Büyü Kitabı Hakkında

Bu konu emrekgk tarafından 5 sene önce açıldı, 1182 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
emrekgk
Üyelik Zamanı: 5 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 1
5 sene önce

Arkadaşlar merhabalar,yeni üye oldum ve burada olmaktan çok memnunum.Fransa’da 1 ay önce elime geçen Bonaparte de Maistre’in le Magicien adlı kitabını arkadaşlarla türkçeye çevirdik.Lakin bu 50 sayfalık ilk cildinin ön sözünde sadece 50 kişi içindir sözüne benzer birşey var.

Size sorum,ben bu kitabı okudum ama yazılanları uygulamadım ve 3 arkadaşım da kısım kısım okudu ,şimdi bu kitabı sadece 47 kişiye mi iletmeliyim.Büyü kitaplarının hepsinde bu problem var mı ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

Not:konuştuğum bir ****** bana bu kitabın koruması olduğunu iletti ,ama bundan emin olabilir miyiz ?:wallbash[1]:

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
5 sene önce
Batı majistlerinin kendilerine özgü bir takım uygulamaları vardır,50 kişi için yazması 50 adet büyü olduğunu ifade ediyor da olabilir ya da sadece 50 kişiye verilebilir ifadesi de olabilir.. <<50 kişi içindir>>cümlesinin tam tercümesini yapmak gerekir,zira günümüzün konuşulan dili olmayabilir....
MyrCat
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 7
Yanıt Sayısı: 184
5 sene önce
batı maji ekollerinde bir majisyen gölge derfteri tutmak zorundadır, bu havass sisteminde unutulan bir gelenek olsa da bizde de vardı. Aslında günümüze ulaşan kitapların çoğu eskilerin bir mücerrebat defteridir. Nedir bu mücerrebat defteri : defter iki adet olur, birisine her yapılan işlem yazılır, işlemler olunca yanına mücerreb, mücerrebul evvel, mücerrebul sani, mücerrebu selase, mücerrebu tehir gibi sözcükler yazılır, diğer deftereyse günler belirtilerek işlemin kabul süreleriyle beraber yazılır. Her mücerrebat defteri bir nevi veraset yoluyla geçer, bu gölge defterleri için de böyledir, o 50 kişi diyorsa kitap aslında varisi olan 50 kişiye ulaşmalıdır, varisler eğer haklarından vazgeçmişse her 2 varis için bir varis olmayana hak düşer, buda herkes vazgeçse 25 sahip gerektirir, yani işin kökeni biraz şans olacak :) siz kitabı batı majisinde bilgili birisine verin işlemler mühürlü mü baksın ona göre isterseniz dağıtırsınız isterseniz satarsınız.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)