Kader Mızrağı

Bu konu Jargon tarafından 12 sene önce açıldı, 647 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
Jargon
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 90
Yanıt Sayısı: 233
12 sene önce

Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra bir Roma askeri tarafından mızrak ile öldürüldü. Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen bu mızrağın sahibine üstün güçler kazandırdığına inanıldı ve yüzyıllar boyunca Naziler dahil pek çok iktidar onu ele geçirmeye çalıştı. Şimdi ise dünyanın farklı köşelerinde koruma altında olan ve Hz. İsa’ya saplandığı iddia edilen üç farklı mızrak inceleme altına alınıyor. Acaba içlerinden bir tanesi gerçek “kutsal mızrak” olabilir mi?

Hz. isa çarmıha gerilmişken romalı askerler isa´nın yanına geldiklerinde,iclerinden Longinus adlı birisi, isa´nın hemen hemen ölmüs olduğunu diğerlerine göstermek icin mızrağını peygamberin böğrüne saplar.kader mızrağı vücudunun sol tarafını deldiğine inanılan mızrağan ismidir. yuhanna incilinde de mızraktan söz edilir.
“kader mızrağı” bu mızrağa mistik anlamlar yüklemek için birçok hikayede kullanılan isimdir. inanılışa göre kaderin mızrağına sahip olan kişi hiçbir savaşta yenilmez ve dünyaya hükmeder. traver ravenscroft 1973’te yayımlanan bestselleri the spear of destiny’de hitler’in ikinci dünya savaşını bu mızrağı ele geçirmek amacıyla başlattığını iddia eder. savaşın sonunda ise mızrak amerikan generali george patton’ın eline geçince (efsaneye göre mızrağı kaybetmek ölümle sonuçlanacaktır)amerikan askerleri mızrağı bulduktan yaklasık 6 dakika sonra hitler intihar eder.Kutsal mızrağı ele geciren amerika birkac ay sonra atom bombasını icat eder.Ve dünyaya egemen olur. Mızrak çoğu gizli tarikatın ve nazi almanyasının pesinde olduğu kutsal emanetlerin belki de en önemlisidir.

ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
incili yüzeysel okudum..matta da İsa'nın (mesih) el bileklerinden ayak bileklerinden çarmıha çivilendiği ve 3 gün sonra onlara göre tanrı tarafından tekrar dünya ya yollandığı ve havarilerinin karşısına çıkıp, bileklerindeki çivi izlerini gösterdiği yazılıdır..hatta İsa öldüğünde ona ve onun dinine inanmayan bir havarisine "sen dahi inanmak için vücudumdaki çivi izlerine ve dirildiğime şahit olma ihtiyacı hissediyorsan, insanoğlu varlığıma ve dinime nasıl inanacak? " demiştir.. yani onu öldüren mızrağın kutsal olduğuna inanılıyorsa; asıl olan onu öldüren çivilerin sihirli olması gerekirdi.
yehuda
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 605
8 sene önce
Hrıstiyanlar da hz. İsa yı seviyor mu nefret mi ediyor belli değil. Hz. İsa ya saplandığını sandıkları şeye nasıl kutsallık vakfederler.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)