü Senalar Olsun.
‘Ben Şek ve Töhmetlerden beri kılınmış bir şahadetle şahitlik ederimki ALLA’U TE’ALA’DAN BAŞKA HİÇ BİR İLAH YOKTUR.YİNE ŞAHİTLİK EDERİM Kİ PEYGAMBERİMİZ,EFENDİMİZ MUHAMMED O’NUN KULUDUR.RASULÜDÜR,Arab’ın ve Acemin Efendisidir.

Allah’u Te’ala’ ona ve Ümmetlerin en üstü Olan Aline,Ashabına,Eşlerine,ve Zürriyetine salat ve selam eylesin’

Dedikten sonra Peygamberimiz Şöyle devam etmiştir..


İşte bu Abdullah İbni’s-Sultan(Radıyallahu anh)ın İstiğfarıdır ki bu,her şeyden koruma ve emniyettir.

Abdullah İbn-i Sultan bu İstiğfarı Recep Ayının Hergecesinde Okurdu

Bu Kişi:İÇKİ,ZİNA,FISK-U FÜCUR,NAMAZ VE ORUÇA GEVŞEKLİK İLE TANINMIŞ BİRİYDİ.

Resulullah(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)zamanında bulunan bu kişi öldüğü zaman onu yıkayacak cenaze,namazını kılacak ve ardı sıra gidecek bir kimse bulunmadı .

‘ CİBRİL(Aleyhisselam)Rasulullah (s.a.v) gelerek’EY MUHAMMED !! RABBİN SANA SELAM SÖYLÜYOR,SENİ TAHİYYE VE İKRAM İLE SEÇKİN KILIYOR VE:KALK ABDULLAH İBN’İ SULTANIN CENAZESİNE YÜRÜ,ONU YIKA,KEFENLE,VE NAMAZINI KIL’ BUYURUYOR DEDİ

Rasulüllah(s.a.v)Ayaklarının parmakları üzerinde yürüyerek onun cenazesine katıldı,lahdine(mezarına) indi tebessüm buyurdu,Sahabe-i kram(Radıyallahu anh) bu
durma şaşırdı.

Cenazesinden döndüklerinde Rasulüllah (s.a.v) e, parmakları üzerinde yürümesinin sebebini sordukları zaman:

””Ben meleklerin toplandıklarınını gördüm,onların çokluğundan dolayı parmak uçlarımdan başka yerin üzerine basacağım bir mekan kalmadı” buyurdu.

O zaman Tebessümün hikmetini sorduklarında:

CENNETTEN BÜR AVLUNUN ONUN KABRİNE GELDİÐİNİ,ONUN ARDINDADA 1000 HURİ BULUNDUÐUNU GÖRDÜMKİ HER BİR HURİNİN ELİNDE HAVZ-I KEVSERDEN DOLDURULMUŞ BİR KADEH OLUP HER BİRİ:’BEN KALKACAÐIM VE ONU İÇİRECEÐİM’Diyordu bunun için tebessüm ettim” buyurdu

Sonra Nebi(s.a.v)”Kalkalım Onun Evine Gidelimde Hal-i hayatında ne amel ettiğini eşine soralım”


Evin kapısına vardıklarında onu kilitli buldular.Kapıyı çaldıklarında kadın’Fısk ve fücür ehlinin kapısını çalanda kimmiş?? deyince Eshab(r.a)

‘ Ya Ümme’l -hayr! Gönderilenlerin Efendisi ve Peygamberlerin sonuncusu için kapıyı aç” dediler. O da Kapıyı açtı .Onlar ona eşinin halini ve hayatında yaptıklarını sorduklarında kadın:

”Ya Rasullullah(s.a.v)! Ben ondan ancak içki içmeler,çirkin işler,fısı Fücür gördüm.Lakin RECEP AYI Geldiğinde Kalkar, (Sayanın Başındaki Duayı Okur) Çok okuduğu için onu ondan ezberledim.!!

Bunun üzerinie Rasulullah(sav)ALİ (r.a) a ‘Bu istiğarı Yaz’ buyurdu.Böylece kadın söylüyor Ali(r.a) yazıyordu.Yazmayı Bitirince Rasulullah(s.a.v) :

!!!!!!!!!!!!ŞÖYLE BUYURDU!!!!!!!!!!!!!

”BU İSTİÐFARI OKUYAN VE EVİNE YAHUT EŞYASININ İÇİNE KOYAN KİMSEYE,ALLAH-U TE’ALA’


1000 SIDDIK SEVAI, 80.000 BİN MELEK SEVABI, 80.000 ŞEHİT SEVABI,80.000 HAC SEVABI , 80.000 MESCİT İMARI SEVABI, BOYNU CEHENNEMDEN AZAD OLUNMUŞ 80.000 KİŞİNİN SEVABI, HAVZ-I KEVSERDEN İÇEN 80.000 KİŞİNİN SEVABI ,ABİDLERDEN 80.000 ABİD SEVABIMELAİKE-İ KİRAMDAN 80.000 MELEK SEVABI 7 KAT GÖK EHLİNİN SEVABI, 7 KAT YER EHLİNİN SEVABI,

8 CENNET KAPISINDAN GİRENLERİN SEVABI, ARŞ’IN VE KÜRSİ’NİN TAŞIYICILARININ SEVABI, LEVH-İ’İN VE KALEM’İN GÖREVLİLERİNİN SEVABI

NUH,İBRAHİM , MUSA, İSA İBNİ MERYEM, VE MUHAMMED(S.A.V) İN SEVABLARI KADAR SEVAP İHSAN EDER.

BU İSTİÐFARI ÖMRÜNDE 1 KERE DAHİ OKUYANADA, CEHENNEM EHLİNDEN OLSALAR BİLE ANNE-BABASINI DA ALLAH’U TE’ALA’ BAÐIŞLAR.GECESİNDE VE GÜNDÜZÜNDE BUNU OKUYAN, NEBİ (S.A.V.)İN CİVARINDA OLUR.

BU İSTİÐFARI OKUYANA ALLAH’U TE’ALA’ 80.000 CASR(KÖŞK) BİNA EDER.HER BİR HÜCREDE 80.000 SERİR,SERİRİN ÜZERİNDEDE HUR-İNDEN 80.000 HURİ BULUNUR.ONLARIN HER BİRİNİN BAŞI UCUNDA DA DÜNYA VE İÇİNDEKİLERİNİ GÖLGELEYECEK KADAR BÜYÜK BİR AÐAÇ OLUR.

İŞTE BU MÜKAFATLAR BU İSTİÐFARI ÖMRÜNDE 4 KERE OKUYANLAR İÇİNDİR.ŞÜPHESİZ ALLAH-U TE’ALA’ O KİŞİYE MEKKE,MEDİNE VE BEYT-İ MAKDİS’TE İBADET EDENLERİN SEVABINI VERİR.

BUNU OKUDÐU GECE VEYA GÜNDÜZÜNDE VEFAT EDECEK OLURSA ALLAH-U tE’ALA’ 80.000 MELEÐE ONUN CENAZESİNE KATILMALARINI VE KENDİSİ İÇİN İSTİÐARDA BULUNMALARINI EMREDER.

MAHŞER GÜNÜ YÜZÜ AYDAN DAHA PARLAK OLUR. OZAMAN MAHŞER EHLİ:’BU GÖNDERİLMİŞ BİR NEBİ (PEYGAMBER)MİDİR,YOKSA MUKARREB(YAKIN KILINMIŞ)MELEK MİDİR? DER DE:

‘HAYIR ADEM OÐULLARINDAN RASTGELE BİR KULDURKİ ALLAH-U TE’ALA ONA BU DUANIN BEREKETİYLE DEÐER VERMİŞTİR.

SONDA BİNECEÐİ BİR ***** GETİRİLİR DE BÖYLECE CENNETİN KAPISINA YÜRÜR VE HESAPSIZ ORAYA GİRER.

Bu istiğfarı okuyana yılan,akrep,yırtıcı, hayvan yaklaşamaz.

Kendisi ani ölümden kurtulur.Allah-u Te’ala’ona rahmet nazarıyla tecelli eder,ve o ifritlerden,şeytanlardan,cinleren,ve bütün eziyetlerden selamet bulur. Buyurdu
((Abdüh Muhammed Baba el-Mecmuatü-l mübareke,fi’s-semavati’l me’sura ve’l-e’mali’i-mebrura,sayfa:11-17)



Bu kıssadan anlaşılıyorki” İnsan ne günah yapsada ve salih amel işlemesede, sadece bu istiğfarla kurtulur”gibi bir mana ÇIKARTILMAMALIDIR.


ANCAK RECEP AYI GİBİ HARAM AYLARIN VE BAZI ÖZEL İSTİÐFARLARIN NE KADAR AZİLETLİ OLDUÐU ANLAŞILMALIDIRKİ BU SAYEDE ALLAH-U TE’ALA’ EN GÜNAHKAR KULUNA BİLE SON NEFESİNDE MAKBUL TEVBELER NASİP EDEBİLİR.

Yinede kulun istiğfarları okumakla birlikte ,geçmiş günahlara pişmanlık,gelecekte işlememeye azimlilik, Allah-u Te’ala’ nın kaza gerektiren haklarını kaza etmek,varsa kul haklarından helallik dilemek sahipleri bulunamıyorsa onlar adına sadaka vermek ve istiğfarda bulunmak gibi bir takım şartlara riayet etmesi gerekir
Alintidir

percy
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 11
11 sene önce
Çok teşekkürler çok yaralı bir dua :)
Leo69
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 34
11 sene önce
Çok teşekkür ederim Allah senden razı olsun
boncuk76
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 29
11 sene önce
ALLAH RazI Olsun emeginize saglIk
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
.....................Güncel...............................
pikaçu
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 106
10 sene önce
Eğer burada yazılanlar doğruysa gerçekten çok yararlı bir dua, paylaşım için teşekkürler.
BURKAN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 225
10 sene önce
Allah razi olsun Hun guzel paylasimlarin icin.
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
10 sene önce
Allah razı olsun...................
HAVAS47
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 265
9 sene önce
Allah Allah Allah sana şükürler olsun yüce rabbim
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülillahi hamdeyyüvafinniame Ve Eşhedüel La İlahe illallahu vahdehü la şerikelhü şehedetem müberraetem mineşşekki vettühemi ve eşhedüenne seyyidena Muhammedennebiyyene abdühü ve rasulühü seyyidül arabi vel acemi sallallahu teala aleyhi ve sellem ve ala alihi ve ashabihi ve ezvacihi ve zürriyetihi efdalil ümem. eline sağlık paylaşan arkadaşımızın..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)